Dobré s námi a zlé pryč

žena pms

aneb Zastřelte mě, mám PMS.

Premenstruační syndrom. Noční můra všech partnerů, manželů, ale i žen. Asi nejtěžší období pro ženu během měsíce. Ohrožený druh “muž”. Muži se v tomto období doporučuje vypnout všechny své běžné životní funkce.

Například:

  • Biologické – “No nemysli si, že něco bude!!”
  • Degustační – “Nechutná ti to snad?”
  • Pozorovací – “Chceš říct, že jsem tlustá?”
  • Respirační – “Musíš dýchat tak nahlas?”
  • Orientační – “Říkal jsi vlevo, tak proč mi ukazuješ vpravo?”
  • Navigační – “Víš co? Bež do p*dele!”
  • Funkce potních žláz – “Prosím tě, běž se umýt znova, dneska fakt smrdíš!”
  • Hmatové – “Víš, co? Nesahej na mě radši!” atd… doplň dle míry vlastní hysterie.

Zároveň však by měl být k dispozici, protože žena potřebuje v pravou chvíli pohladit, utěšit, slyšet slova pochopení a potřebuje, aby ji muž neodmítal. No řekněte, kdo by to zvládl? Nemají to s námi ti muži mnohdy lehké!

Proč se to v ženě děje?

Důvodů je několik. Jedním z nich je proces, kdy se hormonální hladina prudce zvedá a je připravená vyloučit neoplodněné vajíčko. A v tom je ten neviditelný kámen úrazu. Ženinu psychiku ovlivňuje podvědomě fakt, že tělo vyprodukovalo ze sebe to nejlepší vajíčko, které připravilo do dělohy k oplodnění. Vystlalo sliznici, udržovalo správnou teplotu a čekalo na správnou spermii. A protože neplánujeme početí dětí každý měsíc, tak se ona spermie nedostavila.

Psychika ženy velmi hluboce v podvědomí prožívá každý měsíc zklamání, že je partner slaboch, protože ji nezvládl oplodnit. A to, prosím, i tehdy, když děti opravdu neplánujeme. Je to přirozený proces organismu. 

žena pms

Těsně před výbuchem

Možná jste si všimly, že těsně před menstruací zažíváte pocity hlubokého neopodstatněného smutku, vlastní nedostatečnosti, pocity zklamání, pocity, že jste k ničemu nejen vy, ale celý váš život, byť byl ještě včera úplně nejlepší! Pocity, že váš partner zřejmě nebude ten pravý a měly byste se rozvést, že už to takhle dál nejde a to máte jinak harmonický krásný vztah. Pocity, že vás nikdo nemá rád, že je s vámi jednáno bezprávně, že nestačíte dát dokupy svůj vlastní život a třeba dokončit vysokou školu, byť vám do včerejška bohatě stačila maturita. Ale dneska už nestačí!

Uvědomte si…

…že to je jen proces a za pár dní přejde. Že je vaše tělo zklamané z toho, že vajíčko nebylo oplodněno a musí teď “zemřít”, a i když děti nechcete, je to očistný proces, který bez ustání probíhá, ať chcete nebo ne. Takový malý fyzický i psychický potrat každý měsíc.

Máte v sobě v tomto období energie bohyně Khálí, která má náhrdelník z lidských hlav, sukni z uťatých rukou a v ruce drží čerstvě uťatou hlavu muže. Jóóó, i tohle jsme my.

Jak se tomu může muž vyvarovat?

My samy jsme v tomto období dost zranitelné a potřebujeme oporu. Potřebujeme být malé tatínkovy holčičky. Pokud se partner nechá naším chováním znejistit, uzavře se do sebe, podnítí to v nás ještě větší hněv, protože si ochranu samy sebe musíme vybudovat samy. Musíme se chránit samy před sebou a před svou ničivou silou.

Když se partner znejistit nenechá, nedá se vtáhnout do naší nevědomé hry s trápením a ničením, stane se pro nás pilířem, o který se můžeme opřít a fňukat. Čím větší stabilitu pocítíme, tím menší budou projevy. Ale není to jen na mužích. I naše samotné uvědomění si vlastní zranitelnosti a ničivé síly v sobě je úleva. Neodmítejte se taková. Časem se naučíte vyjadřovat své pocity s láskou a vaše ničivá síla bude slábnout zároveň s rostoucí stabilitou muže.

Má PMS i pozitivní aspekty?

Má. V tomto období mívá naše mysl skvělé nápady pro budoucnost. Vymýšlíme nové projekty, dokončujeme započaté věci, uklízíme jako divé a dáváme do pořádku dlouho odkládané věci. Není to jen špatné.

