Rady a doporučení, jak prozářit byt energií a štěstím v prostoru

Prostory, v kterých bydlíte a pracujete, jsou zrcadlem vašeho života. Jak bydlíte, takový máte život. Víte, že můžete sami ovlivnit svůj život tím, že změníte prostor? Zajímalo by Vás, co o Vás prozradí prostor? Pokud ano, čtěte dál.

 

VSTUPNÍ PROSTORY A HALY
NEBOLI ÚSTA PROSTORU

Vstupní prostory jsou branou do vašeho bytu, tedy i do života. Vstupní prostory jsou ve Feng Shui nazývány ústa prostoru, protože vyjadřují, jak komunikujete se společností. Jsou nezbytným spojovacím článkem mezi vnějším a vnitřním světem vašeho domova.

Vstupní prostory by měly působit co nejsrdečněji a neměly by zde být žádné rušivé prvky a překážky. Jedná se o prostor, který o Vás vytváří první dojem a zanechává vzpomínky z loučení.

Předsíň ovlivňuje atmosféru celého bytu.

Měla by být bez zbytečných věcí, jasná a vyzařovat uvítání.

 

Co mohu v prostoru ovlivnit?
Co o mě vypoví vstupní dveře a hala?

Jsou vaše vchodové dveře nevýrazné a dají se špatně najít? Ztrácí se v prostoru nebo jsou něčím zacloněné? Vypovídá to o Vás, že vy nebo celá vaše rodina jste uzavření sami pro sebe. Máte málo návštěv, chodí k Vám pouze lidé, kteří Vás znají a vědí, jak Vás naleznou.

Pokud toužíte být více viditelnější např. chcete se setkávat více s přáteli, zviditelnit svojí práci v zaměstnání, tak změňte vchodové dveře. Upravte Váš vstupní prostor. Dejte květiny před vchod, ozdobte vaše dveře výzdobou a pozorujte, jak začnete být více viditelní i v jiných aspektech.

Rady a doporučení, jak prozářit byt energií a štěstím v prostoru

Vaše vchodové dveře nejdou lehce a dokořán otevřít. Při vstupu do vašeho bytu/domu musíte tlačit do dveří? Zadrhávají se Vám dveře o rohožku?

Nic nefunguje, nic se nepohybuje. Vztahy Vám ztroskotávají. Máte problémy v práci. Jste uvězněni ve svém bytě, jste uvězněni ve svém životě. Váš společenský život vysychá. Ztrácíte vitalitu, vibrace a energii.

Pokud chcete změnit svojí současnou situaci, namažte panty, odstraňte závady dveří a uvidíte, jak se dají věci do pohybu.

 

Visí Vám na věšáku spousty oblečení, které zrovna nenosíte? Přeskakujete přes boty na chodbě? Máte v zádveří spoustu věcí? Máte nahromaděné krámy a harampádí hned za dveřmi?

Pravděpodobně máte těžké období, nedaří se vám ve vztahu, peníze k vám nechodí. Smůla se vám lepí na paty. Mám pro Vás řešení: začněte uklízet. Ukliďte boty do botníku, kabáty a bundy, které zrovna nenosíte, dejte do skříně. Zbavte se nepotřebných věcí a vyházejte veteš.

Odstraněním těchto překážek a snadnému příchodu do vašeho bytu vám do života přijdou noví lidé a příležitosti. Pozorujte „náhody“, které se Vám začnou dít.

 

DOPORUČENÍ:

  • Při vybavování předsíně je dobré mít na mysli, že jejím hlavním účelem je příjemné přivítání při vstupu do vašeho domova.
  • Vymalujte předsíň světlou svěží barvou nebo zvolte vhodnou tapetu.
  • Vybavte ji funkčními předměty pro uložení kabátů, bot a klíčů.
  • Pokud máte úzkou předsíň, rozšíří ji zrcadlo. Nedávejte ho ale proti dveřím.
  • Nevýraznou předsíň oživte obrázky nebo fotografiemi. Můžete experimentovat s různými velkými rámečky a obrázky.
  • Mějte předsíň příjemně osvětlenou.
  • Vede-li z haly několik dveří, nechte otevřené pouze ty, které vedou do hlavní přijímací místnosti. Nejčastěji to bývá obývací pokoj.

 

Pokud Vám něco v životě nefunguje, nefunguje vám i v prostoru, ve kterém žijete. Prostor je zrcadlo vašeho života. Odstraňte závady a ucítíte i změny v životě.

 

Olga BuškováOlga Bušková

Specialistka na harmonický prostor
Lektorka a poradkyně Feng Shui

www.olgabu.cz
facebook.com/olgabu.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Bořislavka Kukolínová napsal:

    My jsme na Nový rok dělali rekonstrukci bytu přes http://pwinterier.cz a jsme s tím moc spokojení. Také se snažím si různě prosvítit bydlení všelijakými andělskými obrazy a kameny, které léčí :) Takže určitě od té doby, co máme zrekonstruovaný byt a máme tam tyto dekorace se nám doma žije daleko lépe a prozářené :)

  2. Viviv napsal:

    Pěkné. Rekonstruovali jsme byt a nechtěli jsme bezpečnostní dveře protože jsou pro nás moc drahé. Koupili jsme jenom protipožární. Ale nechali jsme si nainstalovat velmi kvalitní a bezpečnostní zámek od zámečnictví Mladá Boleslav https://zamecnik-mladaboleslav.cz/ pán nám poradil, byl příjemný a vše bylo velmi rychle udělané. Pokud si zabouchneme nebo se něco stane, můžeme se na něj kdykoliv obrátit. Prostě super, doporučuji.

