Kouzlo života – nevšední zážitky

Nedávno jsem si dovolila pro mě úplně nepředstavitelnou věc. Zaletěla jsem si na pár dní do Řecka za dcerou a vzala to přes Itálii s třídenní zastávkou u mladého milence.
Pro někoho možná normálka.
Pro mě ne.

Letadlem jsem letěla vloni poprvé a nikdy jsem nikam neletěla sama. Nikdy mě to ani nenapadlo, hlavně proto, že jsem ani trochu neuměla anglicky. Dnes jsem v kategorii začátečník… Neumím složit pořádnou větu, ale nějaká slovíčka už znám.
A jít do třídenního kontaktu s téměř neznámým mladíkem, který mluví anglicky a italsky, to byl dost velký úlet i pro mě. Italsky samozřejmě neumím ani „ň“.

A přesto… jsem do toho šla.

Nevšední zážitky

 

Vzniklo to velmi spontánně, hravě a já cítila krásnou energii pozvání… skutečné radosti z mé návštěvy… takže jsem se odmítla bát.

V momentu kupování letenek mi bylo tak špatně, že jsem se musela chvíli venku vydýchávat.
Pak už jsem to odevzdala Bohu.

Dva dny před odletem jsem se najednou cítila ovládána strachem. Byl v mém dechu, v mé hlavě, v každé mé buňce. Napsala jsem tomu mladíkovi, potřebovala se ujistit o kontaktu… a po pár hodinách jsem se uklidnila.
V den odletu jsem byla v pohodě. Jen jsem silně oslovila své ochránce, ať mě doprovázejí.

Letiště Řím – bude nebo nebude tu na mě čekat? Poznám ho? Setkala jsem se s ním v jedné skupince, viděla ho tam pár dní, ale tehdy jsme se spolu víc nesetkali. Až později přes net jsme si psali a mezi námi proudila krásná láskyplná energie. Tak lásky plná, že jsem pozvání k návštěvě cítila jako pozvání k prožívání lásky.

A taky to tak bylo. Žádné zábrany, žádné obavy, žádné hranice. Jen láska, lámaná angličtina… pak lepší angličtina, smích, milování. Postupné vylaďování a kultivace sexuální energie až do mystických přenádherných prožitků.

V jeden moment jsem ležela na kanapíčku, slunila se a blaženě relaxovala. Mladý nádherný klučina mi vařil oběd. Tehdy jsem si dojatě uvědomila: „Ano, i toto si mohu dovolit. Relaxovat, být milována a opečovávána.“

 

Byla jsem nadšená, dojatá a velmi, velmi jsem si vše užívala.

Energie se zvyšovala, spojení prohlubovalo… a mě večer začalo být špatně! Břicho jako kámen, stav na zvracení… šla jsem si lehnout a najednou jsem ucítila záchvěv emoce… přišel pláč… jakási stará emoce… nevím, o čem a proč… ale chce prostě ven. Jen cítím, že má souvislost s dovolením si. S tím, že zažívám něco, co jsem si dřív ani neuměla představit. Ráno mi není o mnoho líp, obsah žaludku jde nakonec ven… úleva… procházka k moři na větrně čerstvý vzduch.
Tam se konečně břicho uvolňuje a rozšiřuje.
Ano, podobný pocit rozšíření jsem už zažila.

 

Nevšední zážitky

Každá cesta, kterou jsem absolvovala,
mi přinesla velkou změnu a silně zapracovala s mým tělem.

Leden 2013, Srí Lanka
Kontrast krajiny, cesta z hor k moři a silné uvědomění, že mohu stejně milovat oboje. Obrovskou plochu a sílu moře i jasnost, nadhled a krásu hor. Pocit v břiše, jako když mi praskají obruče.

Červen 2013, Francie
Sledování krmení supů a tak intenzivní radost. Pocit, že mi praská obličej. Padá maska a já si dovoluji víc se radovat. Ta maska držela na uzdě moje prožívání.

