Nic zvláštního neumím

Tuhle větu slýchám často, když pomáhám svým klientům při konzultaci odhalit jejich hodnotu. Zatím jsme naštěstí nakonec společně vždy došli ke stejnému závěru – NENÍ TO PRAVDA!

Každý z nás umí něco lépe než ostatní.

Každý z nás má na něco talent. Každému z nás se někdy něco podařilo, v něčem uspěl. Každý se někdy něco naučil a také naučil něco někoho dalšího.

Často bereme věci, které umíme a známe, které děláme, jako samozřejmost. Myslíme si, že to, co známe a umíme my, umí a zná přeci každý! Tak to není.

Každý z nás je jedinečný.
Každý z nás se rodí s nějakým talentem.

 

Jak svůj talent poznáme?

Nic zvláštního neumímKdyž nám něco jde snadno. Když něco zvládneme rychleji a lépe, než ostatní. A zároveň to děláme rádi. Zapomínáme na čas. Děláme to pro radost. Mluvíme o tom s nadšením. Umíme to předávat dál.

Často si mylně spojujeme slovo talent jen s uměním. Talent však můžete mít na cokoliv. Můžete být talentovaný obchodník, který prodává rád a snadno.

Můžete mít talent na pěstování květin nebo na účetnictví. Někdo umí rukama vytvořit krásný nábytek a jiný má talent na vedení druhých lidí.

Je to krása, tahle pestrost.

To mě na mé práci moc baví. Potkávám se s tolika lidmi a každý má talent na něco jiného. A je úžasné potkávat se s lidmi, kteří svůj talent objevili a dělají právě to, co jim jde lehce a snadno.

 

Když děláte to, na co máte talent a co vás baví,
tak dosahujete daleko snáz úspěchu v práci

Jste spokojení a naplnění.

A když hledáte práci? Když chcete získat práci, která vás baví, naplňuje a uspokojuje, a pro kterou máte talent, tak ji získáte daleko snáz a daleko rychleji. Naprosto přirozeně totiž dokážete přesvědčit druhé, že svoji práci opravdu rozumíte a máte ji rádi. Ve svém životopise, v motivačním dopise, na pohovoru…

Jestli si myslíte, že nic zvláštního neumíte, tak se pletete. Jen jste ještě neobjevili ten svůj talent.

Jak ho můžete objevit?
Chce to jen položit si ty správné otázky. Podívat se do sebe. Napsat si, co všechno znám a umím, co se mi podařilo… Zeptat se blízkých lidí. Nebo požádat o pomoc někoho, kdo se umí správně ptát a pomůže vám svůj talent objevit.

 

Krásný den

Jana BártíkováJana Bártíková
průvodce na cestě k dobré práci

www.ziskamdobroupraci.cz

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.