Démon alkohol 2.část

Démon alkohol 1.část

Když se trošku poptáte lidí, kteří se dostali z alkoholismu, zjistíte, že se z toho buď hodně chtěli dostat, anebo se jim v životě něco přihodilo, co je přimělo procitnout… Ale nejde zvenčí udělat, aby chtěli.

Podstata alkoholismu a závislosti je, že si ji v hloubi duše dotyčný chce nechat, nechce se jí vzdát, bojí se být bez ní… nedovede si představit život bez ní. Proto si uvědomte…, že spolu nežijete jen vy dva…

 

Jako třetí je tu slečna Závislost

Takže, co denní žité situace? Když jste přítomny, jste v tom. Je to tam s vámi…

Množství situací vám bere v reakcích spoustu času, energie – vašeho života. Můžete se cvičit v nereagování… Obávám se ale, že by vás to dovedlo ke znecitlivění, k otupění. Nemůžete ovlivnit, zda se druhý napije…, nemůžete ho vyléčit. Ve chvílích, kdy se napije, nemůžete nic…, jen strávit svůj čas, zařídit se tak nejlépe, jak je možné.

Když v něm alkohol není, můžete ho podporovat v tom, aby byl maximálně sám sebou. Aby se nebál jakkoliv projevovat…, aby se nijak nepotlačoval. Aby hledal jiná řešení, jak se uvolnit.

Toho, co ve vás může soužití s alkoholikem probouzet, je mnoho.

To vše je vaše a s tím vším můžete nějak pracovat.
Vy jste zodpovědné za svůj život, za jeho kvalitu…, jen vy a nikdo jiný. Proto máte veškeré právo se rozhodovat samy za sebe. Dalo by se říct i povinnost – neboť Vám byl dán Váš život.

A přesně tak to má i ten druhý – jeho život je jeho. Jeho volby.

Démon alkohol

 

Vaše srdce dostává ránu za ranou

Můžete zažívat podvědomý neustálý stres, z očekávání toho, co dnes bude…, jestli se napije nebo ne… a co bude následovat. Učí vás to být v přítomnosti, postavit se svým strachům, jinak si koledujete o žaludeční neurózu, Kronovu chorobu a podobné lahůdky.

Vaše srdce dostává ránu za ranou…, bolí vás neustálá nejistota, nemožnost důvěřovat, bolí vás mrhání životem, zašlapávání lásky, bolí vás vidět snahu o normálnost, střízlivost ve chvílích opilosti, bolí vás neustálé popírání reality, bolí vás žít s někým, kdo vlastně není on… Bolí vás vidět, jak se ničí, jak se váš drahý inteligentní člověk propíjí do ubohé demence, srdečný do šaška, hulváta, agresora, plačtivého slabocha, sexuálního žebráka nebo ignoranta.

Vaše frustrace stoupá, neboť nemáte žádnou moc to změnit.

Plníte se vztekem, zuříte, řádíte, hrubnete a vaše tvář i srdce ztvrdne. Zpočátku vám to může i pomoci, dovolíte si být autentické, otvíráte své vlastní vytěsněné pole zloby, ale dlouhodobě vás to zdeformuje.

Při intimním setkání máte problém se otevřít, jste suchá, neboť vaše vagina reaguje na vaše uzavírající se srdce. Cítíte se stažená, dělá vám čím dál větší problém se uvolnit, trvá vám to čím dál déle, nejde vám odevzdat se svému muži… i to jsou důsledky.

 

Hluboká intimita potřebuje pocit bezpečí a důvěry

Žena, aby se mohla milovat, tak potřebuje milovat – otvírá srdce, a pokud je přeplněno zklamáním a bolestí, tak než se dostane k milování, může se její tryskající srdce nejdříve potřebovat vyplakat. Nechtějte po sobě nemožné, netlačte se do sexu…, jen abyste vyhověla. Nejste stroj, abyste fungovala na okamžité přepnutí – teď pije či nepije…

I když jste v přítomnosti, tady a teď – můžete zjistit, že ve vás je bolest, nevyřčená slova, a že před tím nebyla možnost je projevit, nebyla jste v bezpečí, nebyl tam nikdo, kdo by slyšel. A milování je společná souhra. S cizincem se milovat nechcete a blízkost se vrací až s pravdivostí.

Pokud se postupně stáváte jen hromádkou emocí, chřadnetevaše sebevědomí jde do kytek – je to na pováženou, varující a je čas si přiznat, že to nezvládáte a učinit kroky, abyste se uzdravila.

Intimní setkání – sex s alkoholovým opojením, na to pozor!

Když svolujete, dáváte souhlas, přijímáte nejen jeho, ale i přítomnost alkoholu. Nic není špatně, pokud to tak skutečně chcete.

Démon alkohol

 

Jeden z nápadů, jak to řešit – být v tom s ním – to znamená také se napít…, tak na to už dost žen dojelo. Bohužel žena propadne závislosti rychleji a hlouběji než muž. Takže dlouhodobě to zcela určitě není řešení.

Můžete se díky tomu všemu setkat s tím vším v sobě. Můžete na sobě pracovat…, ale nemůžete popřít fakt, že s alkoholem v bezpečí nejste.

 

Co vás to tedy nejvíc naučí?

Žité nebezpečí může probudit schopnosti, které jste dosud nepotřebovala. Můžete být takto dotlačena k tomu – poznat samu sebe – takže kdo ví, jaká je to pro vás zkušenost?

Důvěřovat sama sobě. Ustát pravdu. Umět rozeznat, když někdo lže sám sobě. Umět rozeznat, kdy lže vám. Umět rozeznat a odmítnout hru. Odmítnout to, co vám neslouží. Vidět bez iluzí i bez negací. Postavit se rovně. Postavit se strachům. Být v přítomnosti.

Vědět, co nechci a tím pádem i co chci. Chuť žít a ne přežívat. Vnímat svoji energii, její propady a vzestupy. Pečovat o své zdravé hranice. Milovat život – život jste vy!

 

A na závěr….., pravidelně se zastavte a zvažte, zda vám takový život stojí za to.

Co vám dává…, co vám bere.
Jestli to má pro vás smysl…, jestli vás to rozvíjí nebo postupně likviduje.

Alkoholika nemůžete zachránit…, můžete ho milovat, ale to neznamená, že s ním musíte žít.

Volte sebe.
VŽDY – nikomu jinému ve skutečnosti pomoci nemůžete.

 

Magda KřepelkováMagda Křepelková

psychosomatika – autorka příběhových knih

www.magdakrepelkova.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. BEIjwb napsal:

    evolution korea
    043BEIjwb^?‘

  3. VmxavE napsal:

    evolution casino
    988VmxavE}*“

  4. Vanička napsal:

    Alkohol je zrádná věc. Myslím si, že každý si v životě prošel takovým tím momentem, kdy byl fakt na hraně a říkal si, že mohl za tu hranu poměrně snadno spadnout. Sama jsem si tím taky prošla. Neříkám, že jsem abstinent. Ale raději si dám kvalitní alkohol jednou za čas než lahev vína každý den. ;-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.