Čarodějka a vědma

Co se skrývá za vlnami emocí?

Někdy se to děje zcela spontánně a bez zjevné příčiny. Na jedné straně se cítíte se svým mužem jako v ráji – je hodný, miluje vás a snaží se vás dělat šťastnou. Pak přijdou dny, kdy na něm hledáte chyby a máte pocit, že jestli mu to vše z plných plic neřeknete, tak něco ve vás vybuchne a společně s vámi exploduje i celý dům. Vzápětí je vám to líto a cítíte, že jste možná byla moc tvrdá. Ale už je pozdě, slova byla vyřknuta a vy jste na něj házely něco, co s ním ve skutečnosti ani nesouviselo.

A napojením se na sebe, na své tělo, víte, že tam za tím, co mu vyčítáte, je úplně něco jiného. Že to, čím vás právě dnes tak irituje, je jen mostem k objevení něčeho, co zatím nemá jméno ani tvář. Jak těžko uchopitelné, že? Není divu, že právě tyto stavy míváme v době premenstruační a počáteční menstruační.

Za celý měsíc se v nás nahromadilo mnoho věcí, emocí a prožitků.

A kdy jindy by je měla žena zpracovávat než ve fázi premenstruační a počáteční menstruační? Když právě tyto dvě fáze jsou o identifikaci problému, zahloubání se, zpracovávání a pouštění starého nefunkčního.

 

Proměny našeho ženství

Jsou měsíce, kdy to tak hezky plyne a my se cítíme opravdu hezky žensky. Avšak jsou i měsíce, kdy je naše ženskost zabalena do splašených hormonů, temperamentního jednání a výlevu emocí. Potřebujeme víc být se sebou, pouštět si zamilované filmy, které nám způsobí uvolnění emocí skrze slzy, dojetí i nevědomého zpracování si hlubokých záležitostí v nás. Jindy si potřebujeme s partnerem, rodinou, a zejména samy se sebou, vyjasnit mnoho věcí.

Dost často takzvaně myslíme nahlas a je dobré upozornit samu sebe a ostatní, koho se tyto rozmluvy týkají, aby četly mezi řádky a nebraly si vše osobně. Ani vy sama v tuto fázi nevíte, co je za slovy „vadí mi …“, „potřebuji změnit …“, „nechci tě teď u sebe, nevoníš mi, odejdi prosím“,… Vždy je tam zajisté určitá transformace, uvolnění něčeho, změna, jen samy v onen moment netušíme, co přesně, ale naše ženská duše už to ví a pracuje za nás. To jen naše lidské analytické vědomí to chce hned uchopit, vyřešit, vyříkat si s někým, přijít tomu na kloub.

Ale vše má svůj čas. Nejdříve zpracovává tělo, potom začíná chápat srdce a až na závěr nám přijde poznání přímo do naší mysli. Chceme-li to naopak, je to vždy nejen zbytečné, ale zejména kontraproduktivní a ještě stresující. Jsme naučené nejdřív vše pochopit, potom procítit a nakonec dovolit tělu, aby si to zpracovalo po svém. Jistě, už samy vidíte, jak pošetilé to je.

A menstruace nás mimo jiné i k tomuto učí.

V našem emocionálním těle se děje něco (cosi), čemu z tohoto hlediska vůbec nerozumíme a ani nemusíme. Jen si to dovolme. Pak se něco děje v srdíčku – jsme otevřenější, citlivější a dojatější. I to je v pořádku. A až na závěr přichází pochopení, poznání a přiliv nápadů i vizí. A to je třešnička na dortu. Dodržíme-li tento postup, užijeme-li si ho, je menstruační fáze, s dny předtím i potom, velkou radostí a dokonce i extatickým prožitkem. S dovolením si odpočinku a krásného nicnedělání (alespoň na den) to jde o něco lépe… :)

 

Archetyp čarodějky – vědmy

Woman in RedVe fázích, kdy jsme podrážděnější, citlivější a něco jako bezpodmínečná láska nám zase tolik nejde, jsme v archetypu čarodějky a vědmy. Toto období ženy (obzvláště menstruační – archetyp vědmy) je velký dar, kdy jsme velice hluboce napojeny na intuici, moudrost a jsme velice senzitivní. Vnímáme každý pach, hluk, projev emocí a potřebu čištění či pouštění starých záležitostí. Je důležité o tom vědět a respektovat to.

Uctívat samu sebe v tuto fázi silněji než v kteroukoliv jinou.

Je to posvátná doba, kdy se otevíráme sobě, zemské energii a napojujeme se na skryté podvědomé mechanismy v nás. Odtud pramení vaše moudrost, pravda a pudové instinkty. Myšlenky, pocity, vjemy, jež nám dělají dobře nebo nás naopak otravují, je dobré si zapisovat, nechat je svým tělem proplout a vnímat je jako symbol informace, kterou si vaše tělo a mysl potřebuje zpracovat.

Meditujte, čtěte, buďte samy, prociťte v sobě onu vědmu, jež třeba není nejdynamičtější a nejmilejší bytostí na světě. Ale na druhou stranu má velkou sílu, moc a její vrozené instikty pracují na plné obrátky. Probouzení oné ženské moci během menstruace se otevíráme čím dál více silné ženské složce a vyvažujeme si mužskou a ženskou energii do harmonie. A to je velice důležité.

Ponořte se v této fázi do své vnitřní vědmy, doslova se vykoupejte ve své ženskosti, obklopte se červenou barvou a naciťte se na svou moc, která ve vás energeticky roste již po generace. Je to velký dar. Přijměte opět svou krásnou divokou sílu a tvořivost, jež právě během menstruace může být objevena.

 

A jak ji objevit?

Velice jednoduše. Vaším napojením na sebe, pročištěním starého nefunkčního, co se nás mnohdy drží a vysává nás.

Jistě znáte film „Jíst, meditovat, milovat“ a rozpomeňte si na scénu v Indii, kdy Liz její přítel radí, „Vyčisti si ten prostor, kde máš bývalého manžela, bolesti a pocity viny. Až to uděláš, vesmír tam vtrhne a zaplní ho takovým množstvím lásky, že se nebudeš stačit divit, co to udělá.“

Tak asi takto bych to popsala – po pročištění a uvolněný zbytečných starých myšlenek, záležitostí, lidí a pocitů, jež potřebujete ze sebe dostat, uděláte prostor lásce a s ní spojené tvořivosti, ženské síle a moci, a to v tom nejpozitivnějším slova smyslu. I proto jsme my ženy dostaly dar jménem „menstruace“.

Krásné dny moje milé, s láskou

 

Jana HruškováJana Hrušková
lektorka, reiki terapeutka, celostní péče o tělo i duši
semináře a workshopy

www.vivaenergia.cz

www.facebook.com/uzivejme.si.zivot.naplno

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. YJFJJN napsal:

    evolution korea
    713YJFJJN:“#

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.