DOKÁŽEŠ MNOHEM VÍC…

DOKÁŽEŠ MNOHEM VÍC…

… když v sebe a své schopnosti uvěříš. Je mnoho věcí, kterých se bojíme a které považujeme za nepřekonatelnou překážku. S úžasem sledujeme jak to, co my považujeme za problém, zvládá někdo jiný s lehkostí a přehledem.

Jak je to možné?

Když jsem byla mladší a chodila ještě do školy, tak jsem vše, co se mi dostalo do cesty, považovala za překážku. A místo, abych ji překonala, tak jsem jednoduše utekla… vzdala se svých cílů. Byla jsem přesvědčená o tom, že to nezvládnu, že jsem na to hloupá, že nemám sílu, že na to nemám schopnosti, že mi není dopřáno jít v klidu dál.

Nejsem dost dobrá

Nikdy jsem nepodala přihlášku na vysokou, protože na to nebyly peníze a stejně bych se tam nejspíš nedostala. Proto jsem deset let zůstala v práci na pozici dělnice a nepokusila se ji změnit – najít si jinou, lepší.

DOKÁŽEŠ MNOHEM VÍC...

Dlouho jsem na sobě nosila volné oblečení a nechtěla změnit vizáž. Věřila jsem, že jsem ošklivá a nic mi v tom už nepomůže. Nikdy jsem nejela sama s autem na dlouhou a neznámou cestu třeba jen po České republice. Bála jsem se, že se ztratím, že nezvládnu projet velkým městem.

Já to dokážu!

Je toho spoustu, co jsem ještě nedokázala, ale co nebylo tenkrát, může se stát klidně dnes. S postupem času a mého zrání jsem překážky začala považovat za výzvy a chuť zkusit na co mám a na co ne. Co dokážu, když překročím své pomyslné hranice.

Co nového zažiju, jak mě to obohatí.

Kdyby z toho cokoliv nevyšlo, můžu si s klidem říct:  „ALE JÁ TO ZKUSILA, JÁ JSEM DO TOHO ŠLA, JÁ PROTO UDĚLALA MAXIMUM.“

Vždy, když přede mnou leží nějaká výzva, mojí hlavou projede myšlenka: TOHLE MĚ PŘECE NEZASTAVÍ, já to chci mít, zažít, vyzkoušet, poznat… A víte co je na tom nejlepší?

DOKÁŽEŠ MNOHEM VÍC…

Ono to jde! Já jsem překonala sama sebe, já jsem v sobě našla další a další dovednosti a schopnosti o kterých jsem nevěděla, že je mám. Stal se ze mě jiný člověk. Člověk, který věří, že může dokázat mnohem víc a dostat se mnohem dál. Splnit si své tužby, sny a přání.

Jděte třeba krůček za krůčkem, ale jděte. Nejdříve malé věci a pak větší a větší. Jednou, až se za svým životem ohlédnete, budete překvapeni, co jste dokázali, čeho jste se zbytečně báli nebo co jste si dlouho odpírali.

Dana Hajná

www.danahajna.cz 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. jena napsal:

    I hope the author writes more territorial io insightful articles like this one so you can learn. Create an excellent, healthy education for kids at the same time.

  3. Drive Mad napsal:

    Postupujte opatrně, ale v každém případě. Začít v malém a budovat je na denním pořádku. Když se podíváte zpět na svůj život, můžete být šokováni věcmi, kterých jste dosáhli, strachy, které jste překonali, a potěšeními, které jste si odepřeli.

  4. Janča napsal:

    Musím se přiznat, že jsem měla teď takové náročnější období, kdy jsem se cítila úplně vyhořelá a do ničeho se mi nechtělo. Možná to dělá to podzimní období. Každopádně zvládat v takovém stavu ještě moji práci nebylo jednoduché. Teď už je to ale lepší. Velkou zásluhu na tom má mimo jiné i kratom. Hlavně díky němu to teď v práci zvládám. Pokud nevíte co to je, tak si zkuste nastudovat třeba kratom účinky. Je to opravdu moc zajímavá bylinka.

  5. Jana napsal:

    Za mě super motivační článek. Nicméně stále existují věci, které prostě nedokážu. Jednou z takových věcí je pro mě malování pokojů. Zkoušela jsem to už dvakrát a vždy to dopadlo katastrofou. Teď naposledy cca před půl rokem. Nakonec jsem si musela najmout tuto firmu – https://www.bratrimaliri.cz/ aby to po mě celé opravili a vymalovali doma znovu. Až budu malovat příště, raději rovnou řeknu jim.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.