Hon na lišku aneb jak jsme počali dítě

těhotná žena

Sen o veliké rodině

Pocházím z rodiny, která vlastně nikdy jako pravá rodina nefungovala. A tak jsem toužila jednou vytvořit své vlastní rodinné hnízdo, které bych mohla nazývat domovem. Když jsem potkala pana „dokonalého,“ bylo jasné, že základní stavební kámen již mám. S manželem jsme si přáli tři děti.

 

Hned při prvním pokusu jsem bohužel přišla nejen o plod, ale i o pravý vejcovod. Pamatuji si to nekonečné čekání v nemocnici, zda hladina hCG stoupne a já budu moci jít domů.

Hra na schovávanou s miminkem mě opravdu nebavila, dováděla mě k šílenství! Až vše doslova prasklo…!

„Proč já? Copak jsem si toho už nezažila dost?!“ Další měsíc jsem jen plakala a zase plakala.

Veřejná poprava

A co bylo úplně nejhorší? Ta veřejná potupa. Celá rodina o tom věděla. Manžel všem řekl důvod, proč jsem v nemocnici. Strašně jsem se na něj za to zlobila. Připadala jsem si jako svlečená na vlastní popravě, přivázaná ke kůlu uprostřed náměstí, kde na mě všichni házejí shnilá rajčata. Jak mi to mohl udělat?! Všichni to věděli a litovali mě!

Když na Štědrý den švagrová oznámila, že čekají miminko, musela jsem odejít, abych se před nimi nerozbrečela. Myslela jsem, že mi pukne srdce žalem. Na základě, čeho Bůh rozhoduje o tom, koho o dítě připraví a komu ho nechá? Navíc nemožné dotazy manžela, proč že se vlastně nesměji a nezářím štěstím, když nám oznámili takovou novinu?! Proč???? Musel se ptát???

Plán B

Šance na miminko se snížila na polovinu. Navíc nebylo jisté, zda je levý vejcovod vůbec průchozí. Někdo se honí za penězi, jiní za štěstím a já za dítětem. V případě neúspěchu, jsem měla dokonce připravený i plán B. Kdybychom nemohli mít dítě, všeho bych se vzdala!

Nevěřila jsem, že by vztah bez dítěte s někým, kdo po rodině opravdu touží, mohl vydržet. Odešla bych od manžela a vystudovala bych medicínu. Oproti otěhotnění mi to připadalo jako brnkačka. A jako lékařka bych odjela do Afriky a léčila tam děti.

Vysněné dvě čárky

Když se nám přesně po roce povedlo znovu otěhotnět, byli jsme štěstím bez sebe! Nevěřili byste, jak velkou radost mohou způsobit dvě malé modré vodorovné čárky. Během té roční honby za dítětem jsem proplakala každé měsíčky. Měřila si vaginální teplotu, dělala si opakovaně ovulační i těhotenské testy. Nekoupala jsem se pro jistotu v horké vodě, preventivně jsem neběhala kvůli otřesům, nepila kávu a navštěvovala všelijaké léčitele a kartářky. Stavěla bych se třeba i na hlavu, kdyby mi to pomohlo.

„Hlavně na to nemysli,“ slýchávala jsem ze všech stran. „Jak na to mám sakra nemyslet, když lítám třikrát do měsíce na gynekologii?“ Můj pohled na svět se zúžil! Zdálo se mi, že potkávám samé „těhule“, které si neustále tím nesnesitelně protivným způsobem vyhlazují břicho. A pak už jen maminky s dětmi, které přezíravým způsobem pohlížejí na všechny bezdětné ženy, jako by nebyly plnohodnotné lidské bytosti. Jak moc jsem si přála patřit k oběma těmto skupinám!

Tři děti ve třech letech

Za devět měsíců přišla na svět první dcerka. A protože myšlenka na jeden vejcovod visela stále ve vzduchu, rozhodli jsme se s ničím neotálet a našupat děti hezky pěkně brzy po sobě. Věděli jste, že do roka od porodu je největší šance otěhotnět? A tak jsme se jí chopili. Druhá dcerka se narodila po šestnácti měsících a ta třetí po dalších osmnácti měsících.

