Co má sakra společného čas a hnůj?

Donedávna mi to nedocházelo. Nic, byla by moje odpověď bez přemýšlení.
Nezamýšlela bych se nad žádnou spojitostí s tou smradlavou, ale velmi funkční věcí, a časem. Jo, to kdyby se mě někdo zeptal, jak je důležitý čas ve spojení s prodejem nemovitostí, tak začnu střílet v plné kadenci jeden argument za druhým :).

Pochopení času a zaměření se na změnu v byznysových i osobních věcech mě v posledních měsících natočily život zcela jiným směrem. Zcela konkrétní příklady uvádím níže, trochu se však nad tím zamyslím v obecnější rovině.

 

Jsem už dlouho na cestě na pravou stranu…

Od roku 1998 jsem ženou v realitách. Tak nějak jsem rozkročená mezi levou a pravou stranou. Mířím směrem, který vede k penězům a efektivnímu, svobodnému a hlavně spokojenému životu. Klišé? No nevím.

Neznamená to žádné pravdoláskovské povídání. Je to realita. Byznysové zákony platí překvapivě pro mnohé i v privátní sféře. Výsledkem je absolutně jasná a logická potřeba zamyslet se nad věcmi v osobním i profesním životě.

Co má sakra společného čas a hnůjČas a fokus (zaměření) jsou pro mne osobně dosud ta největší „znovuobjevená tajemství“. Nejsem zaměstnanec. Podnikám. Přesto jsem si uvědomila celou řadu chyb. Chyb, které mě stály nemalé peníze. Ztratila jsem čas!

To nejcennější, co máme všichni rovným dílem – ČAS.

Necháváme často plynout mezi prsty a velmi často ho zaměňujeme za timemanagement. Tak mě to naučili. Tak to učila já lidi kolem sebe.

Čas není jenom o plánech a papírových či elektronických diářích. O plnění úkolů. Čas je o kvalitě mého bytí a žití. To se učím. S kým jsem, kde, co děláme.

Jak si klademe správné otázky: Co mi to přináší? Podporuje mne čas strávený s určitými lidmi v mém růstu?
A co moje dítě? Jak kvalitně s ním trávím čas?

 

Čas a zaměření (fokus) – bratr a sestra

Pro mne osobně pochopení kvality plynoucí ze zaměření a možnost zaměření se správným směrem díky tomu, že chci kvalitu, je obrovské. Věci se daly do pohybu. I když pořádným ťukancem.

31. 7. po havarii na motorce, kterou jsme zázrakem přežili a slavíme druhé narozky, mi došlo, že řeším kraviny namísto životně důležitých věcí pro sebe a své blízké. Plýtvám svým časem.

Následně týden poté mi málem umřela maminka, jejíž další svěřený čas bude i nadále velmi složitý a náročný i pro nás. A kde je moje plánování a diáře od-do?

Z týdne na týden změna vnímání podstaty.

Došlo mi v kontextu, že moje byznysové kroky vedu nesprávným směrem už velmi dlouho a je třeba to změnit. Ukončení starých věcí, nové zaměření, opatření v účetnictví firmy, nepříjemné rozhovory, jasné stanovení priorit a správné zaměření na to, co přinese obrat a peníze. Ujasnění a rozhodnutí v hlavě přineslo okamžitý reálný efekt. Ve firmě, ve vztazích, v okolí. A  další budou následovat v dalších týdnech.

 

Nečekejte. Je třeba něco dělat. HNED

Nebylo to a nebude ještě příjemné. Ale já se cítím skvěle. Začínám cítit sílu a posun. Svůj čas vědomě neměřím už na hodiny, ale na přínos, kvalitu a peníze. Ano, peníze. Myslet na peníze je pro někoho sprosté. Věřte mi, že ve skutečnosti nutné a veselé. Mám je ráda!

Co má sakra společného čas a hnůj

 

Zaměřuji se vědomě na opravdu důležité věci.

Věřte mi, že to nejde samo, ale jde to. Musíte denně chtít, denně to dělat a být k sobě upřímný, že to občas nedáte. Jak to všechno, co jsem tu trochu virtuálně popsala, vypadá v krátké praxi, co to vědomě měním?

  • čas je otázka priorit – denně/týdně sleduji opravdové priority v rámci své obchodní i privátní aktivity/projektech a přiděluji jim rámcový čas – zaměřuji se na opravdu důležité věci
  • nejnáročnější aktivity soustředím na dopolední hodiny – mám nejvíce tvořivé energie – jsme rychlejší a efektivnější
  • čas strávený dojížděním minimalizuji – vždy jsem byla velmi efektivní v práci z domu, takže méně přejíždím, lépe kalkuluji (kalkulačka v hlavě může být další samostatné téma, fakt síla) – úspora až 8 hodin týdně
  • audio nahrávky – no, věřte nebo ne, objevila jsem Ameriku a najednou můj čas strávený v autě není o poslechu čehosi, ale o kvalitních informacích, které si sázím do hlavy a mohu se zaměřit na to, co chci, v klidu a v soukromí
  • počítám podle seznamu z úkolů aktivity versus čas a s velkou radostí objevuji promrhané hodiny a začínám měnit svoje návyky
  • striktně si vymezuji čas pro svého syna – odkládám telefon, soustředím se na společný prožitek a raduji se z maličkostí
  • pečlivě jsem začala přemýšlet o účasti na různých akcích – čas, přínos, fokus – no a už jsem na pár nebyla a bylo to fajn
  • jak změním zahradu, abych uspořila čas v péči o ní zejména v letních měsících?
  • utvrzuji se v tom, že paní pro výpomoc v domácnosti, je jednou z nejlepších voleb, co jsem kdy udělala – úspora týdně 3 hodiny
  • vědomě odkládám telefon na delší a delší dobu
  • FB – co od něj chci, proč ho mám, co mi má přinést a kolik času mu věnuji v rámci svého byznys i privátního života – v tom mám již jasno, ale musela jsem to celé přechroustat – úspora denně 1 hodina
  • začala jsem objednávat velké nákupy online – pohoda, mohu doporučit – uspořím týdně min 4 hodin času

Co má společného čas a hnůj

 

A ten hnůj??

