Divoženky, roztančete se!

K čemu všemu vlastně může být pohyb?

Jde pouze o tělesné zdraví? O svaly? Endorfiny z běhání? Prodýchané plíce? Nebo je tu ještě něco dalšího, co je v dnešní době velmi žádané?

 

Byly jednou tři kamarádky…

A ty se rozhodly, že potřebují strávit nějaký čas v ženském kruhu. Že potřebují oživit svou původní náturu. To, co je v nich opravdové, ryzí. Svou hravost, něžnost, divokost, milování i vášnivou sexualitu. Že potřebují zpívat, řádit, tančit a pustit ze sebe všechno, co se v nich nahromadilo za léta partnerství a mateřství.

A tak se rozhodly, že založí Divoženky.

Divoženky, roztančete se!

Jednou týdně se sejdou, ohulí muziku na plný pecky a zcela se oddají tomu, co se v nich rozpoutá.
Pronajaly si tělocvičnu a začaly s tím hned.

Jako první se vždy spojily v kruhu, chytily se za ruce a při Rahmanovi se pomalu roztančily. Na jeho smyčcové partie se vlnivými pohyby protahovaly. Při temnějších tónech cítily, jak v nich roste hluboká ženská síla. A při těch vysokých cítily nutnost vytáhnout se do špiček, pustit své emoce ven. Slyšely i volání Matky Země, která je k sobě vábí.

Potom přešly na Shakiru. Rozpoutala v nich sex. Pohyby plné vášně a oblosti. Latinskoamerický temperament. Připomněla jim jaké to je, být opravdu žhavá.

Florence jim zase dovolila pořádně se vyřvat. Přesně jak o tom zpívá. „Je těžké tancovat s ďáblem na zádech, setřes ho.“ Tančily jako smyslů zbavené a házely rozpuštěnými dlouhými vlasy.

Mari Boine je vzápětí svou hravostí přivedla až do transu. Točily se jako dervišové, smály se, zpívaly.

A Yellow Sisters jim připomněly, co je to rodina. Kmen, původ a soudržnost. Při nich se rády proplétaly mezi sebou a po protancované hodině, kdy jely každá divoce sama za sebe, se zase začaly vnímat a usmívat se na sebe.
Naše tři kamarádky svým křepčením vyplnily celou malou tělocvičnu.

 

Na hodinu zapomněly na všechny problémy

Pustily svá ega, své zábrany a zcela se ODDALY.
Muziku měly tak nahlas, aby jedna druhou neslyšely a dovolily si díky tomu i zpívat z plných plic.

Mnoho toho v té tělocvičně nechaly. Stres, vztek i hluboký žal.

A mnoho tam toho také našly.

Nejen díky rozpuštěným vlasům, výrazným náušnicím a rozevlátým sukním, které si pro tu příležitost oblékaly.

Divoženky, roztančete se!

 

Tanec skýtá mnohé dary

Znovunalezení ženskosti a setkání se s naší ryzí podstatou jsou jedním z nich. Stačí si vybrat hudbu, která nám zrovna ladí a plně se jí odevzdat…

Zkuste si to taky. Vřele vám to doporučuji.

Fotografie, které doprovázejí tento článek vznikaly jen tak mimochodem při našem divoženském playlistu. Stačí mi pustit si ho a znovu si připomenu vše, co jsme tenkrát s holkama prošly… Byly to jedny z mých nejhezčích okamžiků.

Takže hudbě, tanci a ženskosti zdar!

Žádný sokol ani posilování nám totiž nevynahradí emoce, které k pohybu odpradávna patří.

 

Markéta Strnadová
www.marketastrnadova.cz

Markéta je expertkou na fyzioterapii, která je fascinována efektivností, zdravým selským rozumem a logikou. Ráda lidi učí, jak se jednoduše a s úsměvem navždy zbavit svých bolestí. I proto vytvořila Vyprošťovák, díky kterému se nyní lidé po celé republice hromadně zbavují svých obtíží. :-)

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Katka napsal:

    Tak to mně tanec nikdy nešel. Hudbu ale samozřejmě miluji a snažím se jí i věnovat. Jako malá jsem se učila hrát na kytaru, ale moc dlouho jsem u toho nevydržela. Nicméně teď po letech jsem se rozhodla, že se k tomu vrátím, tak jsem si podle rad, které jsem našla na https://www.topmuzika.cz/ koupila novou kytaru a pomocí různých návodů se učím hrát. Zatím mě to moc baví. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.