Čím více uctíváme potřeby každé další menstruační fáze, tím menší premenstruační i menstruační projevy žena má. Čím více je v souladu se svým partnerem a čím větší je mezi nimi důvěra, tím lepší průběh PMS můžeme očekávat.

Pokud toto nemáte… děj se vůle boží, dobré s námi a zlé pryč. 🙂

 

Vendula Kociánová 

Labužnice života, vášnivá vypravěčka vlastních příběhů ze života, zapálená bloggerka a průvodkyně žen.
Navádím ženy k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázaly hnout se svým životem, tak jak jsem to dokázala já. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuji lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému.
www.vendulakocianova.cz 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. dokončit vysokou školu, byť vám do včerejška bohatě stačila maturita. Ale dneska už nestačí!

  2. Rocco Slocumb napsal:

    Adanya kolam renang pada rumah akan membikin Anda dapat berolahraga renang kapan saja. Kontraktor kolam renang yakni suatu perusahaan atau jasa … kunjungi https://desain-kolamrenang.netlify.app/desain-kolam-renang-magelang.html untuk lebih detail

  3. Fermin Mancill napsal:

    Beli Beton Precast Online bermutu dengan harga murah terupdate 2020 di MegaconBeton.com! Pembayaran gampang, pengiriman kencang se Indonesia. kunjungi https://uditchmegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-u-ditch-megacon-di-ambarawa.html

  4. Alfonzo Sellen napsal:

    Daftar Harga Beton Pracetak yang dapat dihasilkan acuan harga utk membangun proyek Anda. selengkapnya https://fiturbeton.blogspot.com/2017/07/jual-box-culvert-harga-terjangkau-di_94.html

  5. Will Zecca napsal:

    Phenolic board is just a toilet partition panel created from craft paper and resin laminated with a cosmetic paper on both sides. Phenolic board is a glue high … klik https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/12/cubicle-toilet-phenolic-samarinda-murah.html for detail.

  6. Bebe Fuhrmeister napsal:

    Beli Produk Harga Beton Cor Murah Beton Bermutu Dengan Harga Murah dari Beragam Pelapak di Indonesia. Tersedia ✓ Bayaran Kirim ✓ Pengiriman … info lebih lanjut https://pagarpanelmegacon.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-pagar-panel-beton-megacon-di_15.html

  7. Tracy Oz napsal:

    Car carrier dan Car Towing yaitu dua opsi pengiriman mobil yang dapat dibilang bertolak belakang secara khusus menyangkut keadaan sulit … selengkapnya https://kirimmobilluarkota.blogspot.com/2020/12/kirim-mobil-aceh-jakarta-alatberatid.html

  8. Jerald Elbaz napsal:

    Harga kaca tempered glass yang dijual di pasaran betul-betul bervariasi tergantung pada tipe dan ketebalannya. Ingin tahu berapa harganya, info lebih lanjut https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2019/08/pintu-lipat-kaca-palembang-murah.html

  9. Charlesetta Ungerleider napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id a leading company of specialty glues for use within advanced engineering applications. The sides’most critical businesses in the electronics… tap https://epoxy-center.blogspot.com/2019/11/jasa-floor-hardener-ambon-gratis.html for detail.

  10. Gabriel Stanzak napsal:

    PabrikPintu.co.id is undoubtedly an Indonesian door making service who offer you large selection of high quality doors made in Indonesia, tap https://supplierpintuhpl.blogspot.com/2020/07/jual-pintu-lapis-double-hpl-1-bau-bau.html for detail.

  11. Ivanka082 napsal:

    To bude zase letos pařák. Já už to úplně vidím. Ven se mi vůbec nebude chtít, protože přežít s rouškou na slunci při teplotě 35 stupňů ve stínu? Tak to ani omylem. Proto si raději pořídím do pokojů domácí klimatizace a budu zavřená stejně, jako jsme všichni zavření teď kvůli tomu vymyšlenému viru, který nás má prý i zabít.. To určitě. Koupím https://www.baxx.cz/domaci-klimatizace/ a bude.

  12. Valounek napsal:

    Tenhle článek je naprosto přesný! :) Hlavně ty fáze na začátku. :) Sama to o sobě vím, ale stejně s tím nedokážu nic dělat. A pak nastává fáze lítosti, kdy fňukám z toho, že se chovám jako asociální psychopat. I když výkyvy nálad během PMS se mi hodně srovnaly po tom, co jsem začala užívat přírodní bylinné výluhy, které zlepšují a ulehčují průběh celého cyklu. Doporučuji všem! :)

  13. Ivulí napsal:

    I já jsem si nedávno pořizovala jeden takový náhrdelník, který by mi měl všechno to zlé, co jsem měla na sobě za celý ten život odstranit, ale ještě těžko říct, zda mi to tak opravdu pomůže… Já si ho pořizovala z těchto stránek zde – https://www.antikart.cz a je dost možné, že to ještě budu muset odnést nějaké paní „čarodějce“, aby ho trochu nakouzlila :)

  14. Ivanka082 napsal:

    Dnes jsem mého chlapa přistihla, jak nám domů objednává Tribulus terrestris z https://www.herbavis.cz/produkt/kotvicnik-zemni-tinktura. To bude doma asi zase veselo. Má pravdu ale, že ten sex a celkově vztah stojí poslední dobou za nic, tak proč nezkusit něco normálního a přírodního. Já budu docela ráda, když se opět vrátí mladík, který se mě nebál!

