Posvátné ženství a jak o něj pečovat

Posvátné ženství a jak o něj pečovat

Líbilo by se Vám být naplněnou, spokojenou a zářivou ženou? Okouzlující Ženou, která vyzařuje úžasnou energii a z jejíž tváře čiší štěstí? Která miluje své tělo, uctívá samu sebe, vnímá své nejniternější tužby a žije v souladu se svou ženskou podstatou? 

Možná jí ještě úplně nejste…

Možná i Vy hodně pracujete, potřebujete být výkonná, celé dny se nezastavíte, protože je přeci potřeba udělat to a tam to a ještě ono. A možná se rozdáváte příliš druhým a sama nedostáváte zpět tolik, kolik byste si přála.

Možná na sebe zapomínáte a nežijete své ženství tak, jak by se Vám líbilo, jak byste si přála. Možná jste své ženství úplně potlačila a místo toho, abyste naslouchala svým potřebám, touhám, hlasu svého ženství, své ženy uvnitř, místo toho abyste řekla dost, a s láskou se postavila za všechny ty zraněné části uvnitř sebe, obětujete zdá se vše…

Možná jste bez životní energie a připadáte si stále unavená, nemáte čas na sebe a ani na věci, které opravdu dělat chcete a uvnitř cítíte smutek a zoufalost. Skutečně máme tolik času, abychom potlačovaly své nejpřínosnější dary?

Na to je život příliš cenný – už to opravdu dělat nemusíme! 

Dnes jsme vyzpovídaly 3 báječné ženy, lektorky, které Vám prozradí, jak samy pečují o své ženství, jak ho rozvíjí a proč je to tak důležité…

Posvátné ženství a jak o něj pečovat

Dana-Sofie Šlancarová

Zakladatelka projektu Cyklická žena® a lektorka cyklických a snových kurzů

Být ženou v současném světě je úžasné a velmi náročné zároveň. V dnešním světě převažuje jangová energie neustálého růstu, poklusu, výkonu, vnější síly a výsledků. Být v takovém světě ženou není jednoduché, protože takto my ženy od přírody nefungujeme, je to spíše mužský princip, a proto každá žena musí o svoje ženství pečovat.

Proč?

Za prvé hlavně proto, aby ona se cítila dobře. A za druhé proto, aby onu jangovou energii dokázala správně vyrovnávat a její svět i celý náš svět byl v té správné rovnováze.

Péči o ženství vnímám – jak jinak – hodně přes svůj cyklus, protože to je snad ten nejzásadnější projev našeho ženství. Pro mne je důležité svůj cyklus a svoje měsíční proměny respektovat – a užívat si všechny energie, které s tím přicházejí.

Tu mužskou, jangovou, pracovní v dynamické fázi. Tu vrcholně ženskou, sexy, empatickou a pečující ve fázi ovulační. Tvůrčí a čarodějnou ve fázi premenstruační. A energii ztišení se a ponoření se do sebe, do spojení se svou duší, se svým životním kompasem ve fázi menstruační.

A do toho se schovají všechny konkrétní projevy péče, které mohou být malé, ale vždy jsou zásadní: Potřeba a touha mého těla po pohybu (zejména ve fázi dynamické). Potřeba a touha po klidu a odpočinku (zejména ve fázi menstruační). Potřeba být s lidmi a užívat si jejich společenství (zejména ve fázi ovulační). Potřeba se ponořit do něčeho tvůrčího a dokončit to (zejména ve fázi premenstruační).

A tak si tu svou péči o ženství dopřávám – každý den jinak.

Zrovna dneska tím, že víc spím, protože jsem právě na konci menstruační fáze, ale zítra už půjdu běhat. Pozítří se těším, že se pustím do práce. Za týden mě bude bavit vařit a péct, mňam.

A pak mám v plánu si jít koupit něco hezkého na sebe a konečně zvednu telefon a zavolám kamarádkám, na které jsem teď neměla čas, protože jsem dokončovala jeden velký projekt. A pak budu dokončovat jiný projekt a budu v tom ponořená a bude mě to naplňovat. A potom budu zase dlouho spát, protože to moje tělo bude potřebovat…

Pečovat o svoje ženství znamená respektovat svoje potřeby, které máme každý den jiné. A není to nic velkého a můžeme si to dovolit dělat každý den.

