Rituály pro krásu i krásné ráno

usměvavá žena

Není nad to si ráno pěkně poležet ve vyhřátých peřinách a pořádně si zalebedit. Ale ruku na srdce, která z vás má klidná rána, kdy se tělo vzbudí pořádně odpočaté ještě před budíkem, máte klid na rozjímání v posteli u otevřeného okna a spoustu času na to, než se budete muset vydat za povinnostmi?

Moje rána dřív bývala také hodně hektická

Spíš to ranní vstávání bylo vždy pořádná „rána“ a pak poklus na MHD, abych nepřišla pozdě do práce. Rychle na sebe něco hodit, rychle standardní make-up (na vymýšlení něčeho nového v líčení nebyl rozhodně čas) a vyběhnout do ulic.
Snídani koupit po cestě a modlit se, že mě v práci mezi dveřmi někdo neodchytne, abych si ji „v klidu“ snědla (kde jinde, než u počítače při čtení emailů – efektivita přece k manažerce patří).
Tak to šlo den za dnem, týden za týdnem, měsíc za měsícem. Ze začátku jsem si připadala opravdu efektivně a důležitě. Moje ego chrochtalo blahem, jak jsem byla nepostradatelná a velmi, opravdu velmi vytížená.

Ale… nešlo to takto do nekonečna. Což jsem pochopila v momentě, kdy mi tělo začalo stávkovat. Tak tři roky zpátky jsem si tímto vražedným tempem uhnala pořádnou chřipku a totální vyčerpání organismu. Nejen, že jsem měla horečky, tělesnou slabost, krvácející sliznice a nemohla jsem chodit, psychicky jsem se cítila na umření. A to mi nebylo ještě ani třicet!

A víte co? Tak neuvěřitelně zmatená a neschopná se mít ráda jsem byla, že jsem v tom šíleném stavu jela ještě v čepici do kanceláře, abych se zúčastnila jedné „neodkladné“ porady.

A dost!

Bylo to zrovna v zimě, v období, kdy byly Vánoce a měla jsem na konci roku asi tři týdny nevyčerpané dovolené, a tak jsem nakonec zůstala téměř měsíc doma. A konečně se mi začalo v hlavě aspoň trochu rozsvěcovat a mozkové závity se začaly točit správným směrem.

Proboha, co si to dělám?

Měsíc doma jsem si naordinovala klid. A sebeláska začala pomalu přicházet. Ano pomalu, protože mi další cesta k tomu mít se ráda trvala podstatně déle. Ale pro něco bylo tohle zhroucení a fyzické vyčerpání dobré.

Začala jsem alespoň měnit svoje ranní rituály a návyky

A během těch následujících tří let jsem se díky sebelásce a uvědomování si mnoha dalších věcí naučila mít svá rána opravdu ráda a užívat si to, že jsem se opět probudila. Ano, ani to totiž není samozřejmost.

Naučila jsem se, že ráno je doba, která velmi ovlivní to, jak prožijeme celý den.

To, jak nastartuji jednotlivé dny, pak ovlivňuje celý týden, měsíc, rok…
Prostě každý jednotlivý den je součástí našeho života a je super se naučit startovat každý den tak, aby pro nás bylo ráno opravdu krásným zážitkem. Prospěje to nejen nám, naší duši, ale i naší kráse…

usmívající se žena

Zbavíte se zamračeného výrazu, vrásek a šedivé pleti. Budete se víc usmívat a víc zářit a dělit se o krásu nového dne se svým okolím. A těm bude hned líp a budou si užívat, že vás mají v blízkosti.

A jaké jsou moje tipy na ranní rituály, které jsou součástí mých krásných rán?

Rituály pro krásné ráno

Začněte ráno osvěžující sprchou

Zamilovala jsem si osvěžení hned po ránu. Nejen, že se každé ráno věnuji v koupelně své pleti, velmi často začínám ráno osvěžující vlažnou sprchou. Miluji voňavá mýdla, a tak ráda experimentuji a užívám si nejen vodu, která osvěžuje moji pokožku, ale zapojuji i čichové buňky. Kokosová vůně, čokoládová vůně, mandlová vůně. Teď momentálně nejvíc ujíždím na levandulové.
Co se mi osvědčilo, je vypnout na dobu sprchování mozek. Prostě nepřemýšlet, co všechno dnes musím, ale jen si užívat sprchu a vůni sprchového gelu.

