Jak vypadá početí nového života?

Asi různě.
Občas potichu, téměř potají, nečekaně. Někdy zas po dlouhých modlitbách. Věřím ale, že početí má být v extázi. Pamatuji si přesně ten okamžik, krátký jako jiskra a zároveň věčný, nadčasový.

 

Věděla jsem, že otěhotním

Přes tisíce racionálních důvodů, proč ne, ne teď, ne s ním, nemůžu, nemám, nedokážu… v těle jsem jasně cítila, že ANO, a že brzy. Psala jsem básničky svému synkovi a po dobu několika měsíců stále žila v neustálém očekávání. Že by? Racionální mozek se prostě vzdal.

„Dělej si, co chceš!“ – tak nelogické rozhodnutí nedokázal zpracovat. Vlastně to nebylo rozhodnutí, a už vůbec ne moje. Byla to pevná jistota v těle – pocit, reálný jako bolest nebo tlukot srdce, který vznikl, když do mě milenec (téměř neznámý muž, úlet na jednu noc) poprvé vstoupil.

Od té první noci uplynuly jen necelé čtyři měsíce.

A byly další noci a větší vášně, neúnosná slast, padala jsem stále do větší hloubky – důvěry, odevzdání. V noci jsem cítila pevnou jistotu – je to on, je to ono, synek už je na cestě. Ale za denního světla jsem se to bála říct nahlas, i sama sobě. Nic nedávalo smysl. Jeho povaha, povolání, to, co říkal, co plánoval… dítě? Nikdy děti nechtěl.

Varovala jsem ho, že antikoncepci používám přírodní, a i tu stále méně… až nakonec vůbec ne.
Věděl. Zřejmě to cítil podobně.
Šli jsme do toho spolu.

Jak vypadá početí nového života?Bylo krásné odpoledne, 20. listopadu. Ráno jsem ho vyzvedla na letišti, šli jsme zkontrolovat stánek na akci Měsíc v Nás… leželi jsme v posteli. Milovali jsme se mnohokrát. Vlastně poté, co jsme vrcholili poprvé, ve mně zůstal, leželi jsme propojeně, fyzicky, srdečně, necítila jsem, kde končím a kde on začíná, a pak jsme se plynule začali milovat dál.
A další milování.

Aspoň jednou vášnivě, divoce, aspoň jednou úplně jemně, tiše, kdy vzduch kolem vibroval napětím a každý dech přinášel novou vlnu pocitů, téměř jemnohmotných, ale úchvatných a ohromujících.

Nekontrolovatelné extáze. Aspoň jednou já nahoře, nenasytná jezdkyně, aspoň jednou já pod ním, v lásce přijímající, otevřená, odevzdaná, v pocitu, že se chci propojit, odevzdat se celá, tělo, duše, víc, než je to vůbec možné.

 

A potom přišlo to osudové

Nevím, pokolikáté to bylo, vím jen, že jsem byla na vrcholu štěstí, ponořená do pocitu odevzdání, který neměl začátek ani konec. Plynula jsem někde v prostoru nad časem a tělem a zároveň jsem živě, plně, neuvěřitelně silně prožívala každý pohyb, dotek, dech…

Byl nahoře, já na vrcholu štěstí, cítila jsem, jak jsem otevřená ještě víc než kdykoli předtím, někde v nejposvátnější hloubce, jak přijímám vše, co on je, hlubokou vděčnost za každý okamžik. Vrcholili jsme spolu, propojeně, propleteně, zpoceně, spojeně, úplně přítomně a úplně spolu.

Dívali jsme se do očí, v jeho hedvábně modrých očích jsem viděla čistou lásku, vděčnost, nadšení a obdiv.

Celou bytostí jsem se rozplývala v téměř bolestivé,
ostře silné, hedvábné extázi.

A viděla jsem jiskru, cítila jsem nejjemnější a ohromující změnu. Pocit, že jsem vyslyšena, naplněná, že je mi splněno přání, modlitba. V těle, v srdci, celá. Že se stalo něco posvátného, většího než já – že jsem svědkyní zázraku.

Téměř fyzicky jsem cítila hranici, jiný prostor. Vše kolem vibrovalo. Náboj nejvyššího otevření se.
Neexistovalo nic. Pouze já a on a naše spojení, vykrystalizované do jedné vibrující buňky.

A jen pocit všepohlcující lásky…

 

Lilia
Toto je můj osobní příběh… další jsou v knize Ženské příběhy

 

Lilia KhousnoutdinovaMgr. Lilia Khousnoutdinova
Vystudovala politologii a historii na univerzitě v Oxfordu a Gender & Development na London School of Economics. Dnes vede projekt Cesta Extaze a provází ženy na cestě k pochopení a uctění svého těla a jeho cyklů ve všech fázích reprodukčního života, a extatického žití pomocí přednášek, prožitkových seminářů a poznávacích zájezdů.

Jako dula a akreditovaná učitelka Active Birth vede kurzy předporodní přípravy a doprovází ženy u porodu. Je autorkou několika knih a provokativní kolekce šperků. Spoluzakladatelka prvního výcviku kněžek / ceremonialistek v ČR, kde se zaměřuje na rozvíjení ženského potenciálu a návrat přechodových rituálů.

Studovala po světě zejména u Michel Odenta, Janet Balaskas, Davida Deidy, Sarah Buckley, Penny Simkin, Kathy Jones, Eleny Tonetti a Lynnei Shrief, a neustále se dále vzdělává.

Pravidelně provází ženy i muže na cestách po posvátných pohanských místech v Anglii, ve Francii a nově i v Asii. Jejími semináři za posledních 6 let prošlo přes 3000 žen. Dnes žije převážně v indickém Dillí, odkud cestuje střídavě do Bhútánu a Evropy.

www.lilia.cz / www.zenskepribehy.cz / www.cestaextaze.cz

Komentáře
  1. adela napsal:

    úžasný, nádherný článok!

  2. Katka napsal:

    nádherné… nádherné! :)

  3. Sylvie B napsal:

    Lilli, to se vám opravdu povedlo. Lepší vylíčení extáze jsem nečetla. Fantastické….

  4. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  5. jbZSdZ napsal:

    evolution korea
    354jbZSdZ-‚+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.