Nebo spíš: musíme si to dovolit každý den! Pak budeme v rovnováze a budeme se cítit moc dobře a budeme moci rozdávat své ženské dary všem lidem kolem nás…

 

Posvátné ženství a jak o něj pečovat

Michala Měřínská

Make-up artistka a stylistka, autorka knihy Magicky ženská a stejnojmenného online kurzu

O své ženství v posledních letech pečuji na několika úrovních. V první řadě si skutečně vědomě dopřávám čas pro sebe a pro mé tělo a mysl. Mám své rituály v péči o pleť, miluji horkou vanu s voňavou pěnou, miluji, když svému tělu dopřeju masáž vonným olejem, hledám čas, kdy si čtu inspirativní knihy nebo kreslím.

Zkrátka se snažím hledat v někdy uspěchaném životě chvilky, které jsou skutečně jen moje. Nejsou to hodiny každý den, kdepak, stačí skutečně patnáct minut každý den.

Ale to není vše.

Abych se skutečně cítila jako žena skvěle, zjistila jsem, že potřebuji věnovat čas objevování sebe sama. Hledat, co je skutečně mojí vášní, co mi dobíjí energii, učit se a dozvídat se nové věci, ale taky nacházet i své stinné stránky a snažit se je pochopit a uchopit.

A v neposlední řadě své ženství rozvíjím ve společnosti jiných úžasných žen. Pamatuji si doby, kdy jsem ženské kolektivy nesnášela a měla jsem pocit, že mezi chlapy se cítím daleko líp.

Dnes se vůbec nedivím tomu, že to bylo právě v době, kdy moje vnitřní žena byla totálně vyprahlá. Dnes mám okolo sebe spoustu moudrých a inspirujících žen a vím, že i díky setkávání s nimi objevuji zapomenuté kousky sebe sama.

A proč je to tak důležité?

Je to léčivé, je to úžasné, je to tak přirozené. Díky tomu všemu se cítím spokojeně a sama sebou.

Posvátné ženství a jak o něj pečovat

Žaneta Slámová a Jana Basíková

Průvodkyně na cestě zpátky k sobě, ke svému potenciálu

Pečování je jedna z mých dalších královských disciplín. Byly časy, kdy jsem nevěděla, co to znamená. Pak přišla na svět moje dcera, začala žádat mě, můj čas, moje všechno. Přišla na svět fascinovaná mou osobou a já v tu chvíli netušila, kdo vlastně jsem a co teda vlastně ode mě chce.

Přišly časy, kdy jsem byla velmi vyčerpanou a ztracenou maminkou. Pamatuju si, jak jsem měla pocit, že dávám všechno, ale dcera chce víc. A pak mi došlo, že možná ví víc než já a že já jsem mnohem víc, než jsem si myslela.

Začala jsem zkoumat sama sebe a zamilovávat se do všech nově objevených částí. A s tím přirozeně přišla i péče. Péče o sebe, o mou duši, o mé tělo a o svou ženskou podstatu.

To, co já vnímám jako největší formu péče o mou vnitřní bohyni je přijetí a nebojování. Ať přijde v životě cokoliv, důvěřuji primárně sama sobě a svým darům. Snažím se je používat v každé běžné činnosti. Nikdy se nesrovnám s plochostí a všedností. Opravdu každý den se snažím dát si prostor prožít všechny malé i velké zázraky všedního dne.

Péči o svou ženskou podstatu si dopřávám na rituálech, které se Žanetou pořádáme a i si samy pro sebe často děláme. Tam moje bohyně žije svůj potenciál.

Moc ráda pečuji o své tělo.

Miluji pocit, že se moje tělo hýbe, funguje… je mu dobře a já ho cítím celistvé. Miluji dny, kdy mám delší chvilku v koupelně a můžu namazat svoje tělo různými vůněmi, které mi v tu chvíli voní nejvíc.

Každý, kdo mě zná, ví, že miluji kultivovat krásu. Takže kdykoliv mám čas na to, víc si hrát v líčení, s  úpravou vlasů, objevovat kousky oblečení, které mi sluší,… jsou to moje sladké momenty. :-)

V neposlední řadě je u mě přijímání a dopřání si péče. Je to pro mě docela nová kvalita. Dovolit svým blízkým a milovaným, aby o mě pečovali, je prostě odměna:-)

Z mého pohledu je péče všechno, čemu věnuji láskyplnou energii a vnímám u toho sebe sama. 

Dnes mi péče připadá jako jeden z nejzásadnějších zdrojů výživy pro život.

