Být magicky ženská? Stačí vám 15 minut denně

Michala Měřínská

Máte sebe samotnou až na 156. místě žebříčku priorit? Nejdřív děti, rodina, práce, vaření… a až teprve když náhodou zbyde chvilka, vzpomenete si, že máte vlastně i sebe samu?

A přitom dát sebe samu na první místo je ten nejdůležitější krok k sebe-lásce. Navíc péče o sebe je o každodenních malých rituálech, na které potřebujete jen 15 minut,“ říká autorka knihy Magicky ženská.

Michala Měřínská provází ženy světem vědomé ženské krásy a ukazuje jim, jak spojit vnější krásu s vnitřní krásou jejich ženské duše. Už několik let učí ženy, jak mohou díky změnám v myšlení, jemnému líčení a vkusnému oblékání svoji krásu zářit do světa každý den. A my jsme ji vyzpovídaly:

13682390_10210557617243155_1211075378_o

Míšo, co pro tebe znamená být magicky ženská?

Je to pro mě umění být vnitřně spokojená sama se sebou i se svým vzhledem a uvědomění, že já a moje krása jsme jedinečný originál. Spojení vnitřní krásy s tou vnější – pohoda v ženské duši spojená s přirozeným ženským vzhledem, jemným líčením a oblečením, které vždy podtrhne moji náladu a ve kterém se cítím skvěle. Energie, smích a vědomí, že jsem krásná taková, jaká jsem a že mi to sluší. To pro mě znamená být magicky ženská.

Často od žen slýcháváme, že nemají čas o sebe pečovat. Je to opravdu tolik o čase?

Teď možná některé ženy naštvu. Nemyslím si totiž, že by ženy na péči o sebe neměly čas. Spíš to není jejich priorita a péči o sebe odsunují na 156. místo žebříčku priorit. Péče o sebe totiž nemusí znamenat být hodiny zavřená v koupelně.

Vůbec ne! Péče o sebe je o každodenních malých rituálech a péči, která zabere třeba jen deset minut. Samozřejmě, že je úžasné, když si dopřejeme jednou měsíčně kosmetiku, kadeřníka nebo masáž, ale daleko víc je naše krása ukrytá v těch dennodenních maličkostech, které pro sebe můžeme udělat doma.

Jsi maminkou, ale zároveň toho hodně zvládáš i profesně. Můžeš nám říct, kdo všechno je dnes Michala Měřínská?

To je zajímavá otázka. :) Cítím se být především spokojenou ženou, která našla sama sebe a uvědomila si, že na svém vnitřním světě může pracovat jen ona sama. On se pak jen jednoduše odráží navenek. Jsem 9 měsíců maminka a hodně jsem díky tomu začala vnímat, jakým velkým příkladem jsme pro naše děti, a jak moc jim svým přístupem k životu ukazujeme směr v jejich budoucím životě.

Jsem partnerka, která pochopila, jakou chce mít ve svém vztahu roli a co pro ni vztah a partnerství skutečně znamená. A v neposlední řadě jsem make-up artistka a stylistka s velkou vášní pro eleganci, ženskost a přirozenost a s posláním dělat svět krásnější tím, že ženám pomůže najít jejich krásu. Zkrátka nadšená propagátorka vědomé ženské krásy.

Právě jsi vydala knihu Magicky ženská. Kdy a jak vznikl nápad napsat tuto knihu?

Sen vydat knihu jsem měla víc jak deset let. Ten nápad jako takový vznikl možná tehdy, když jsem byla malá holka a knihy si zamilovala. A myšlenky napsat knihu o ženské kráse? Přišly ke mně hned, když jsem si uvědomila, že je mou vizí podporovat krásu žen a provázet je světem ženské krásy. Jen jsem nevěděla, kdy přijde moment samotné realizace.

13639617_10210557617003149_1264706775_o

Kniha MAGICKY ŽENSKÁ je nyní do neděle 6.8. ZDARMA!

Dopřeji si ji pro sebe nebo jako dárek ještě DNES 

ZDE >>>

Co pro tebe při psaní knihy bylo nejtěžší?

Neumím asi pojmenovat úplně ten nejtěžší moment… Těch fází, kdy jsem potřebovala víc energie, bylo na cestě ke knize víc. Každopádně zásadní pro mě bylo rozhodnout se, že nastal den D a začít psát. A pak se nechat překvapit, kam mě myšlenky zavedou.

Knihu sis vydala úplně sama. Jak to maminka s maličkým miminkem dokázala?

Jsem tvůrce a psaní mě neuvěřitelně baví, je to pro mě doslova relax. Moc ráda se o své myšlenky dělím se svými čtenářkami, takže pro mě psaní bylo zábavou. Samozřejmě s naším malým princem jsem musela být při tvoření flexibilní. Psala jsem hodně v době jeho dopoledního spánku, kdy mi spokojeně spinkal na břiše v nosítku. A pak jsem hodně tvořila v noci, kdy mi nápady chodí samy. Ještěže má můj partner tak velkou trpělivost a byl v době mého kreativního období velmi tolerantní.

A taky mi v celém procesu vydávání knihy hodně pomohl eBook Jak napsat a vydat knihu, který napsala Alice Kirš se Stáňou Mrázkovou. Protože ten mi ušetřil skutečně hodně času, který bych věnovala hledání a zjišťování informací. A čas je (nejen) pro maminky někdy skutečně vzácný.

 

Jak ty sama, expertka na ženskou krásu, o sebe pečuješ? Jaký je tvůj denní rituál v péči o pleť?

