Co vám nejvíce posílí sebevědomí?

sebevědomá žena

Tuto otázku jsem položila expertkám v projektu Ženy ženám. Ale je to otázka pro nás všechny. V momentu, kdy nevíme, kudy kam, a cítíme se vyčerpané po všech stránkách, je ta pravá chvíle sáhnout po našem „posilovači“ a zase chytnout druhý dech.

Co je „to něco“, co Vám posílí sebe-vědomí?
Co Vás zvedne zpět do sedla?

Alice KiršKdyž se krásně pomiluju se svým mužem.
Když se obleču do toho, v čem se cítím opravdu dobře, svá, jako ve své druhé kůži.
Když si plně uvědomím, že věci jsou, jak jsou, a všechno je v pořádku.
Když se rozhodnu pro radost a dokážu se těšit i z úplné maličkosti.
Když si nahá zatancuju před zrcadlem.
Když tvořím a vidím, že výsledky mé práce někomu slouží.
Když se uvolním a dovolím si spočinout a zastavit se během své menstruace.
Když se zase o krok posunu v práci se svými kobylkami.
Když si uvědomím, že žiju skvělý život, který mě baví.

Alice Kirš – www.alicekirs.cz

 

Jitka ŠevčíkováSebe-vědomí v posilovně? Posiluju vědomím, tělem, dechem, myšlením, cítěním. Takže vždy, když nějakou situaci „ustojím“, „rozdýchám“, nenechám se „vytočit“, když zvládnu tlak s důstojností. Také mi určitě sebevědomí jásá při orgasmu, koncert emocí a těla v harmonii. Často v přírodě, uvědomuju-li si, že jsem její součástí.

Důležitou komponentou je i vděk: jsem si VĚDOMA, že ne každý má dar předávat dál, inspirovat, každý děkovný mail od klientů, zpráva o tom, že změnili na základě mého semináře nebo koučování život, svoje návyky, emoční vzorce nebo postoj oběti do tvůrce. Ne všichni mají zdravé oči, ruce, nohy, dobře fungující tělo, takže sebe vědomá se snažím být i při každodenních činnostech, relaxaci nebo sportu.

No a v neposlední řadě ranní posilovnou bývá po probuzení i pohled na vedlejší polštář, s vědomím, že se vedle mě stále chce ještě někdo probouzet. :-)

Jitka Ševčíková – www.jitkasevcikova.cz

 

Dana Sofie ŠlancarováNejvíc mi posílí sebevědomí, když jsem sama sebou, dělám to, co mě v danou chvíli naplňuje nejvíc (a může to být tisíc věcí v různých oblastech, včetně třeba uvaření skvělé večeře nebo dne stráveného s přáteli), jsem ve svém flow – a díky tomu se mi všechno daří a já se cítím skvěle…

Dana-Sofie Šlancarová – www.cyklickazena.cz

 

Lilia KhousnoutdinovaKvalitně vykonaná práce, ze které sama mám radost.

Úžasné milování se s mužem.

A pocit vlastní krásy. Baví mě se zdobit. Pečovat o nehty, vlasy, vybírat oblečení… ale nemusí to byt nic konkrétního. Baví mě být krásná – cítit se krásná. Ne, nemyslím, že je to rozmar či pýcha. Věřím, že je to základní ženská potřeba – vytvářet krásu a začínat především sama u sebe.

„Krása“ je špatné slovo – má spoustu nelichotivých asociací – ale já nemám na mysli povrchní lesk ani sexuální manipulaci, ale skutečný prožitek extáze v těle – přitažlivou záři šťastné, uvolněné, vášnivé ženy, která se nestydí za svou přirozenou moc a nezneužívá ji, ale obdarovává jí svět.

Kvůli ženské kráse se vykonávají hrdinské činy, začínají se války, píšou se básně… Je to základní magnetická síla, která hýbe světem, ať už jí tu moc chceme přiznat nebo ne.
Miluji zdobení se v kruhu žen – rituál vzájemného hýčkání plného úcty. Odcházím vždy posílena a sebevědomá, s pocitem míru a pokory.

Lilia Khousnoutdinova – www.cestaextaze.cz

 

Barbora NádvorníkováPocit, když se cítím doma a vitální ve svém těle. Ve svém středu.

Jsem vtělená a vědomá sebe sama.

Pokud mám tento pocit uspokojený, pak mohou přicházet perličky, jako je uznání od lidí, kterých si vážím a milá pozornost mužů. :-)

Barbora Nádvorníková – www.barboranadvornikova.cz

 

Lucie MattabuKdyž moje sebevědomí zakulhá, nejlépe mu zpevní krok tanec! Jak také jinak, že?

