Jděte za svým snem!

Na mateřské jsem si i přes všechny překážky splnila jeden ze svých snů…

Když jsem před dvěma roky zjistila, že jsem těhotná, začala jsem se bát, že už nebudu nic stíhat. Že moje dítě bude neustále brečet a vůbec jsem o sobě dost pochybovala. Opak byl ale pravdou…. Malá byla neskutečně hodná a hodně spala… Měla jsem uklizeno, navařeno, napečeno a k tomu hodně volného času – to jsem nikdy současně neměla. ;)

Už jako malá jsem byla strašná pečlivka. Vždy mě bavily ruční práce – pletení, vyšívání, háčkování… Vzpomínám si, že mou první pletenou šálu jsem v šesti darovala tátovi k Vánocům. Ve škole, když jsme vyráběli jehelníček, povedl se mi udělat ten nejhezčí. :) Později jsem si ve volných chvílích vyšívala obrázky nebo háčkovala šálu či čepičku.

obrazek

Přišel správný impuls

Skutečný zlom ale přišel, až když se narodila Míša. Dostala tehdy od tety háčkovaného medvídka… Byl krásný, ale z nylonu a tak na dotek nebyl moc příjemný – byl spíš dekorativní. Vzhledem ke své šikovnosti jsem zatoužila vyrobit zvířátko, které se bude nejen líbit, ale zároveň se k němu bude moct i přitulit…

obr

V době, kdy je všude milion blikajících hraček vydávajících zvuky, a my jich samozřejmě máme mraky, jsem právě proto chtěla něco jiného.

A tohle mne hned oslovilo. Sedla jsem k internetu a začala hledat návody na háčkovaná zvířátka. A našla.

Pustila jsem se do hledání správného materiálu. Alergie v rodině byly vodítkem a tak jsem zvolila 100 % bavlnu a výplň vhodnou pro alergiky.

Nezapomněla jsem ani na bezpečnostní očka – děti přece všechno strkají do pusy. ;)

Míša byla nadšená a to rozhodlo

Materiál jsem měla, návody taky, byl čas pustit se do práce. Nejvíc mě okouzlila žirafa a tou jsem taky začala… A výsledek? Světe, div se, povedla se hned ta první. Když jsem viděla rozzářené oči mojí Míši, věděla jsem, že to rozhodně nebude poslední zvířátko…

Po čase se začala zvířátka hromadit. Žirafy, medvídci, hroši, oslíci, opičky a ovečky… Co s nimi? Se všema si Míša hrát nebude… tak proč s nimi neudělat radost i někomu jinému? Každý, kdo zvířátka viděl, je chválí, tak proč to nezkusit?

obr1

obr2

Upřímně jsem měla obrovský strach se do toho pustit… Neustále mě napadaly důvody, proč to nepůjde, ale nakonec zvítězil vnitřní hlas „Zkusit se má všechno!“. To aby si člověk pak nemusel nic vyčítat…

Největší problém, na který jsem narazila, byla cena… Věděla jsem, na kolik přijde materiál a jak dlouho trvá výroba jednoho zvířátka. Třeba u žirafy je to 8,5 hodiny práce. Podle toho jsem si nastavila cenu.

Další komplikací bylo zjištění, že výrobky nemůžu prodávat jako hračky pro děti do tří let, protože nemají atest. Informovala jsem se dál a zjistila, že atest pro jedno zvířátko by vyšel na 50 – 60 tisíc a tato suma se mi bohužel doma jen tak neválí.

Dělám to, co mě vždycky bavilo

Po zjištění toho všeho jsem měla sto chutí na všechno se vykašlat a přestat háčkovat, ale cosi mi stále říkalo ať to zkusím. Možná máte i vy snahu začít něco prodávat, ale nemáte podporu ani rodiny a vše, co může, se vám staví do cesty, ale říkám vám „jděte do toho naplno“. Dala jsem na můj vnitřní hlas a přes všechny ty překážky jsem začala. A dnes jsem za to opravdu ráda.

Kdybych nezačala, nevěděla bych, že i dnes se najdou lidé, kterým se má zvířátka líbí a umí ocenit hand made. Lidé, kteří chtějí, stejně jako já, pro své děti něco jiného a originálního.

Mé velké díky patří bráchovi a mojí malé Míše, které se vždy rozsvítí očka s každým dalším zvířátkem. Je můj nejvěrnější a nejspolehlivější zvířátkový tester ;)

Dnes mohu s hrdostí prohlásit: Zvládla jsem to a šla jsem za svým snem. 