Vychutnejte si snídani

Tak to je alfa omega. Přestaňte snídat za běhu v dopravních prostředcích nebo u počítače v práci. A i když snídáte doma, přestaňte běhat a dělat tři věci najednou (oblékání, chystání svačiny, uklízení ze stolu a do toho ukusování chleba s tím, že je to snídaně, není úplně to pravé ořechové).
Dopřejte si vydatnou snídani doma, u stolu se svými blízkými nebo sama se sebou. Ideálně si vše přichystejte dopředu a pak si sedněte a v klidu si vychutnejte všechny chutě a vůni jídla, které jste si připravila. Na start dne mám nejraději zelený čaj s vůní jasmínu. A sklenici vody ideálně s citronem. Fantazii se meze nekladou.

Myslete ale na jediné! Pozor na stereotyp. Udělejte ve snídani každý den malou změnu. Jednou do jogurtu jahody, maliny, potřetí borůvky. O víkendu třeba vajíčka. Ať vás to prostě baví!

Promyslete si předem líčení i outfit

Každá žena se chce cítit během celého dne krásně a žensky. A to můžete ovlivnit tím, co si vezmete na sebe a jak se ráno nalíčíte.
Naučila jsem se přemýšlet nad outfitem už večer, protože ráno tím šetřím čas. Často se mi stávalo, že jsem vyházela ráno půlku skříně a v ničem jsem se necítila dobře. Končilo to neuvěřitelným nepořádkem v ložnici (na úklid zpět do skříně už nebyl ráno čas) a tím, že jsem se celý den ošívala a necítila se ve své kůži.
Dnes už to mám jinak. Vše mám nachystané a pak mi zbývá deset minut na klidné líčení podle chuti. Červená nebo růžová rtěnka? Každý den trošku něco jiného. Je to přeci zábava! Tak málo stačí k tomu, abyste se díky pár trikům rozzářila.

nachystaný outfit

Chvilka pro povzbudivé slovo a vlastní nápady

Po ránu se mi nejlíp vstřebávají nové myšlenky, podněty a inspirace. Často mám i já sama nejvíc tvořivých nápadů.
Proto podle chuti ráno sáhnu po oblíbeném časopise a přečtu si minimálně jeden článek, po oblíbené knize nebo (pokud to časově už nevychází) vytáhnu alespoň jednu andělskou kartu. A chvilku se zamyslím.
Často si taky po ránu píšu do svého notýsku. Přání, inspirace, nápady. Je super odcházet do práce a vědět, že jste si užila chvilku pro sebe.

Rozhýbejte tělo

Paráda, to jsem čekala… říkáte si nejspíš. Ano, cvičení po ránu je relax a balzám pro duši i tělo. Ty z vás, které vyzkoušely, mi dají za pravdu. Když jsem se rozhodla jet do Indonésie, naordinovala jsem si třikrát až čtyřikrát týdně ranní běh. Ranní znamená, že jsem vybíhala před šestou a běžela hodinu. Úžasná dávka energie, která následně vydržela celý den.
Pokud ale nepatříte k těm, co si chtějí o hodinu dřív přivstat a vyběhnout do parku, mám pro vás řešení, které taky skvěle funguje.

Stačí 3 minuty cvičení v posteli. Jak? Začněte ráno tím, že se protáhnete a probudíte všechny části svého těla. Začněte palcem na noze, prsty, pak na druhé… pokračujte dál k zadečku, přes ruce až po obličejové svaly. Ideálně je vždy vědomě zatněte a následně uvolněte. Uvidíte, že se vaše tělo i tak příjemně nastartuje.

Vizualizujte a zapojte představivost

Kolik z vás začíná den myšlenkami na to, co SE MUSÍ za ten den všechno stihnout? Umýt nádobí, poklidit, nakoupit, vypravit děti do školy, co si obléknout na sebe, co v práci, jak dopadne náročná schůzka, kdo vyzvedne děti ze školky, co bude k večeři… Mohla bych pokračovat asi na dalších několik stránek.