  3. Natt44 napsal:

    Moc zajímavé tipy. To se určitě hodí. Já třeba hrozně nemám ráda tmavé barvy v bytě. Vím, že to je sice poslední dobou moderní, ale myslím si, že když je všechno světlé, tak to vypadá mnohem lépe. Například obývací pokoj máme celý sladěný do světlých barev. Jak koberce, tak třeba nábytek. Celý obývák tak díky tomu působí volně a prostorně.

  4. Erika Ivančovičová napsal:

    Krásný článek, děkuji. Ja mám teď jedinečnou příležitost začít tyhle zásady šťastného bydlení do svého života přinést. Jelikož se stěhuji do nového https://www.eurobydleni.cz/reality/ceske-budejovice/ a tak jsem si prostě řekla, že tam s sebou žádné harampádí a nepotřebné věci nepotáhnu a že začnu nový život.

  5. Magda Horká napsal:

    Od té doby, co jsem si začala vybírat nábytek podle toho, jaký z něho mám pocit, mi přijde můj obývací pokoj mnohem harmoničtější. Jednoduše jsem si na https://www.livli.cz/kategorie/obyvaci-pokoj-717/ začala projíždět různým nábytkem a sledovala, jak se u toho cítím. I když jsem se primárně nesoustředila na barevnou sladěnost, stejně je obývák jen ve dvou barvách :-)

  6. Lenka napsal:

    Musím se přidat k názorům, že aby byl pokoj opravdu útulný a působil i harmonicky, je potřeba se zaměřit zejména na nábytek a vzhled interiéru. Hodně záleží i na tom, v jakém prostředí se cítíte dobře. Já mám například ráda minimalismus, čisté stěny a přírodní barvy. Podle toho jsem nakonec vybírala i nábytek. Doporučit mohu například tento e-shop: https://www.finecase.cz/nabytek/.

  7. Věra napsal:

    Já se v bytě cítím bezpečně až když je zcela vybavený. Holé studené stěny a místnost téměř bez nábytku pro mě není. Sice mám ráda minimalismus, ale musí to mít trochu nádech domova, jako třeba u skandinávského stylu. K sobě do bytu jsem si tedy pořídila například dekorační polštářky a povlaky: https://www.kvalitex.cz/dekoracni-polstarky-a-povlaky/.

  8. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  9. Terka napsal:

    Tak toto jsou opravdu zajímavé tipy. Mockrát díky. Já bych celkově náš byt hrozně ráda nějak zútulnila. Je to potřeba. Přemýšlela jsem nad tím, jestli nezkusit sehnat například pár kousků starožitného nábytku. Dívala jsem se, že docela zajímavé věci mají třeba na https://www.antikart.cz/ Myslím si, že právě k nám domů by se něco takového určitě hodilo.

  10. Janča napsal:

    Jo, tak takové rady teď zrovna potřebuji. Před pár týdny jsme se přestěhovali do nového, konečně vlastního. Bohužel ten proces byl opravdu hrozný. S koupí domu byly neustále nějaké problémy. Hlavně co se týče smluv a dokumentů. Nakonec to dopadlo tak, že nám to musel pomoct vyřešit tento právník – https://www.cikr.cz/ Ale pomohl nám a za to mu moc děkuji. :)

  11. Lenkaa napsal:

    Není prostě nad to mít interiér, ve kterém se cítíte dobře. Taky se teď hodně snažím o to, aby náš byt vypadal tak, jak si ho představuji a byl hezky útulný. Jestli se můžu podělit o svoji zkušenost, tak celkem dobrá věc jsou moderní koberce kusové. Takové kusové koberce dokáží v interiéru udělat opravdu hodně parády.

  12. Hanka napsal:

    Tyjo, tak to my se teď spíš snažíme u nás doma tou energií šetřit. :) Myslím si ale, že máme nakročeno dobře. Udělali jsme letos plno úsporných opatření. Mimo jiné jsme třeba konečně nechali udělat zateplení domu. To už jsme měli v plánu několik let, ale letos jsme se do toho konečně pustili. Myslím si, že už jen díky tomu dost ušetříme.

  13. Zuzzanaa napsal:

    My se budeme stěhovat snad příští rok na jaře. Mysleli jsme, že to stihneme už letos, ale ono se to nezdá, ale je na domě ještě hodně práce. Pak to ale bude stát za to. Už se těším, až budeme konečně ve svém a ušetříme peníze za nájem. Rekuperace a fotovoltaika nám peníze snad rychle vrátí zpátky :-) .

  14. Romana napsal:

    My máme nádherné bydlení. Opravdu jsem s ním spokojená. Je přesně takové, jaké jsem si vysnila. Hlavně teď před Vánocemi si to užívám. všude dávám dekorace, světýlka a těším se na naše první Vánoce v novém domě :-) . Jsem ráda, že to stavební firma stihla a nemusíme už trávit Vánoce v našem starém, malém bytě.

  15. Ivana napsal:

    Nám se to doma hodně prosvětlilo, když jsme nechali zdi vymalovat. Nastěhovali jsme se do staršího domu a byly tu na zdech takové ty staré barvy a hlavně už to bylo zašedlé, tak když manžel dodělal rekonstrukci, tak jsem si našla malíře zde , kteří tomu dali finální podobu a bydlí se nám krásně :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.