Zároveň je to velká ochrana. Když o sebe pečujeme, věnujeme si pozornost a tím jsme se sebou spojené. Pak není snadné nechat se od sebe odvést vnějšími vlivy.

Jako každá žena, určitě i Vy máte spoustu otázek kolem svého ženství a taky spoustu pochybností o sobě samé. Možná se bojíte svěřit nebo nevíte, koho se zeptat. Bohužel je pořád  mnoho žen, které se nedokáží spojit se svým ženstvím, a přicházejí tak o obrovský zdroj síly a stability ve svém životě.

Jsou vyčerpané, nešťastné, uhoněné, posedlé kontrolou a výsledky, jejich vztahy moc nefungují a celkově se necítí ve své kůži. Přesto ale tuší, že to jde i jinak, že tohle není konečná, že takhle jejich život vypadat nemusí. Pokud Vám to něco říká a cítíte to podobně, tak i pro Vás jsme vytvořily lázně pro ženskou duši.

I Vy můžete být nyní součástí ♕ Klubu Ženy ženám ♕ , jehož posláním je přinášet každý měsíc novou porci inspirace a vzdělání, která dokonale vyživí každou ženu, aby mohla ZÁŘIT, být SPOKOJENÁ a sama SEBOU a zároveň kolem sebe měla harmonické a podporující prostředí a PODPORU dalších žen.

Klub zeny zenam

Získáte hlubokou moudrost od žen, které ji pro sebe objevily, žijí ji, zažily její efekty na sobě, vidí výsledky na svých klientkách a chtějí ji šířit dále, aby ji mohly začít využívat i ostatní ženy. Budete mít možnost poznat do hloubky osobní přístup výjimečných žen, které se zabývají ženskou tématikou z mnoha úhlů pohledu. To, co je všechny spojuje, je touha podpořit a rozzářit ostatní ženy.

Prvním rokem KLUBU Vás provedou mimo jiné Dana-Sofie Šlancarová, Michala Měřínská, Žaneta Slámová a Jana Basíková, které jsme dnes vyzpovídaly.

Klub Ženy ženám Vám přináší jedinečnou možnost, jak získat mnoho odpovědí a ženské podpory na jednom místě. O čem KLUB je a co vše v něm na Vás čeká, se dozvíte zde.

A pozor, máme pro vánoční dárek: Zvýhodněné členství, které platí jen do půlnoci 7. 12. 2016!

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Treasurebox nz napsal:

    Get your favourite items online in Auckland New Zealand. Treasurebox Provide you all the household items in Auckland which you will be get online in a single click.

  2. Bořislavka Kukolínová napsal:

    Jojo, posvátná energie ženství je velice důležitá a měly bychom si ji, my všechny ženy bránit a to za každou cenu. Velice důležitou součástí je ale to, abychom byli všechny v klidu. Já jsem několik let žila ve stresu a bylo to pro mne nepříjemné, vůbec jsem si už nepřišla ani tak plná života, jako předtím. Od té doby, co jsem odstřihla spoustu takovýchto negativních vlivů se mi žije zase o něco lépe. Třeba i obyčejná změna jako je dodavatel plynu Vám dokáže udělat obří radost. Mimochodem, ten dodavatel je tento https://www.epet.cz/plyn/

  3. Emerson Terkelsen napsal:

    Harga Beton Cor Murah Per Kubik – Jual Beton Ready Mix. Supplier dengan Harga Beton Ready Mix Batching Plant Berikut Harga Beton Cor Readymix dari … selengkapnya http://pipabetonbertulangmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-pipa-beton-bertulang-megacon-di_10.html

  4. Paulita Mell napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang Awam dan Pribadi, Berapa Tarif Pembuatan Kolam Renang Pribadi di Rumah? Anjuran Renovasi dan Perawatan … lihat https://kolam-bening.blogspot.com/2019/05/jasa-treatment-air-kolam-renang-jakarta_12.html untuk info terbaru

  5. Salley Done napsal:

    Beton Precast atau juga disebut beton pracetak ialah bahan beton yang sudah diciptakan di pabrik dengan format pantas cetakan, kemudian … selengkapnya https://harga-road-barrier-megaconperkasa.blogspot.com/2019/10/harga-road-barrier-beton-1.html

  6. Doug Schontz napsal:

    Jual Beton Cor lazimnya dicari oleh para pekerja dalam bidang bangunan. Beton cor adalah salah satu bahan bangunan yang mempunyai… silahkan kunjungi https://pipadrainasemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-pipa-drainase-megacon-getasan.html

