Neposloucháš (se)? Máš smolíka!

Koho? Nebo co?  V práci nebo doma? Je to jedno, dneska mi tak blesklo hlavou. Výsledek je hodně podobný: Průšvih. Něco se stane.

Pro zářný příklad nemusíme chodit daleko, viď Ivanko? Neuvěřitelně nepoučitelná. :)  Ale dobré je, že si to už konečně, po mnoha letech, uvědomuji poměrně rychle. Asi jsem si to potřebovala  znovu vyzkoušet nebo připomenout. Jako ten nevěřící Tomáš.  Znáte ho taky, ne?

Neposlouchám

Tak popořadě. Týden jste na dovolené. Super lyžovačka. Sluníčko. Najednou vás během jedné hodiny doběhne střevní moribundus a na pár hodin vám ze života udělá peklo. Jediné, co vám v tu chvíli zpříjemní život, je blízkost záchodu a kyblíčku.

Za 6 hodin se nepoznáváte. Nicméně kromě slabých nožek, zdá se, je to pryč. No jasně. Po dlouhé době se pořádně hýbu, asi jsem to přepískla. Navíc to měl i syn…tak to bude ten důvod.

Že jsem už dlouho unavená? Že mě zase začali bolet záda, jako vždy, když mi moje tělo chce opatrně něco naznačit? Neposlouchám..

Při odjezdu si zablokojete záda. Asi z běžek, špatný pohyb nebo co.  Nic, masáž to spraví. Dýchá se vám sice hodně špatně, otáčení ve spánku taky nic moc. Co se takhle zastavit a poslechnout si od svého já to kouzelné:

Zpomal… Ale ne. Teď to nejde. Neposlouchám… 

Týden po návratu je i moucha silnější než já. Kašlíček s rýmyčkou si podávají dveře. Trochu zvýšená teplota ještě nic neznamená, si namlouvám.  Takže  jedu na plný pecky. Školím. Radím se. Spala bych i za chůze. To je přeci jarní únava.

V hlavě mi však červíček říká, že vím, co se děje. Už jsme to zažili. Neposlouchám…

Po 14 dnech BÁC! Už poslouchám.  

38,5..39,2..doktor..zápal plic. Postel. A už mi sklaplo.

Proč? Znovu se ptám sama sebe. A odpovědi, jako mnozí z nás, znám velmi dobře. Neposloucháš svoje tělo děvče, sebe sama, svou intuici. Myslíš si, že vyzraješ sama nad sebou.  Proč? Je tak divné se poslouchat a dopřát si to, co v danou chvíli potřebuješ?

health-621353_1920

Proč je to tak těžké speciálně pro nás, ženy? Pořád si mylně s naším smyslem pro nepostradatelnost myslíme, že bez nás to nepůjde, že? V práci, doma… Že vydržíme všechno.

Že něco uteče. Že teď to nejde. Posloucháte se? Taky vám v hlavě běží občas takové podobné nesmysly?

Stejné je to přeci i v práci. Napadá mě krásná paralela do mého realitního byznysu.

V realitách je náš vzájemný vztah a úspěch s klientem je postavený výlučně na vzájemné ochotě poslouchat partnera a naslouchat si. Neposlouchám klienta? Nenaslouchám mu? Mám smolíka. Nejsem pak schopna mu poradit a sestavit řešení na míru.

Nebudu umět rozklíčovat jeho priority a potřeby. Nedohodneme se. Alfa a omega této práce. Stejné je to i v jiných oblastech vztahů a života. Jak se cítíte, když vás někdo neposlouchá? Dost mizerně si myslím.

Počkej až… za chvíli… až někdy… Nic z toho nefunguje. Až pak může být také nikdy! Je to důležité TEĎ.

Znovu a znovu se potvrzují známé pravdy. Snad už nám to v těch našich hlavinkách docvakne. :)

Dopřejme sami sobě klid a čas si naslouchat, kdykoli je třeba. Dejme sami sobě vědět, že  o sebe máme zájem. Projevujme skutečný zájem o sebe a lidi kolem sebe.

A bude nám lépe.

S úctou k sobě i k vám,

Ivana

Screenshot_1

Ivana Cikánková
Realitní expertka, poradce

ivanacikankova.cz    /   zenyvrealitach.cz

Jak se nespálit při prodeji nemovitosti – ebook zdarma, který vám pomůže vyhnout se 5 chybám, které už jiní udělali

Ojedinělý postup, jak prodáte svou nemovitost za nejvyšší možnou cenu – Jak prodat nemovitost s maximálním ziskem.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. mzgMQS napsal:

    evolution korea
    569mzgMQS}’\

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.