Chcete taky originální ručně a s láskou dělaný výrobek? Podívejte se do mojí zoo ;)

obr 3

Markéta Rychlá

http://marketarychla.cz

Profesí jsem učitelka na prvním stupni základní školy a ne náhodou jsou to právě děti, ke kterým mám blízko. Jsem ale hlavně maminkou dvouleté dcerky Míši. Háčkuji zvířátka pro každodenní radost. Je to můj relax a dělám to proto, že mě to opravdu baví.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivanka082 napsal:

    Věděly jste holky o tom, že hadrová panenka z https://www.fairtradecentrum.cz/hadrove-panenky-dolls4tibet/fair-trade-tibetska-hadrova-panenka-pratelstvi-daisy/ se teď stala hitem na Olomoucku? Já jsem tam byla nedávno na dovolené s přítelem zírala jsem s otevřenou pusou na to, kolik panenek jsem viděla na náměstí. V noci to vypadalo až děsivě, ale tak když se to dětem líbí..

  2. kamila Kockova napsal:

    Ahoj, já si určitě své sny pečlivě plním! Teď například jedeme s přítelem na roadtrip po skoro celé Evropě ve vypůjčené dodávce. Strašně se těším. Jsme oba očkovaní, ale pro jistotu jsem na této webové stránce: https://rouska-velkoobchod.cz/antigenni-testy-cov19-c7/ nakoupila ještě obří zásobu antigenních testů ze slin. Snad je nebudeme muset používat moc často.

  3. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  4. Hanule napsal:

    Já se snažím svůj sen následovat už asi 5 let. To byl také důvod proč jsem se rozhodla začít se svým podnikáním. Tehdy mě od toho všichni odrazovali, protože podmínky pro podnikání u nás v té době nebyly zrovna nejlepší, ale i přes to jsem do toho šla a jsem za to ráda. Teď se mi daří lépe než kdy dřív a dokonce i zvažuji založení s.r.o. :)

    • Val napsal:

      Tak to je super že se vám tak daří. Můžu se vás na něco zeptat? Jak řešíte účetnictví? Já právě stojím před rozhodnutím jestli si najmout někoho, kdo se mi o to bude starat nebo jestli by nebylo lepší, kdybych se o to starala sama. Moc zkušeností s tím bohužel nemám, nicméně dívala jsem se, že existují nějaké kurzy účetnictví, viz třeba https://vox.cz/kategorie/kurzy-a-seminare/danove-a-ucetni-kurzy/ což by mi s těmi základy určitě pomohlo.

  5. Marina napsal:

    Ahoj, také jsem si chci splnit svůj sen a to založit si vlastní e-shop s přírodní kosmetikou. Poptala jsem se všude možně kde mi poradí. Až na internetu na jedné webové stránce https://tvorba-kvalitnich-webu-praha.cz/ tam jsem se dozvěděla co potřebovala. Teď mám ten vysněný e-shop. Přeji krásný den.

  6. Ivanka082 napsal:

    V mém případě byl největším snem to, že bych si udělala vlastní firmu, která by mně vydělávala pasivně měsíčně třeba 60 tisíc jako to má můj chlap, který si koupil půjčovnu dodávek v Brně. To byste nevěřili jak se dnes půjčují auta a kolik lidí nechce mít auto v osobním vlastnictví.

  7. Věra napsal:

    Musím vám něco zase po roce doporučit. Navštívili jste už někdy v životě půjčovnu lodí Lužnice? Že ne, no tak to snad ani není možné. Já jsem si už myslela že to je tak profláknutý podnik, že to je naprosto jasné. Tam se musíte jet podívat!

  8. Jituška napsal:

    Sny jsou samozřejmě potřeba, ale jen za předpokladu, že si je stíháte plnit. Já jsem třeba taky od mala chtěla mít svoji vlastní prodejnu s dekoracemi, které bych ručně dělala. Hodně mě baví háčkování a pletení, takže mi k tomu stačila sada háčků na háčkování a už to jelo. Hodně mi v tomhle ohledu pomohl teda Fler. :)

  9. Daisy Jones napsal:

    Congratulations on fulfilling one of your dreams! It’s incredibly amazing to see someone make their dreams a reality. Your trip must have been filled with hard effort and commitment. I’m truly interested in the specifics of your success. On a related issue, I spotted the phrase „b buy dissertation literature review..“ It’s fascinating to see how ambitions and academic pursuits can collide. Perhaps your path included significant investigation and a thorough examination of the literature.

  10. IGN napsal:

    V tomhle ohledu je skutečný fenomén moje velmi dobrá, ne-li nejlepší (ale to spojení nemám moc ráda), kamarádka. Šla si za svým snem a chtěla mít miminko. Snila o něm už snad od střední školy. Jenže nějak nepotkala toho pravého. Tak do toho šla ale jinými způsoby a vychovává teď sama. Dokonce teď zde a jinde hledá rady na to, jaká je nejlepší výbava pro miminko. To je panečku splněný sen! :)

  11. ren shaw napsal:

    Following your dreams is essential for personal growth and fulfillment. Whether it’s pursuing a passion or career goal, staying true to your aspirations can lead to success. Sometimes, seeking help like buy assignment uk services can aid in achieving those dreams by easing academic burdens, allowing focus on aspirations.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.