  7. Omar Meddock napsal:

    Satu keunggulan dari metode pengiriman car towing yakni bisa diberangkatkan sewaktu-waktu pantas permintaan customer. Jadi, untuk … selengkapnya https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-surabaya-balikpapan.html

  8. Teodoro Grunlien napsal:

    Kaca tempered yaitu kaca yang dikeraskan dengan memanaskan kaca lazim hingga mencapai temperatur sekitar 700 * C, untuk detail silahkan kunjungi https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2018/10/shower-box-kaca-banjar.html

  9. Genia Barefoot napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id is an expert held organization that happily presents residential and industrial epoxy floor services. With 24 time installment and entire life warranties… Epoxy is designed for keep owners, by keep owners. … visit https://kontraktorepoxy.netlify.app/jasa-waterproofing-pekanbaru/index.html for detail.

  10. Hugh Brinlee napsal:

    Searching for a door manufacturer within Indonesia? Most of us construction aluminium doors your location & deliver brief delivery instances, tap https://jualsmartlockdoor.blogspot.com/2020/07/jual-pasang-smartlock-door-1-jakarta_44.html for more information.

  11. Wiley Sakamoto napsal:

    Phenolic board yaitu Panel Partisi kamar kecil yang toilet dari ialah lapis Kraft paper dan resin yang dilaminasi beberapa dengan decorative paper pada … tap https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/09/cubicle-toilet-phenolic-langsa-murah.html untuk informasi selengkapnya.

  12. Ivulenka napsal:

    Tak to já o své ženství dle mého pečuji docela dost pečlivě a to tak, že si pořizuji jen samé kvalitní a dobré kousky… Třeba nedávno jsem si pořídila docela dost fajn košile z této stránky zde – https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske-kosile/c-11 a mám z nich opravdu velikou radost… No, samy mrkněte :)

  13. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  14. Jiřina napsal:

    Máte pravdu žena by se o sebe měla starat a dopřát si pořádný relax a péči. Já jsem se o sebe dlouhou dobu moc nestarala, což mě ještě více deprimovalo a vlastně jsem se dostala do začarovaného kruhu. Rozhodla jsem se, že ho rozbiji a začala žít. Vždy jsem milovala designové krby a tak jsem si jeden koupila.

  15. eQKoYw napsal:

    evolution korea
    366eQKoYw&_‘

  16. Kristofer Difalco napsal:

    Ideal and Lowest priced Jabodetabek Exclusive Lessons, all of our personnel along with teachers come to your home, established your review plan and will choose almost any subject with research … go to https://privat-jabodetabek.netlify.app/les-privat-mampang.html for more details

  17. Jerry Query napsal:

    Executive-Education.id is a good private tutoring service in Jabodetabek, with professional and qualified teachers who definitely are ready arrive at the student’s location or home… visit https://privat-sbmptn.vercel.app/les-privat-sbmptn-kebayoran-lama.html for further

  18. Bettye Tupa napsal:

    You will discover a cheaper fee compared to the table above, be certain again around the qualifications of your teacher / Kindergarten teacher recommended to your account … for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/03/les-privat-matematika-terdekat-di_0103354553.html

  19. Ameera Zuniga napsal:

    Open the threshold to quantity of opportunities with the comprehensive language course at Executive-Education.id. Our expertly designed curriculum targets practical skills and cultural understanding, equipping you with the education required to navigate international business, travel, and social interactions effortlessly. From mastering grammar intricacies to refining pronunciation, our program ensures you’ll master your preferred language. Click https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-pejaten.html for latest information.

  20. Jana napsal:

    Díky moc za super článek. Toto mi opravdu hodně dalo. Když už jde o to ženství, tak bych měla takovou otázku pro všechny ženy. Chodíte na erotické masáže nebo máte s nimi zkušenost? Pokud chápu správně, tak je to záležitost spíše pro muže. Nicméně něco jsem si četla o těch benefitech, které to nabízí a také bych to docela ráda vyzkoušela.

  21. Dana napsal:

    Já už mám taky konečně víc času na sebe. Syn povyrostl, takže zvládá být víc s manželem, takže já chodím jednou týdně cvičit, jednou za měsíc na kosmetiku a i s kamarádkou na kafe. Konečně začínám žít :-) . Díky slevovým kupónům mám víc peněz na oblečení, takže jsem úplně změnila šatník :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.