Srpen 2014, Itálie
Úplněk a milování na posvátném místě, venku pod hvězdami… a reakce mého těla. Silné stahy dělohy, jako když v mém podbřišku něco luplo. Uvolnění kreativity.

Listopad 2014, Itálie
Silné prožitky rozkoše a hýčkání. Tělo odpovídá opět uvolněním něčeho v bříšku. Opět pocit uvolnění obruče. Dovolit si víc. Tím, že se chystám na velký projekt, který byl pro mě dříve velmi nepředstavitelný… vím moc dobře, jak důležitá obruč praskla. Zažívat a realizovat to, co dřív bylo nepředstavitelné.

Listopad 2014, Řecko
Lekce přijetí zodpovědnosti a ženského sebevědomí a rozhodování, díky hovoru s dcerou. V těle – uzemnění a harmonizace.

 

Každá cesta je pro mě velmi inspirující, léčivá, rozšiřující.

Snad nová poznávání, vystoupení z běžných hranic a z omezenosti, nádherná přírodní místa, kontakt s jinou mentalitou, rozšíření vnímání…
Takže – já osobně mohu cestování jen doporučit. Jsem z toho sama docela překvapená… já nikdy o cestování ani nesnila – bylo pro mě příliš nedostupné.
Ale dává mi toho tolik.

Doporučuji všem. Pokud cítíte, že někam máte jet, neváhejte, nelitujte peněz nebo času.

Pokud setrváte v přítomnosti, mohou se dít zázraky.

Dřív jsem jezdila na semináře, abych zažila extatické zážitky.
Dnes jsou součástí mého života.

 

Magda Křepelková

Psychosomatika
Autorka příběhových knih
www.magdakrepelkova.cz

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Valis44 napsal:

    Já jsem toho názoru, že občas je prostě potřeba si život nějakým způsobem okořenit. Třeba nějakým pěkným zážitkem nebo nečím podobným. Mně se něco takového povedlo letos v létě. Nejsem žádná milovnice vody, ale manžel přišel s tím, že bychom si mohli zkusit sjet Sázavu na kajaku. Kajak bohužel nemáme, tak nám ho musela půjčit tato půjčovna lodí Sázava. Abych pravdu řekla, tak jsem absolutně nečekala, že bych si to mohla tak moc užít. Byl to výborný zážitek. Klidně bych si to hned zopakovala.

  2. Magda Horká napsal:

    Páni tak tohle je tedy opravdu skvělý příběh. Žasnu nad tím, jak jste se dokázala překonat. To je naprosto super. Já do letadla nemůžu, nedokážu to. Dokonce jednou, když jsem byla vyzvednout na letišti v Praze svou maminku, když se vrátila z dovolené, musela jsem na ni počkat před halou, protože už uvnitř jsem z toho měla úzkost.

  3. Polakova napsal:

    Tak pod tohle se ráda podepíšu. Já mám třeba strašně ráda spontánnost. V tomto si s manželem perfektně sedíme. Už několikrát jsme například udělali to, že jsme sebrali naše vybavení na kempování z https://armik.cz/ a prostě třeba na týden jeli někam kempovat. Prostě jen tak. Doufám, že letos se zase něco takového přihodí. :)

  4. Viktorie napsal:

    Super zážitky, já jsem toho názoru že by člověk měl poznávat a objevovat svět, ať už po vlastní ose nebo i nějaké zájezdy klidně. Jinak moje první cesta byla do Španělska letecky a sama jela jsem na týden, letěla z Prahy na letiště přijela aztam nechala tady na parkovišti https://fixparking.cz/ a letěla směr Barcelona byl to šok y zážitek takhle na vlastní pěst. Ale určitě to stálo za to.

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. TPkpse napsal:

    evolution korea
    063TPkpse!/>

  7. HwvhEy napsal:

    evolution korea
    820HwvhEy{,]

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.