Pohnojit hnojem od sousedovic koní, které máme za plotem našeho domu, zeleninové záhonky je paráda. Ale! Strašlivě se v té super prohnojené půdě daří plevelu. Zasejete. Třeba cibuli. Než vyroste, tak půlku plevel zahubí. Musíte minimálně 2x týdně plít, což je 2-3 hodiny. Pak dosít a pořád dokola plít.

Tak jsem hodnotila přínos a moji lásku k pletí a vyšlo mi, že bude lepší nechat hnůj hnojem. Budu pracovat s kompostem, který mám. Zaměřit se na skladbu zeleniny na svých záhonech s ohledem na úrodu a to, co máme rádi čerstvé v kuchyni. Možná zmenším záhony a pořídím skleník – to je myšlenka.

Výsledek? Uspořím týdně v sezoně duben – říjen 3 hodiny svého času. To je paráda ne? Jednoduché jak facka :). Jak ho budu investovat – pro sebe, rodinu nebo byznys – je otázka mého zaměření v daném čase :-)

 

A co uděláte se svým časem a zaměřením vy?

Držím palce.
Mějte se prímově.

 

Ivana CikánkováIvana Cikánková
Realitní expertka, poradce

ivanacikankova.cz    /   zenyvrealitach.cz

Jak se nespálit při prodeji nemovitosti – ebook zdarma, který vám pomůže vyhnout se 5 chybám, které už jiní udělali

Ojedinělý postup, jak prodáte svou nemovitost za nejvyšší možnou cenu – Jak prodat nemovitost s maximálním ziskem

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Sapicek napsal:

    Já tedy ten fór s tím hnojem moc nepobrala, ale to nevadí. Nejdůležitější z toho všeho je, že se Vám podařilo ušetřit čas a to je asi to nejluxusnější, co jste si mohla dopřát :) Já od té doby, co jsem prodala většinu šatníku na stránkách https://obleceni.biginzerce.cz jsem také ušetřila docela dost času, protože už nemusím alespoň tolik prát a žehlit.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. L. napsal:

    Jako to je hodně troufalá otázka. Skoro by se chtělo říct, že času je jak hnoje. Ale mi v poslední době přijde, že času je tak zoufale málo, že bych potřebovala 48hodinový den. :) Ale to je i tím, že jsem se dala na dráhu podnikání. Jsem virtuální asistentka, takže mám odpovědnost za svoje klienty a navíc ještě za svoje podnikání a za rodinu. :) Takže to dá člověku trochu zabrat a na lenošení nezbývá čas. :)

  4. Dr. Max napsal:

    Času není nikdy dost. Zvlášť, když se dostanete do problémů. Třeba do dluhů. To pak potřebujete řešit hned a někdy je jedinou možností půjčka na OP, ke které vám stačí jenom občanský průkaz a nikdo se v tom moc nebabrá. Ale pozor! Prostě žádné takové, že času je tolik, že bychom ho mohli vidlema házet. Času je vždycky málo.

  5. Ezra napsal:

    It’s better to know about something than never knowing. Even if it takes time to know, It’s never too late. Just like I learned a new thing about Writing services in UAE I am glad that I learned it.

  6. Galetta napsal:

    Jako času je vždycky málo. Nebo já jsem to moc nepochopila. Jako pro mě je vždycky času málo, protože jsem obecně vzato hodně zaměstnaná. Ale jako vždycky si udělám trochu času na rodinu a trochu času na sebe. Je to potřeba. A pak taky trochu času na ostatní. Nedávno jsem zainvestovala a vyřešila P2P půjčky investice, kdy jsem zúročila peníze, které mi to moje nadšení pro práci přináší.

  7. joypatel napsal:

    Integration Quickbooks Online Accounting Software Usa. Qbis Helps You To Sync Your Data With Quickbooks Online As Well As quickbooks integration

    24/7 Customer Support Talk to QBIS expert anytime—we are here to help. We are a team of real people who can provide direction and answer any questions you might have. No voicemails and we provide 100% local support.

  8. Reem sultan napsal:

    In our society, such kind of information is desperately needed. I appreciate you sharing this information regarding the importance of being on time. Being a student, I am aware that if students don’t have the time to keep up with the many disciplines, they have to seek online assignment help to make up the work that they have already lost due to delay.

  9. JaneX napsal:

    Já s časem tedy bojuji tak nějak permanentně, na druhou stranu si ale dokážu udělat i čas sama na sebe. Většinou to jsou třeba nákupy, kde se pak pokladní kotoučky točí jako blázen. :) Ale jako co si budeme povídat, ono je to prostě občas potřeba. Pro mě je to taková psychohygiena.

  10. Darnell Jess napsal:

    How important is time in the sale of real estate? and offer short practice tips for changing. However, not all content is significant to the viewers, but I am delighted to learn something new, and Men’s Biker Jackets provides me with a lot of valuable content about new fashion designs and leather jackets.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.