  15. katie laner napsal:

    In case you fing any technical trouble like quickbooks unexpected error 5 then we provide you whole technical terms to resolve it with step by step quickbooks unexpected error 5: A QBs Repairing Guide

  16. Olí napsal:

    Já to mám jednoduché. Když mám ovulační dny, tak mě bolí břicho, jako když mám dostat své dny. A pak když mají opravdu přijít moje dny, tak si prostě a jednoduše vytáhnu svůj kapesní kalendář https://www.e-abctiskarna.cz/p/kapesni-kalendariky a podívám se kdy má přijít ten onen čas. A pak mám jasno :) nic co je extra složitého.

  17. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  18. jYZefv napsal:

    evolution casino
    442jYZefv'“‚

  19. Creative napsal:

    Creative company is the best floor hardener and supplier company in Bangladesh. If you need any floor hardener service contact with us

  20. Truman Eberlin napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers traveling to the house. A lot more than many active tutors will be ready teach various skills and lessons of the to adults … visit https://privatmurah.vercel.app/les-privat-jatinegara-murah.html for more information

  21. Malia Nejaime napsal:

    Best and Most inexpensive Jabodetabek Private Training, the staff in addition to trainers occur to your residence, set your own personal examine timetable which enable it to choose almost any industry of research … go to https://privat-inggris.netlify.app/ for more details

  22. Wanda Knowell napsal:

    You could will find a cheaper fee versus table above, ensure that again about the qualifications of your teacher / Kindergarten teacher recommended back … for more information https://biologi-exed.blogspot.com/2022/06/les-privat-biologi-di-pesanggrahan.html

  23. Tarunabola napsal:

    Situs judi online Merupakan Game Slot Gacor terpopuler di situs Taruna dan dijamin bisa maxwin,
    banyak scatter yang bisa Anda dapatkan ketika sedang memainkan slot game pada situs Tarunabola.

  24. Gaspoll88 napsal:

    Game Slot Gacor Merupakan Agen Terpercaya Disitus Gaspoll88 Dan dijamin akan memberikan Anda banyak profit dan keuntungan besar lainnya hingga jutaan Rupiah.
    Langsung daftarkan diri Anda saat ini untuk mendapatkan jackpot tertinggi pada permainan Slot gacor kami.

  25. Dewataspin napsal:

    Rtp Slot Gacor Disitus Kami telah diakui sebagai Judi Online Terpercaya yang mampu memberikan Anda profit besar hanya dalam beberapa kali putaran permainan saja,
    jadi Anda tidak perlu takut untuk mengalami kekalahan selama bermain di situs Dewataspin.

  26. Madu88 napsal:

    Dengan Menggunakan 1 user ID saja Anda sudah bisa menjamin kemenangan permainan Anda Game Slot Online Yang Kami Sediakan.
    maka dari itu Anda tidak perlu khawatir akan mengalami kerugian selama bermain di situs Madu88.
    Tersedia Slot Deposit Pulsa untuk semua jenis provider,kapan saja dan dimana saja.

  27. Bigo88 napsal:

    Segera daftar Di situs Slot Online sekarang di situs Bigo88 untuk mendapatkan user ID pro dan dijamin gacor.
    Hanya dengan memainkan satu user ID saja Anda sudah bisa mendapatkan banyak keuntungan dan profit yang besar.

  28. Tanya Williamson napsal:

    Open the entrance to a world of opportunities with this comprehensive language you are studying course at Executive-Education.id. Our expertly designed curriculum focuses on practical skills and cultural understanding, equipping you with the instruments required to navigate international business, travel, and social interactions effortlessly. From mastering grammar intricacies to refining pronunciation, our program ensures you’ll master your best language. Visit https://kursus-rusia.github.io/kursus-bahasa-rusia-pasar-minggu.html for latest information.

  29. Great. This article is wonderful in every way. I am grateful to you for your efforts.

  30. stumble guys napsal:

    Thanks for your sharing

  31. Run 3 unblocked napsal:

    Thank you for providing such useful information. I’ve been having trouble coming up with many questions about this topic. I’ll stick with you!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.