Tak takto ne! Začněte den se zcela jinými myšlenkami, vždyť myšlenkami to všechno začíná. Představte si, co pěkného vás tento den čeká. Nezpůsobujte si sama zbytečně stres. Vaše tělo nerozlišuje, jestli si to jen myslíte nebo je to realita. Všechno negativní prožívá naplno a hned!
Proto zavřete ještě v posteli oči a představte si, co dobrého si dáte k snídani. Soustřeďte se na to pozitivní. Koho milého dnes potkáte? Co pěkného si vezmete na sebe? Jak se dnes pěkně nalíčíte? Hledejte malé drobnosti a seskládejte si den a představu o něm z malých radostí.

NO A CO?

Poslední tip na závěr krásných rán. Přestaňte si v hlavě vytvářet příběhy, stopněte „co když“, přestaňte se srovnávat s ostatnímiJe to VÁŠ život a jen VY jste jeho tvůrcem.
Co když se někomu nebude líbit vaše sukně, co když se někdo pozastaví nad vaší rtěnkou, co když si kolegyně pomyslí, že jste dnes dost odvážná? NO a CO? Vykašlete se na to. Důležité je, jak se cítíte vy sama.

Stejně tak nedělejte z věcí zbytečnou paniku. Zaspala jste? Je ve městě dopravní zácpa? Polila jste si kafem tričko? NO a CO? Máte možnost volby, jak budete reagovat. Prostě se usmějte a řekněte si, že věci se dějí tak, jak se dít mají. A užívejte si svůj den s úsměvem dál.
I když se vám třeba rituály nepodaří na 100% plnit každý den, zkoušejte to.

Dělejte si krásná rána a sama uvidíte, jak hned začněte cítit změny. Na své náladě, na své kráse, na svém pocitu ženskosti.

A stoprocentně se můžete těšit na pozitivní reakce okolí!

 

Michala Měřínská

MakeUp Artistka a Stylistka – „Pomáhám ženám měnit pohled na jejich krásu“
autorka ebooku Dokonalé líčení krok za krokem, který je prvním komplexním ebookem o líčení u nás
michalamerinska.cz
www.makeupforyou.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Tamara napsal:

    Já bych bez snídaně nemohla fungovat. Přes týden se docela odbydu, ale o víkendu to sobě i manželovi vynahrazuji :-) . Skoro každý víkend dělám ke snídani vafle :-D . Hrozně jsme si je oblíbili. Nedávno jsem si na ně dokonce koupila i speciální vaflovač, který dělá srdíčkový vafle :-D . Našla jsem ho na https://www.testino.cz/vaflovace a nemohla jsem mu odolat :-D .

  2. Hanah napsal:

    Děkuji moc… Je tu veliká spousta podkladů pro to, aby člověk měl zase o něco hezčí ráno. Třeba já jsem si přečetla tyto rady a prokombinovala jsem to ještě s radami z těchto stránek – https://www.atlaso.cz/vstava-se-vam-spatne-s-ritualy-budou-rana-vesela/ a věřte nebo ne, mé rána jsou nyní asi tak o 200% lepší :) Člověk často musí změnit i maličkosti u kterých si myslí, že na tom vůbec nezáleží.

  3. Lane Walsingham napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang, Perawatan Dan Renovasi Kolam Renang Murah Resmi Bertestimoni Mengutamakan Kwalitas Dan Kuwalitas Melayani Segala Indonesia … tap https://mozaik-kolamrenang.netlify.app/pasang-mozaik-kolam-renang-sukabumi.html untuk selengkapnya

  4. Floyd Repke napsal:

    Secara lazim dalam variasi beton ready mix ini tak ada perbedaannya, cuma brand dan pengambilan beton dari batching plantnya saja yang berbeda, secara … info lebih detail https://boxculvert.jabodetabek.my.id/2020/09/harga-box-culvert-pracetak-megacon-di_92.html

  5. Mackenzie Rasmuson napsal:

    Towing, atau menarik, atau derek, ialah sebuah kesibukan memindahkan kendaraan dari satu … info lebih lengkap https://kirimmobilluarkota.blogspot.com/2020/11/kirim-mobil-bandung-jakarta-alatberatid.html

  6. Otto Ragusano napsal:

    Beli Kaca Tempered 12mm Online berkualitas dengan harga murah terkini 2020 di KacaTempered.co.id! Pembayaran gampang, pengiriman cepat, selengkapnya https://bursa-kanopikaca.blogspot.com/2019/10/jual-kanopi-kaca-tempered-1-banda-aceh.html

  7. Gwenn Achziger napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id a leading manufacturer of niche adhesives for use within advanced technology applications. The worlds’most significant companies in the electronics… visit https://berkahepoxy.neocities.org/jasa-floor-hardener-bandar-lampung.html for detail.

