Každý měsíc jedna změna

Když jsem se dnes dívala na skleničku s vodou, kterou jsem si tam ráno nachystala, abych dodržela svůj pitný režim, uvědomila jsem si, že s předsevzetími to prostě neumím. V prosincovém období, kdy pomalu končí rok, mnoho lidí dělává bilance, co v tom roce bylo dobré, co by bylo třeba zlepšit, kam by chtěli, aby se jejich další rok ubíral a podobně. Oč to však máme rok od roku jednodušší, když stále vychází více a více knížek a jiných programů o tom, jak se změnit, jak dostát svým závazkům, jak si nastavit ty správné návyky a podobně.

Osobně jsem těchto knih přečetla docela dost a od každé z nich jsem čekala, že po jejím přečtení přestanu jíst čokoládu, budu pít alespoň dva litry vody denně a konečně začnu pravidelně cvičit, což mi dělá obrovskou radost a skvělý pocit, že pro sebe něco dělám.

Nebo nedávno. Někde v mé hlavě zazněl (už snad po milionté) ten starý známý hlas, který mi připomínal, že mé tělo nemůže jet navěky na dluh, a že bych mu konečně mohla začít dopřávat. A tak jsem si vysnila svět, ve kterém budu chodit jednou měsíčně na pedikúru, jednou na manikúru, jednou na masáž a jednou na kosmetiku, takže bych každý týden měla pravidelné okénko na obrodu, abych svému tělu dopřála to, co si zaslouží. (Nedávno jsem se však dozvěděla, že na masáž bychom měli chodit dvakrát měsíčně, což mi trochu zbortilo plány:-) ). Nicméně ne až tak moc, protože můžete tušit, jak tohle předsevzetí skončilo…

Nad další skleničkou vody, které jsem jako mnoho desítek jejích předchůdkyň nedopila, a tím opět nesplnila svůj denní příjem vody, mne napadla jedna věc. Už vím, jak vyzraju na šibeniční sliby, které nedodržím.

Jeden nový návyk měsíčně.

Co říkáte? Vypadá to nenápadně, člověk má pocit, že skoro „nic nedělá“, a přitom se, pokud to dobře dopadne, může v jeho životě během roku změnit dvanáct věcí. A to už stojí za to, že ano?
Takže než se od prvního ledna zahltit seznamem návyků, které stejně tak rychle vzplanou, jako zhasnou, napíšu si dvanáct návyků a každý měsíc zahrnu do svého života jeden.

Koneckonců v nějaké moudré knížce jsem četla, že abychom nějaký návyk začlenili do svých mozkových spojů tak, aby se stal trvalou věcí, o které není třeba přemýšlet, je zapotřebí ji dělat každý den po dobu dvaceti jedna dnů. Třicet, nebo třicet jedna, je o kousek víc, takže si to ještě posichruju :-)

Co říkáte na můj nápad – jeden nový návyk měsíčně a za rok jste nový člověk?

Líbí se Vám? Přidáte se?
Těším se, jak to spolu zvládneme.

 

Přeji Vám krásný den a ať se Vám v novém roce daří tak, jak byste chtěli.

lucie_PF2015

 

S láskou

Lucie Lebdušková
www.lucielebduskova.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. jNwqqc napsal:

    에볼루션롤렛
    605jNwqqc=?‘

  3. IDQLwq napsal:

    evolution korea
    973IDQLwq:^+

  4. YZfinc napsal:

    evolution korea
    867YZfinc}(„

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.