Dana-Sofie Šlancarová o Ženyženám.cz

Na co chcete v projektu poukázat?

Pro mne je důležité, aby ženy začaly vnímat jinak menstruační cyklus. Mnoho žen ho vnímá jako něco, co je velmi obtěžuje a co ve svém životě nechtějí. Já sama jsem to měla velmi podobně. Naštěstí ve správnou chvíli přišly ty správné informace o tom, co menstruační cyklus skutečně je, jakou roli hraje v našem životě a jak je možné si ho užívat a těžit z něj.

Od té doby neznám premenstruační syndrom, postupně mizí i mé výkyvy nálad a výkyvy energií a já si menstruační cyklus i život užívám mnohem víc.

 

Proč jste se k projektu připojila?

K projektu jsem se připojila, protože mi přišla úžasná ta myšlenka moci oslovit skrze moderní technologie velké množství žen a předat jim touto velmi efektivní cestou velmi důležité informace, které můžou změnit život jim, lidem okolo nich a tak ovlivnit i celou společnost.

Navíc je mi velkou ctí, že můžu být mezi expertkami, kterých si osobně velmi vážím a jejichž práci znám ze své vlastní cesty osobního rozvoje i skrze naše přátelské vztahy.

 

Proč myslíte, že má smysl ženy podporovat v jejich osobním růstu?

Osobní růst vnímám jako úkol nás všech tady na Zemi. A ženy jsou obzvláště otevřené tomu transformovat samy sebe, posunovat se dál, jít za lepším, šťastnějším, spokojenějším, naplněnějším životem. A skrze ženy je možné ovlivnit celou společnost. Jak říká moje velká učitelka a přítelkyně Miranda Gray (autorka knih Rudý měsíc a Cyklická žena), ženy jsou ty, kdo tvoří společnost a kulturu, a to skrze svůj menstruační cyklus.

Když ho nepoužíváme k rození dětí, můžeme použít každý měsíc jeho plodivou, tvůrčí energii k tvorbě života jiným způsobem – k tvorbě našich projektů, realizaci našich plánů a snů, ke změnám ve svém životě…

 

Myslíte, že projekt osloví všechny ženy?

Myslím, že projekt má díky šíři témat šanci oslovit skutečně velké množství žen. Navíc se dotýká velmi praktických, každodenních témat. Menstruaci řeší téměř každá z nás každý měsíc. Emoce a sebelásku řešíme určitě několikrát do týdne a plánování času ještě častěji. Sex a business nás taky nenechává chladnými. Do ženských kruhů se zapojujeme zcela spontánně.

 

Proč by měly ženy projektu důvěřovat?

Protože ženy, které projekt tvoří, prošly podobnou cestou osobního vývoje a dávají ze sebe to, co skutečně žijí. Naše zkušenosti nejsou vyčtené z knih, ale prožité na vlastní kůži. Sdílíme příběhy, jako se dřív sdílely příběhy, a síla příběhu je veliká a léčivá.

 

Proč se ženy bojí změny?

Já myslím, že se ženy nebojí samotných změn, jen jim chybí odvaha je udělat. Mají strach, že změny budou mít negativní dopad na jejich blízké, na jejich děti, na jejich partnery. Jenomže, a to je třeba si uvědomit, pokud žijeme v něčem, co nám nevyhovuje, v čem se necítíme dobře, tak potom ze sebe vyzařujeme negativní energii, a takto negativně ovlivňujeme i své okolí, odkud se nám to pak následně zase vrací, a takto se vytváří bludný kruh.

Pokud uděláme ve svém životě změnu k lepšímu, může to být zpočátku náročné pro nás i pro druhé, ale v konečném výsledku to prospěje všem. Spokojená žena = spokojený muž = spokojené děti = spokojená společnost.

 

Co myslíte, že českým ženám nejvíce chybí?

Domnívám se, že je to právě ta odvaha udělat (zdánlivě) razantní kroky ve svém životě a jít si za svým štěstím v jakémkoli směru. Ve škole i doma nás učili, že máme být hlavně hodné holčičky, a to si s sebou neseme i do dospělosti a potlačujeme samy sebe – což, jak už jsem říkala, v konečném důsledku nikomu neprospívá.

 

Kdy je podle vás žena nejkrásnější a nejšťastnější?

Podle mne je žena nejkrásnější a nejšťastnější, když ví, proč je zde na světě, zná sama sebe, je v souladu se svou Duší a dělá to, co zde na Zemi má dělat.

 

Proč si spousta žen tak málo věří?

Naše malá sebedůvěra je důsledek výchovy jak v rodině, tak ve společnosti. Od malička jsme peskovány, srovnávány, naše divoké a nespoutané ženství je potlačováno, později je naše ženství tlačeno do hranatých škatulek mužského světa…

Většina žen vůbec netuší, co je jejich ženská podstata – a jak si pak můžeme věřit?

 

Co vám osobně dodává sílu v životě?

Mně osobně dodává v životě sílu to, že neustále hledám, co jsem já, co mě baví a naplňuje, jak chci věci v životě mít, aby bylo dobře mně i všem okolo mne, no a to vše potom v životě aplikuju :-)

Důležité pro mne je dát prostor mým vášním, dělat to, co mne naplňuje nadšením a energií. A to je třeba procházka přírodou nebo práce na překladu další knihy Mirandy Gray, nazvané Cyklická žena, o které vím, že pomůže velké řadě žen získat zpět ztracený vztah k jejich menstruačnímu cyklu a tím i k jejich ženství.

Taky mě nesmírně baví učit svého syna doma, protože vidím ten úžasný proces nasávání informací zcela přirozeně a ve velkých kvantech, aniž by tam musely být další podněty než jeho vlastní zájem. To vše mi dává smysl a sílu.

 

Co pro vás znamená pojem spokojená a naplněná žena?

Spokojená a naplněná žena je ta, která žije vědomě. Je si vědoma svého ženství ve všech jeho podobách a tak ho i žije. Jednou je smyslnou pannou, podruhé milující a pečující matkou, potřetí svůdnou čarodějkou a počtvrté moudrou vědmou, která ví, že život je začátek i konec – a tyto podoby na sebe bere vědomě a vědomě je aplikuje; a je za tuto rozmanitost, kterou nám dává náš menstruační cyklus, vděčná.

Spokojená a naplněná žena ví, co chce, a jde si ve svém životě za tím – se vší láskou a soucitem, které v sobě má.

 

Dana-Sofie Šlancarová
www.cyklickazena.cz

Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. AHKmze napsal:

    evolution casino
    082AHKmze.$“

  3. QEONVT napsal:

    evolution korea
    534QEONVT“[&

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.