Dveře do vašeho života

Představte si, že Váš byt je Vaše tělo a vchod symbolizuje Vaše ústa. Vchodem se přijímá 70 – 90 % přírodní energie a všechno ostatní, co skrze ně proudí. Přátelé nebo nepřátelé přicházejí podle toho, jestli je ta energie dobrá nebo špatná. A Feng Shuista se vlastně učí rozpoznávat, jaký druh energie do tohoto obydlí přichází. Vchod, jelikož je první branou, tak souvisí s kariérou, s cestou za Vašim smyslem života, s pocity, které jsou s tím spojené. Dveře přitahují energii a důležité je rozpoznat jakou! Energii financí, lásky nebo hádek a frustrací?

Druhá otázka, kterou je potřeba si položit, je, „Jak vchod funguje“? Jestli funguje dobře a dobře vypadá, tak Vaše podvědomí vždy bude reagovat pozitivně, to znamená, že nebudete podvědomě překonávat nějaké blokace nebo překážky, ať už v kariéře nebo v budování smyslu Vašeho života. Podvědomí reaguje na nefunkčnost nebo ošklivý vzhled frustrací a zlostí. Pokud Vás pohled na dveře rozveselí nebo uklidní, pak pozitivně ovlivní i Váš pohled na svět kolem sebe.

Jak by měl vypadat vchod?

Vždy je dobré se u posuzování jakéhokoliv vchodu zaměřit na první dojem, t.j. první 4 vteřiny. Dejte na první dojem a řiďte se intuicí. Je mnoho pravidel, která se buď naučíte, nebo je sami budete testovat. Nejdůležitější je však Vaše intuice a zdravý selský rozum!

Velice důležitý je první pohled, co vidíte a ten doopravdy může přitahovat dobrou energii, lidi, nebo do obchodu zákazníky. Můžeme si představit, že energie je taková dáma na podpatcích a ta se musí do Vašeho vchodu nějak dostat. A když tam bude před vchodem rozkopáno, tak tam jednoduše neprojde anebo si bude muset vzít holinky, a to už pak není dáma. A tím se musí změnit, musí se transformovat na něco jiného, než bychom chtěli. A právě proto je vchod tak důležitý.

Představte si, že Váš vchod je jako přístav, který vítá všechny lodě – obchodní, cestovní a i ty ostatní, co plují náhodně kolem. Podívejte se na něj, jako ta loďka. Láká vás? Cítíte z něj bezpečí, zvědavost co je na pevnině, nebo spíš máte strach a moc se vám nechce zakotvit?

Stejně tak se cítí energie, příležitosti, lidi a nové možnosti, když jsou kolem Vašich vchodových dveří.

Zkuste se dnes podívat na Vaše dveře novým pohledem. Jako byste do Vašeho domu vstupovali poprvé. Nadechněte se, zklidněte chůzi a zkuste vnímat, jestli Vás přitahují Vaše dveře nebo dveře souseda. Vnímejte, co se Vám na nich líbí, nebo naopak co jim chybí. Vždy, když jdu ke klientovi na konzultaci, vnímám přístup k němu. Umím najít správně dům, najdu zvonek nebo musím volat telefonem? Podaří se mi v katakombách našich paneláků objevit ten správný byt nebo se třikrát vracím schodištěm na správné poschodí? Zaujmou mě dveře klienta nebo bych do nich radši ani nešla? To vše symbolizuje život obyvatel dané rodiny.

A pokud se Vám cokoliv nelíbí, změňte to. Udělejte třeba nějakou ozdobu podobně, jako zdobíme dveře o vánocích, doplňte jména, opravte zvonky a odstraňte vrzání. Hned dnes tak můžete uvítat novou energii ve Vašem životě.

Další tipy a triky pro Váš domov a život najdete na www.fengshuiacademy.cz

Zuzana Micháliková

www.fengshuiacademy.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Petra074 napsal:

    Jsem hrozný střevo a zabouchla jsem si dveře od bytu. Pořád jen myslím na děti a jak mám moc práce a je toho na mě moc. Volala jsem hned své kamarádce, protože té se to stalo nedavno taky. Poradila mi a já si vyhledala zámečnictví Mladá Boleslav. Výsledek jsem měla hned. Chlapy z https://zamecnik-mladaboleslav.cz/ mě opravdu zachránili. Výborná práce.

  2. Ivulenka napsal:

    Jo, tak ono to asi nebude zase až tak jednoduché ale že… Ono i takové dveře jak vašeho života, tak i vašeho domu musí být zajištěny před vstupem někoho nezvaného, protože v obou případech to nepřinese skoro nikdy nic dobrého… U toho domu můžete začít alespoň prozatím tak, že si pořídíte do bytu zabezpečení od firmy – https://www.jablotron.cloud a budete určitě spokojeni… Alespoň my jsme :)

  3. Olga napsal:

    U nás doma teda frčí momentálně diskuze jaké nové hliníkové dveře si máme vybrat. Tím se zabýváme klidně 2 hodiny každý den. Jsme trošku pošahaní, já to vím moc dobře, ale tak co naděláme že. Takoví jsme prostě přirození, řešíme každou kravinu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.