Příběh vody a naše zlozvyky

Hledej sílu v jednoduchosti.

Je mnohokrát a zcela nevyvratitelně dokázáno, že voda dokáže změnit formu.
Vezměte si led. Jeho tvrdost pozná každý, kdo na něm sebou někdy říznul. Bolelo, co? Nebo když jste odmrazovali lednici a tahali led holýma rukama. Štípe, co? Ruce vám můžou skoro upadnout.

Led – tak studený, ledový, tvrdý, zamrzlý…
Ale nechte na něj působit slunce. Nechte ho zahřát…

Led nemůže jinak, než že se teplotou rozpustí. Třeba to nějakou dobu trvá, ale rozpustí. Stává se vodou. Voda je už skupenství nepevné, ale velmi, velmi mocné. Co nepřeteče, tak podteče, obteče, vždycky si najde skulinku, vždycky si najde svoji cestu. Umí být tichá a plynulá a také divoká a prudká. Ano, i stojatá.

Ale zase – nechte na ni svítit slunce, zahřívejte ji… Vypaří se.

 

Nemusí se nijak snažit, nemusí se to učit,
prostě jen reaguje

Vezměte si z kolika procent jsme z vody my. Je to cca 60-70 % tuším.
A teď – pokud máte v sobě místo, přízrak, schéma, které cítíte jako ledové, jako zamrzlé, jako mrtvé, a nevěříte tomu, že to někdy bude jinak, myslíte si, že vy se toho už nikdy nezbavíte… tak já vám říkám, jste z mnoha procent z vody. To je fakt.

A když voda může změnit skupenství, tak to mohou zvládnout i vaše přízraky.

Příběh vody a naše zlozvykyNehledě na to, že je dnes dokázáno i to, že je voda programovatelná. Mění svoji strukturu na základě působení našich myšlenek, tím, co do ní vkládáme. Pokusy ukázaly, že když na ni působíme pozitivně, tak při zmrznutí vytváří nádherné obrazce a ovlivní to i její chuť.

Proč tento příklad? Je třeba, aby váš mozek pochopil tu nezvratnost. Mozek nepodporuje to, čemu nevěří. A pokud začnete skutečně věřit tomu, že vaše rozmrznutí je možné – tak to tak bude.

Co je k tomu potřeba? Sluneční svit.

Jakákoliv situace, kdy cítíte teplo u srdce, lásku, radost, dobré myšlenky… to je váš sluneční svit. Proto choďte na slunce co nejčastěji. Rozsviťte si uvnitř pomocí těchto prožitků, myšlenek nebo i vizualizacemi.

 

Vyhledávejte vnitřní slunce a hýčkejte je v sobě

Jistě – časem voda půjde zase dolů… může přijít pěkná bouřka… Ovšem, když odpaříte zamrzlost a ledovku, tak trocha deště vás už nezabije.

Anebo – nic vám už nezabrání vzít si deštník nebo pláštěnku.

 

Magda Křepelková

Psychosomatika
Autorka příběhových knih

www.magdakrepelkova.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Klárka napsal:

    To je ale krásně skoro až pohádkové. Zajímalo by mě jak se voda řešila v předchozích letech. Protože jak to je s vodou v dnešní době tak to je docela hardcore. Sousedi o vesnici dál nemají podzemní vodu a je to pro ně dost komplikované, protože musí k nim v létě jezdit cisterny atd. Takže jak ušetřit vodu?

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.