Kouzla a tajemství naší váhy

Dnes mi napsala kamarádka, jak byla znechucená po posledním nákupu oblečení. Odcházela z obchodu s pocitem, že je hnusná, tučná, do ničeho se nevejde, a že už nikdy nebude jíst. Ten pocit se jí chvíli držel, dokud si neuvědomila, co se děje, a nezatočila s ním. Asi to taky znáte, ne?

Podobné pocity mohou způsobit nejen kalhoty, které mají pouze v menších velikostech než je vaše, ale i zrcadla, právě v obchodech nekompromisně osvícená, nebo taky ručička na váze. Vážně – tolik? A i když jste se cítila do té chvíle dobře, tak v tu ránu je váš pocit spokojenosti pryč. Zažily jste to?

Kouzla a tajemství naší váhyNedávno jsem začala žít s mužem a zjistila jsem, že můj drahý má zvyk se každé ráno vážit. Upřímně, taky mě to nalákalo – jednou, dvakrát. A pak jsem řekla dost.

Uvědomila jsem si, že jsem začala jinak vnímat jídlo i svoje tělo.

Tak to ne – tohle již znám, takto začíná kontrola a nesvoboda. Když se chytnu do pasti hlídání se, tak naopak zastavím svůj metabolismus.

Ještě mě pobavilo, když jsem si uvědomila, že vážím téměř stejně, jako před mnoha lety, kdy jsem byla ze své váhy strašně nešťastná, kdy jsem dělala psí kusy, abych zhubla. Vtipné, protože dnes si nejen připadám dobře, ale dokonce si připadám hubená! Už několik let jsem přesvědčená o tom, že mám krásnou postavu a že jsem štíhlá. Že jsem normální.

A dnes – v tom vidím velký vtip, si klidně koupím i velikost 38. Jak je to možné?

 

Takže, když se přijímám, vejdu se i do 38?

Je to logické. Když se cítím hubená, tak spíš něco najdu v regálu pod mou normální velikostí (40-42) než naopak. Čím hůř se cítím, tím dřív mi vesmírná zákonitost, která zhmotňuje jednoduchý princip přitažlivosti, jako naschvál nabídne kalhoty s mým běžným číslováním, jež jsou ale ušité tak, že mám pocit, že jsou na barbínu, případně na barbínu po dietě.

Prostě, čím víc v pohodě se sebou jsme a nemáme v sobě žádné omezující přesvědčení o tom, jaké velikosti můžeme nosit, tím spíš najdeme v obchodě jiné kousky. Nerveme se do toho, kam se nedostaneme, což by jen symbolizovalo naši touhu být někým jiným, ale místo toho najdeme kousek, který nám sedí a jako bonus je v menším číslování a ideálně ještě ve slevě.

 

Jak si nákupy neublížit?

Tady je sedmero doporučení:

  • pokud vám to nedělá dobře, nevažte se!
  • zasmějte se, choďte na nákupy s kamarádkou, se kterou je sranda.
  • užijte si to – když nemáte náladu nakupovat, tak tam nelezte!
  • všimněte si osvětlení v kabinkách a nezbaštěte tu podivnou iluzi svého odrazu. Vy přece víte, že vypadáte krásně, trvejte na tom.
  • hýčkejte se vždy, když se necítíte dobře, i jindy – takže POŘÁD…
  • vyhněte se obchodům s nepříjemnými prodavačkami, choďte tam, kde se cítíte dobře.
  • nelezte na tu váhu!

 

Každopádně, když vás to přece jen dožene, ten nepříjemný pocit, že jste nemožná, tak nezoufejte. Je to jen informace, že ve svém sebe přijetí máte slabé místo, že se můžete mít ráda ještě o něco víc. Znát své rezervy vůbec není špatné.

Pak – velký soucit sama se sebou a komunikovat se svým tělem… nenadávat mu, nevytvářet odpor, ale větší pole lásky k němu. Však ono není od vás odpojené, a pokud potřebujete více lásky vy, tak ono také. Tak dojdete lépe k souladu těla a duše.

Prostě žádné násilí, pořádnou dávku humoru a nenechte se přesvědčit o ničem jiném, než o tom, co vám dělá dobře. :-)

 

Magda KřepelkováMagda Křepelková
Psychosomatika
Autorka příběhových knih

www.magdakrepelkova.cz

e-book NESMÍM PŘIBRAT – využijte touhy zhubnout pro své sebepoznání. 18 kapitol – každá přináší doporučení, zamyšlení a naladění se.
Audio NESMÍM PŘIBRAT – doplněk k e-booku – 12 nahrávek pro samostatnou práci

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Lucie napsal:

    Při své výšce 150 cm a váze cca 47 kg (nevím přesně, nevážím se) mám opravdu problém sehnat oblečení. A teď nemám na mysli délku nohavic nebo rukávů. Mám na mysli šířku. Jakoby se dnes zapomínalo na to, že ještě existují štíhlí lidi s velikostí 32… Nakupování oblečení je jedna z mých nejméně oblíbených činností.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. QHWFlw napsal:

    evolution korea
    129QHWFlw;?$

  4. oKNwGR napsal:

    evolution casino
    970oKNwGR“;~

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.