Ano, počítáte dobře, ve třech letech tři dcery. Nejstarší dceři ještě nebyly ani tři roky, když se narodila ta nejmladší. Dnes mi to přijde jako naprosté šílenství. Když jsem dokojila jedno dítě, hned jsem začala s kojením dalšího. Život se změnil na boj o přežití. Kromě čůrání, kakání, přebalování, kojení a neustálého houpání té nejmenší nejuřvanější, nebyl čas na nic jiného. Ale to je již na jiný článek, možná na celou knihu….:).

Všechno zlé je k něčemu dobré

A proč Vám to vlastně píšu? Člověk to nemůže pochopit, pokud to nezažije. Je zcela normální utápět se v závisti či nenávisti vůči všem ženám s těhotenským pupkem. Se slzami v očích vzhlížet k voňavým miminkům. Bláznit i šílet! Křičet, když nikdo neposlouchá. Snít, přestože nespíte. Plakat tak moc, že se divíte, odkud se všechny ty slzy berou. Myslet dvacet čtyři hodin denně jen a jen na otěhotnění. Věřit na zázraky. Cítit se naprosto sama a nepochopena.

Já to chápu! Z celého srdce bych si přála, aby tímhle nemusela projít žádná žena. Přesto věřím, že všechno zlé, je k něčemu dobré. Vlastně je to mé životní motto, které nosím ve svém srdci a nenechá mě padnout a zůstat ležet. Možná to hned nevidíme…, ale příroda naprosto přesně ví, proč ten první pokus nevyšel. A na základě čeho Bůh vybírá maminku, které nadělí dítě se zdravotním postižením?

Chceš vědomě počít nebo řešíš nechtěnou neplodnost?

Chceš prožívat svoji sexualitu vědomě, jít do hloubky vědomého milování?

Chceš mít svoji plodnost pod kontrolou spolehlivě, ale bez nežádoucích účinků?

Pokud cítíš, že patříš do skupiny, pro kterou je Vědomá sexualita a přirozená antikoncepce určena, vydej se s námi za objevováním své plodnosti a schopnosti ji mít bezpečně pod kontrolou: >>> 

Stačí rozevřít dlaň

Jedno vím, že dokud moc svíráme cokoliv pevně v dlaních, nemůže to doletět právě k nám. A tak uvolněte křečovité prsty sevřené v pěst a pomalu je rozevřete. Podívejte se na nebe a odevzdejte vše, co jste svírali tomu nahoře, ať ho nazýváte kýmkoliv.

Teď už je to v jeho rukou. A vy nad tím ztrácíte moc. Tak se tím už netrapte, protože to nemůžete ovlivnit. Zbytečně pak přicházíte o spoustu energie, kterou budete potřebovat, až z vás budou maminky. Vím, že se mi to teď říká, já už děti mám! A asi bych se ještě před pár lety umlátila basebalovou pálkou za podobnou radu.

Ale s časovým odstupem si troufám říci, že je to opravdu to jediné, co mohu sama poradit.

S láskou

Mgr. Elena Ježková

www.elenajezkova.cz 

https://m.facebook.com/materstvijedar/?fref=ts

„Největším objevem v mém životě je zjištění,
že lidé mohou změnit své vnější životy změnou vnitřního myšlení.“

William James

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Cherlyn Kieff napsal:

    Pakar kontraktor pembuatan, renovasi dan perawatan kolam renang di Indonesia. Pelayanan kencang dan … kunjungi https://hargaperawatankolam.blogspot.com/2019/07/jasa-perawatan-kolam-renang-tegal.html untuk peroleh promo termurah

  2. Gordon Micheal napsal:

    Perusahaan industri yang memproduksi Beton Cor (Pracetak) yang berkembang di Indonesia … silahkan kunjungi https://fiturbeton.blogspot.com/2016/08/jual-sheet-pile-beton-di-tarakan-0819_24.html

  3. Carson Rasley napsal:

    Harga Beton Cor Murah Per Kubik – Jual Beton Ready Mix. Supplier dengan Harga Beton Ready Mix Batching Plant Berikut Harga Beton Cor Readymix dari … kunjungi https://tiangpancangmegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/harga-pondasi-tiang-pancang-di-limo.html

