Lehkost a řetězy

Tak moc se bojí o svou svobodu, která už mu dávno neříká pane, že je ochoten vzdát se sebe, své lásky, potenciálu, života.

Dlouho jsem si myslela to samé, že nejdůležitější v životě je udržet si svobodu a to do určité míry znamenalo držet si odstup od témat, lidí, lásky, války a špatných zpráv.

Najednou si začínám uvědomovat, že svoboda není něco, co nám někdo může vzít. Je to stav mysli.

Je to schopnost riskovat žít život podle sebe.

Není možné, aby mi někdo ve vztahu bral svobodu tzv. řetězy a pravidly. Je to jen o tom, jak jsem sama schopná komunikovat své přání a potřeby. A to není snadné. Je to risk. Risk v tom, že mě ten druhý v mé zranitelné podobě odmítne. Z toho plyne obrovský strach a my se chráníme všemi směry.

A dnes mě asi poprvé napadlo, že lehkost, kterou chci žít jako základní hodnotu společně s láskou a důvěrou, je o tom, prostě projít to co přichází, bez kontroly a tlaku, v naprosté zranitelnosti a autentičnosti.

Romantic woman on golden field

V lehkosti je svoboda nechat se pohltit,
ale udržet si svou vizi.

Nedržet se stranou s křečovitým držením své vize v rukou, ale naopak vrhnout se s důvěrou do vln, které život přináší a všechno pustit, vnímat, žít a pak zrevidovat, jak naše vize obstála.

Vize je mé uzemnění. Určuje, kde chci být.

A já se jí budu snažit neustále podrobovat zkouškám, jestli odpovídá mému současnému nastavení a přáním.

Kéž mě má vize vede tam, kam potřebuji dojít.

 

Jana

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Hanka napsal:

    Krásný článek, děkuji.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.