Změna

změna je život

Už při vyslovení toho slova mi dříve vstávaly vlasy na hlavě a žaludek se stahoval. Nikdy jsem nepatřila k těm, kteří by nějak s oblibou měnili své vyjeté koleje. Změna byla na mě většinou moc hrrr a pod tlakem a já se s ní prostě nekamarádila.

Plynula jsem životem a pokaždé, když se událo v mém životě něco, co změnu vyžadovalo, tak jsem to nesla s velkou nelibostí a většinou to provázel pláč, nemoc nebo alespoň nepříjemné pocity v oblasti žaludku.

Strach ze změn pramenil z malého sebevědomí, nízké sebehodnoty a také neschopnosti vidět prospěšnost a nutnost proměny. Stále jsem se plácala ve svém životě a bála se rozhodovat, protože jsem cítila pokaždé velkou nejistotu, jestli to nebo ono rozhodnutí dobře dopadne a nikdy jsem si nebyla jistá, co je správně.

Teprve až ve chvíli, kdy jsem pochopila, že nic není špatně a všechna rozhodnutí nás někam dovedou, teprve, když jsem přijala fakt, že ZMĚNA JE ŽIVOT a jen já rozhoduji, kdy a jak se uskuteční, teprve pak jsem nastoupila tu zábavnou cestu bez bolesti a nemocí. 

Když jsem začala navštěvovat kurzy numerologie, často jsem od mé „učitelky“ Marušky slýchávala:

„Když ti něco v životě nevyhovuje, tak to změň.“

Z počátku to bylo obtížné, protože změny byly spojené se strachem, jak to dopadne. Pomaličku jsem získávala sebevědomí prostřednictvím malých rozhodnutí, které měly výborné výsledky. Začala jsem pracovat s výrokem „mám ráda všechny své vědomé změny v životě, protože mě posouvají dál, blíže k naplnění mých snů a přání.“

Miluji hru se slovy a vymýšlení nejrůznějších říkaček a afirmací k danému tématu, které právě řeším. Používám je jako denní mantru, kterou si opakuji, a pak se raduji z jejího zviditelnění v reálném životě. Trvalo mi delší dobu, než jsem vypozorovala své ukazatele, které mi dávaly jasně najevo, že právě nyní je na změnu ten pravý čas.

západ slunce

Jak jsem to poznala?

Dostávala jsem se do nepříjemných situací, začala jsem potkávat nesympatické lidi, zvýšila se mi nervozita, přestávala fungovat komunikace s dětmi nebo přáteli anebo jsem rovnou onemocněla.
Většina lidí je zvyklá ze svých problémů obviňovat jiné. Už to dávno nedělám.

Opravdu funguje tvrzení, že všechno, co se nám v životě děje, jsme si nejprve vytvořili ve své hlavě. Ukazováním prstu na jiné a obviňováním se jen vyčepáváme.

Začátkem roku jsem opět stála před otázkou, kam mé kroky budou směřovat a jak si to přeji dál. Pro samou práci a projekty jsem přestávala vidět ty krásné malé chvilky s dětmi při hře, nebo povídání u společného vaření, přestaly mě uspokojovat „obyčejné“ věci a pořád jsem potřebovala pro svůj život prožívat něco výjimečného.

Zapomínala jsem tvořit a dělat věci, které mám ráda, protože jsem stále čekala na impulzy, které přijdou. Nervozita a únava narůstaly a spánek ubýval. Ideální čas na změnu.

Vzpomněla jsem si na jednu svou kolegyni, která nám na psychologickém kurzu vyprávěla, že právě změny ji dostaly z těžké nemoci. Každý den udělá ve svém životě několik malých změn. Do práce chodí pokaždé jinou cestou, jídla vaří pokaždé s jiným kořením a často přestavuje byt. Moc jí to pomáhá. Proč to nezkusit?

Včera jsem opět začala i já a je mi krásně.
O tom, jaké konkrétní změny si ve svém životě tvořím, napíšu zase příště.

Brigita TóthováBrigita Tóthová

https://srdcovcesta-brigit.blogspot.cz/
https://www.facebook.com/srdcovacesta/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. HrlRLz napsal:

    evolution korea
    088HrlRLz’@`

  3. Valounek napsal:

    Za mě je to spíše o takovém tom přijetí sebe sama. Já jsem třeba nedávno udělala velký krok a řekla jsem si, že prostě budu fungovat tak, jak si moje tělo říká. Hodně se mi zalíbily kvalitní slovenské produkty, které jsou fakt zdravé a od lokálních farmářů. :) Prostě taková domácí parenica je prostě skvělá.

  4. slime rancher 2 napsal:

    this is an informative post and it is very beneficial and knowledgeable.

  5. flappy bird napsal:

    This is a helpful and enlightening post, so thank you for writing it.

  6. Auto clicker napsal:

    Merci d’avoir partagé des informations aussi précieuses, il est évident que beaucoup d’efforts et de recherches ont été nécessaires pour créer cette superbe pièce.Les cliqueurs automatiques ont été une bouée de sauvetage pour la productivité – je peux me concentrer sur d’autres choses importantes pendant que l’outil gère des tâches banales comme cliquer, ce qui me laisse plus de temps à perdre.

  7. Victor Patrick napsal:

    I appreciate you writing this content; it’s very informative and helpful. Retro Bowl College

  8. Tatranka napsal:

    To je super, ale kde na tu změnu vzít energii? Když má člověk rozjeté podnikání nebo kariéru, rodinu, tak kde chcete dělat změny? To aby člověk bral červený kratom a přepínal se. Ale to zase samozřejmě nikdo nechce a určitě to nikomu nedoporučuji. Změna je super, je to pro mě ukázka odvahy. Ale co si budeme povídat, kdo na to má?

  9. Emma Brown napsal:

    This blog is truly a great source of inspiration for me. I often look back at old articles and always find something to learn and apply to my life. mapquest directions

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.