  8. Armand Eversole napsal:

    PabrikPintu.co.id is amongst the tour’s leading manufacturers together with dealers regarding hard wood along with softwood stile and additionally rail doors, and door components, tap https://supplierrollingdoor.blogspot.com/2019/04/jual-pintu-rolling-door-bahan-pabrik_26.html for more detail.

  9. Phebe Kintsel napsal:

    Cubicle Mandi yaitu salah satu merupakan kamar mandi berkesan modern dan elegan yang terdiri dari partisi-partisi yang terhubung dengan aksesoris … kunjungi https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/09/cubicle-toilet-phenolic-denpasar-murah.html for detail information.

  10. Ivanka082 napsal:

    To já po ránu klasicky pošlu manželem pro chleba od https://www.vasepekarna.cz. Jedná se o takový rodinný rituál, který trvá snad už 3 měsíce. Jsme si zvykli na tu lahodu po ránu takovým způsobem, že mně nevadí den co den dávat takovou mini reklamu na tato diskuzní fóra pro nás – ženy. Tak doufám, že můj příspěvek oceníte a vezmete si něco k srdci.

  11. Ivulena napsal:

    Tak to i já si dělám takový docela dost už zajetý ranní rituál, kdy se snažím jakýmkoliv způsobem se zbavit svých vrásek, které se mi jakýmsi způsobem podařilo nabrat za celý můj život… Docela dost mi pomáhají krémy na vrásky, o kterých jsem se dozvěděla zde – https://zivotavyziva.cz/krem-na-vrasky/ , tak kdyby náhodou nějaká z vás také potřebovala, tak mrkněte :)

  12. Ivanka082 napsal:

    Já si teda po ránu musím dát hlavně zelený čaj a nalít si balenou vodu. Od té doby, co se nám na chatě znečistila voda se nemohu na tu kohoutkovou ani podívat. Nastudovala jsem si na https://euroclean.cz/clanky/druhy-balenych-vod/ jaké jsou rozdíly mezi pitnou, užitkovou, kojeneckou vodou a jsem ráda, že mám dost peněz na to, abych si dopřávala kupovat kojeneckou.

  13. Karla napsal:

    Mezi mé oblíbené rituály pro krásu i krásné ráno patří odjakživa i péče o pleť, kterou považuji za velice důležitou, pokud nechceme, holky, mít už ve 40 letech vrásčitou pleť :-) Dále si občas ráno udělám radost a objednám si nějaké nové hadříky, například z eshop second hand https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske/c-4?ignore=IMAGETEMPLATE , kde toho mají na výběr skutečně hodně :-)

  14. Magda Horká napsal:

    Každé ráno děkuji pánu bohu za to, že mohu vstávat dobře nalazená do nového dne. Jak se tak provaluji ve své posteli na naducaných polštářcích z https://www.ceskeluzkoviny.cz/159-prikryvky-a-polstare , jsem prostě ráda, že jsem na světě. Pak následuje můj rituál, bez kterého ráno už ani nezačnu. Pokud ho neudělám, celý den pak na to myslím a není se mnou k vydržení.

  15. Tomáš Roman napsal:

    Můj rituál je koupit si celý bochník chleba v mém oblíbeném podniku https://www.prace-naschleb.cz/ a sníst ho celý najednou, když se cítím sám a je mi smutno. Nevím, jestli v tom chlebu je něco, třeba tráva, ale je mi po tom vždy mnohem lépe. Někdy dokonce usnu a pak nevím, co se vůbec stalo. Takže, můj divný, ale zaručený rituál. Vyzkoušejte a uvidíte.