  4. Alfredo Oldfather napsal:

    Saat kendaraan beroda empat terjebak banjir, sebaiknya menghubungi pihak penyedia layanan derek atau towing? Jawabannya adalah … info lebih lengkap https://jasa-towing-mobil.blogspot.com/2020/12/harga-towing-mobil-jakarta-semarang.html

  5. Anya Typhair napsal:

    Kaca tempered yakni material yang banyak diterapkan pada rumah minimalis modern sebab memiliki banyak kelebihan. Apa saja sih, kunjungi https://bursa-kanopikaca.blogspot.com/2019/09/jual-kanopi-kaca-tempered-1.html

  6. Clyde Robey napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id is a completely new way to find out and interact with consumers, construct devotion, and earn useful ratings and… click https://injeksibeton.jabodetabek.my.id/2020/08/jasa-injeksi-beton-1-ciledug-tangerang.html for detail.

  7. Keli Honga napsal:

    PabrikPintu.co.id is regarded as the leading door manufacturer and even providers in Indonesia designed for forward together with prime insides doors, manufactured in dependable planks, powder … visit https://foldinggategaransi.blogspot.com/2019/12/jual-folding-gate-harga-terjangakau_16.html for detail.

  8. Rolf Benjamen napsal:

    Phenolic board is just a toilet partition panel made from craft paper and resin laminated with a decorative paper on both sides. Phenolic board is a glue high … kunjungi https://medium.com/@toiletcubiclephenolic/cubicle-toilet-phenolic-jakarta-utara-ukuran-per-m2-custom-murah-530d7aee630d to go further.

  9. Lucie napsal:

    Chápu to zklamání, když člověk přijde o dítě, protože já osobně jsem takto přišla o dvě. Myslela jsem, nebo tajně jsem doufala, že aspoň jedno z dvojčat to dá, ale nedalo. Nakonec jsem měla satisfakci příští rok, na datum potratu se nám narodila zdravá holčička. Tak jsme ze samé radost nakoupili postýlku s plnou výbavou https://www.luceda.cz/postylka-s-kompletni-vybavou/

  10. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  11. HLZwCu napsal:

    evolution korea
    351HLZwCu*;>

  12. Alena napsal:

    My jsme neměli s početím žádný problém. Zadařilo se hned na první pokus, tak jsem byla šťastná. Kamarádka se snaží už půl roku a je z toho psychicky dost zničená. Teď momentálně dávám dohromady výbavičku pro prcka. Mám objednané nějaké základní oblečení z https://www.tamaiti.cz/ , mám zásobu plen, kosmetiky, nějaké hračky a další věci pořídím až asi časem.

  13. Mac Leipert napsal:

    Best and also Lowest priced Jabodetabek Personal Classes, our personnel in addition to educators occur home, collection your analyze schedule and might opt for any kind of field connected with analysis … visit https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-cipayung.html for more information

  14. Ena Knaub napsal:

    Executive-Education.id is a person teacher provider site in Jabodetabek that is ready to help parents to get tutors for their children in line with their wishes… go to https://privat-matematika.vercel.app/les-privat-matematika-pulo-gadung.html for further

  15. Humberto Zegarra napsal:

    Perhaps you will see a cheaper fee compared to table above, make certain again with regards to the qualifications with the teacher / Kindergarten teacher recommended to you personally … for detail https://matematika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-matematika-terdekat-di-depok.html

  16. Ryan Huber napsal:

    Open the entranceway to an enormous amount opportunities with our comprehensive language of choice course at Executive-Education.id. Our expertly designed curriculum is targeted on practical skills and cultural understanding, equipping you with the tools necessary to navigate international business, travel, and social interactions effortlessly. From mastering grammar intricacies to refining pronunciation, our program ensures you’ll master the preferred language. Tap https://kursus-spanyol.github.io/kursus-bahasa-spanyol-pejaten.html for more.

  17. Terka napsal:

    Tyjo, tak to u nás početí vlastně ani netrvalo nijak dlouho. Až jsem sama byla překvapená. Porod byl ale teda mnohem horší. Trvalo to šíleně dlouho a musím říct, že mě to hodně změnilo. Jak psychicky, tak i fyzicky, hlavně v oblasti intimních partií. To ovšem prý jde řešit pomocí plastického zákroku. Dívala jsem se, že to umí například tady.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.