Pomáhá mi zavřít se do tanečního sálu, obout piškoty, něco příjemného na sebe a pustit si pomalou smyslnou hudbu. Pořádně nahlas… Nejprve začnu tančit na zemi a postupně přidávám jednu svou oblíbenou taneční figuru za druhou. Když se mi povede zvolnit a mysl přeladit od hloupých pochybností na krásný pohyb, pustím něco o vlásek rychlejšího, plného radosti ze života a pořádně se vyřádím.

Žádné přemýšlení, žádné cvičení, žádné speciální postupy, prostě vypnout a vypustit páru. Nepochybuji o tom, že tento postup je univerzálně použitelný pro většinu žen.
Pokud se stane, že tančit prostě nechci, jdu do lesa. Jeho vůně, zvuky i klid mě opět vystředí a vrátí sílu.

Lucie Mattabu – www.flirtdance.eu

 

Šárka KotvalováTahle otázka v sobě zakládá předpoklad, že mé sebevědomí posílit potřebuje, tedy že jsem zrovna někde na pochybách o svém sebevědomí.

Co mi jej posílí? Láskyplné přijetí mé nedokonalosti. Že ať jsem jaká zrovna jsem, jsem akorát. A jako taková jsem hodna lásky. Že jsem úplně správně. A pak se celá tahle potřeba posílení sebevědomí v hloubce rozpustí.

No a pomáhá mi ještě si uvědomit, co všechno jsem už v životě zvládla. Úplně nejvíc mě v tom pocitu vyživí má vzpomínka na těhotenství, porod a moje mateřství. Protože když moje tělo dokázalo „vyrobit“ v sobě tělo dítěte, přivést ho na svět a ještě o něj pečovat, dokážu i další velké věci. Protože tohle má hodnotu. Já mám hodnotu.

Každá maličkost, kterou ten den udělám, všechno, čím ten den jenom jsem (ženou, partnerkou, kamarádkou, dcerou, přítelkyní, rádkyní…) má hodnotu. Všechno v mém životě má hodnotu, já tou hodnotou jsem, a s tím se pojí mé sebe-vědomí, vědomí toho, kdo jsem a jakou mám pro svět (ten můj blízký i ten veliký) hodnotu.

Šárka Kotvalová – www.sarkakotvalova.cz

 

Stanislava Stiborová MrázkováSebevědomí mi posílí, když překročím nějakou svou velkou komfortní zónu, jednám navzdory své náladě a strachu tak, abych si splnila nějaký sen, přání, cíl. Možná to nezní úplně žensky, dát si nějaký cíl, překonávat sebe a svůj strach. Ale i my ženy máme své sny, chceme žít život šťastně, radostně a máme své kvality, díky kterým toho můžeme dosáhnout.

Mimochodem takovým překonáním strachu a komfortní zóny nemusí být zrovna velký podnikatelský projekt nebo strávení celé zimy na pláži, i když i to je super. :) Často je větší výzvou třeba jen to, že svému muži řekneme autenticky a pravdivě, jak se cítíme a co potřebujeme, nebo že řekneme „dneska potřebuju odpočívat“ svému šéfovi, když máme den 1. A někdy je to třeba to, že se rozhodneme už jednou pro vždy nebýt otrokem systému, zaměstnání, přání ostatních a rozhodneme se pro svobodu. Jako jsem to udělala já na své cestě, kterou si můžete přečíst v mém eBooku Z vystresované matky podnikatelkou z pláže.

Sebevědomí mám taky hodně spojené s vědomím si sebe (pěkná přesmyčka :D), svých kvalit, svého talentu, své síly i svých slabin a temných stránek a přijetí toho všeho a s vědomým používáním svého já na cestě za svými sny, i když někdy je to cesta hrbolatá.

Stanislava Mrázková – www.stanislavamrazkova.cz

A čím nejvíc posílíte své sebe-vědomí VY?

 

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. HanyseQ napsal:

    Tyjo, tak to je fakt parádní a hlavně inspirativní článek. Mockrát díky. Upřímně já mám poslední dobou se sebevědomím celkem problémy. Jsem i taková hodně stydlivá, což je v některých situacích taky celkem problém. Například teď manžel přišel s tím, že narazil na erotické masáže Praha a že by na takovou masáž chtěl jít. Konkrétně sem https://mataharisalon.cz/cs Vůbec ale nevím jak se k tomu postavit, protože se fakt stydím.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.