  16. Klára P. napsal:

    Já osobně se již několik let věnuji různým rituálům, pomocí kterých se snažím pořádně uvolnit a vypustit všechen stres. Nejradši mám vydatnou koupel při svíčkách, kdy se důkladně z relaxuji, naše stará vana to však nedovolovala, tak jsem si koupila novou. Vybírala jsem ji podle tohoto návodu: https://www.livli.sk/magazin/ako-vybrat-vanu/, který mi opravdu pomohl.

  17. Dana napsal:

    Zdravím, já jsem do ranních rituálů úplný blázen, vždy mě naplní pozitivní energií, která mě pohání celý den. Bohužel v naší staré koupelně nebylo moc místa a ani nevypadla jako prostor, kde by chtěl člověk trávit moc času. Proto jsem se pustila do rekonstrukce, přičemž s designem mi pomohli tady: https://www.kutilmarket.cz/kategorie/obklady-a-dlazby-1108/, a to i přesto, že jsem poměrně náročná.

  18. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  19. Dominika napsal:

    Já žádný speciální rituál nemám, ale musím si dát ráno sprchu, abych se probrala. Po noci se cítím taková opocená… Večer si zase skoro pokaždé vanu napustím a zrelaxuju se. Objednali jsme si ji z https://www.top-koupelny.cz/kategorie/vany-29/ a je to jedno z mých nejoblíbenějších míst v domě :-) .

  20. xazgVk napsal:

    evolution korea
    260xazgVk@:`

  21. VwmozK napsal:

    에볼루션카지노
    765VwmozK’^‘

  22. Ivanka082 napsal:

    Ani nevíte jaké utrpení pro mě je když musím každý den umývat okna. Chodí k nám totiž už několik dní dělníci kopat na zahradu bazén (bagr k nám nezajede) a já příležitostně masíruji ve svém domácím prostředí. No a protože nechci, aby si o nás mysleli klienti něco špatného, tak se denně věnuji čištěním oken od hlíny.

  23. Petr12 napsal:

    Proč nezkusit zdravý životní styl? https://fitnessmix.cz/

  24. Olga napsal:

    Musíte se prostě snažit si ten život udělat takový hezčí, pro někoho by to bylo i třeba jednodušší potom dlouhodobě. Já se třeba snažila zhubnout několikrát a to i opakovaně. Vždy to ale skončilo blbě. Až teď na závěr jsem se rozhodla, že si pořídím funkční termoprádlo, a začnu opravdu pořádně běhat. Světe div se, mě to v té zimě baví ještě více než v létě.

  25. Salvador Bugenhagen napsal:

    Ideal and also Most affordable Jabodetabek Confidential Training, all of our personnel and trainers arrive home, arranged your own personal study program which enables it to choose any kind of area regarding research … go to https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-pancoran.html for more details

  26. Cleora Reinhard napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers going to the house. Above a huge selection of active tutors will be ready teach various skills and lessons for children to adults … click https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-cempaka-putih.html for further

  27. Harold Fusi napsal:

    We provide private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an incorporated and accelerated method, it really is hoped so it is able to foster an era of those with good morals… for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-matematika-terdekat-di-taman.html

  28. Uzair Spencer napsal:

    Are you prepared to start a transformative language chance to learn? Check out Executive-Education.id’s language of choice course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all natural procedure for language acquisition. Explore the beauty of a whole new language, broaden your horizons, and obtain a competitive edge in today’s interconnected world. Click https://kursus-rusia.github.io/kursus-bahasa-rusia-jakarta-pusat.html for more.

  29. Eva napsal:

    Každé ráno se snažím najít čas sama pro sebe a uvědomit si že jsem jedinečná a rozhodně bych neměla plýtvat čas třeba s tím že se mám s někým dohadovat o tom jaké ložní prádlo bych si měla pořídit do svého spánkového království.

  30. věra napsal:

    Já doporučuji se čas od času podívat na muudlabs jestli se tam neprodávají nějaké bylinky které by vám třeba dávaly dlouhodobě smysl. Já sama se pokouším na tu vlnu najet, moc se mi to daří zatím.

  31. Věra napsal:

    Můj rituál na nový rok je třeba to že se prostě dělá koprová omáčka. Všichni ostatní jedí čočku ale u nás to tak prostě není. My žádné zvyky a tradice ohledně jídla nechceme dodržovat.

  32. Now in the morning I like to get up earlier than the alarm clock and have time to enjoy a moment of peace and quiet.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.