Za posledních tři roky se moje péče o sebe samotnou hodně změnila. Věnuji jí daleko míň času, zato vidím daleko lepší výsledky. Není to paráda? :) Rituálů, které mi pomáhají mít pěknou pleť, mám hned několik a ženy se je mohou dozvědět v mém eBooku zdarma. Tím největším každodenním rituálem je věnovat své pleti vědomě 15 minut času. Půlku ráno a půlku večer.

Všechny chceme vypadat dobře a líbit se nejen sobě, ale i okolí. Poděl se, prosím, s námi na závěr o jeden tip na posílení vnější i vnitřní krásy. :)

Když jen jeden, tak ten, který mě napadl jako první. ;-) Moc bych si přála, aby se ženy v kráse zaměřovaly na své přednosti. Aby si každý den 3 minuty vědomě pojmenovaly, co se jim samotným na jejich kráse a vzhledu líbí – krásné oči, pěkné vlasy, dlouhé nohy, štíhlý pas, pěkné nehty….  Každá máme něco.

Bohužel ženy tyhle svoje přednosti přehlížejí a spíš se každý den jen trápí tím, co se jim na sobě samotných nezdá tak dokonalé. Obrátit to znamená velký posun v kráse uvnitř i navenek.

Screenshot_2

Michala Měřínská

MakeUp Artistka a Stylistka – „Pomáhám ženám měnit pohled na jejich krásu“

Autorka také ebooku Dokonalé líčení krok za krokem – jak během 5 minut podtrhnout líčením svou krásu.

Autorka ebooku Kouzla oblékání aneb to nejdůležitější pro váš šik styling.

michalamerinska.cz  / www.makeupforyou.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Bořislavka Kukolínová napsal:

    Já hlavně proto, abych byla magická se snažím oblékat kvalitně a také „magicky“. Hodně mi v tom pomáhají různé sekáče, kde se dá oblečení nakoupit i levněji, než v normálních obchodech. Zrovna nedávno jsem narazila na eshop https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske-bundy/c-7 odkud jsem si koupila fakt super dámské bundy.

  2. Julene Fego napsal:

    Secara biasa dalam tipe beton ready mix ini tak ada perbedaannya, cuma brand dan pengambilan beton dari batching plantnya saja yang berbeda, secara … untuk detail silahkan kunjungi https://roadbarriermegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/harga-road-barrier-megacon-1-di.html

  3. Dirk Whitehurst napsal:

    Mempunyai kolam renang yang menawan dengan air kolam renang yang biru bening dan berkilau yaitu Asa Anda….kami siap menolong Anda membikin kolam … tap https://kolam-bening.blogspot.com/2019/10/jasa-treatment-air-kolam-renang-bogor.html untuk lebih lengkap

  4. Rogelio Mak napsal:

    Pracetak Produk-produk beton pracetak yang dibuat selalu sudah melalui pengawasan dan kontrol kualitas yang ketat mulai bahan … untuk detail silahkan kunjungi https://harga-tiang-pancang-megaconperkasa.blogspot.com/2019/11/harga-tiang-pancang-1-bekasi-0852-1900.html

  5. Hanah napsal:

    Děkuji moc za super článek a za skvělé rady. Já jsem nedávno hledala jak pečovat o svou pleť v těchto hroznýcm mrazech, které právě zužují naši republiku. Našla jsem jich užitečných docela dost, ale nejvíce mi zajímavý přišel tento – https://jsme.cz/jak-v-zime-pecovat-o-plet-aby-zustala-krasna-a-vyzivena , tak kdyby náhodou někdo chtěl, tak se mrkněte :-)

  6. Franklyn Westermann napsal:

    Kami menyediakan penawaran jual dan berita harga ready mix murah atau istilah lainnya beton cor MegaconBeton.com, padahal untuk truk/mixer molen minimix holcim. silahkan kunjungi https://sheetpilemegacon.jabodetabek.my.id/2020/10/pabrik-sheet-pile-turap-beton-di_8.html

  7. Lenny Castleton napsal:

    singkat definisi towing yakni jasa pengiriman kendaraan beroda empat dengan menerapkan contoh kendaraan ragam angkut. Untuk istilah lebih luas towing sendiri … info lebih lanjut https://jasa-car-carrier.blogspot.com/2020/10/jasa-car-carrier-makassar-manado.html

  8. Terra Labre napsal:

    Pintu kaca tempered banyak dipasang di perkantoran ataupun sentra perbelanjaan. Nah, kalau Anda juga berniat memasang pintu kaca tempered … info lebih lanjut https://medium.com/@kacatempered/

  9. Bart Bievenue napsal:

    Epoxy is a large and heat sensitive and painful material. The gel time (time it takes the blended epoxy resin and hardener to originally harden up) may vary substantially relying on… visit https://kontraktor.hatenablog.com for detail.

  10. Mirka napsal:

    Mně se třeba na pleť vyloženě osvědčil přístroj na čištění pleti, který nejen, že mě zbavil mastnoty obličeje, ale také pokožku změkčil a je tak nyní příjemná na dotyk. Dřív to bylo spíše struhadlo na mém obličeji :-D Objednávala jsem ho z internetových stránek http://www.hackni-svuj-zivot.cz/obchod/produkt/technologie/ageloc-lumispa-sada-pletove-pece-o-pokozku/ a nebyl sice nejlevnější, ale rozhodně to byla výhodná koupě. Doporučuji vyzkoušet.

  11. Cristie Mean napsal:

    PabrikPintu.co.id, Indonesian’s biggest door vendor with the greatest selection of top quality face doors as well as fashionable, climate protected light weight aluminum front door doors, tap https://pintuharmonika.weebly.com/ for more offers.

  12. Ashley Shirey napsal:

    Mandi kamar kecil toilet salah satu yaitu penting yang elemen ada pada harus fasilitas publik seperti mall, gedung olahraga, gedung pertemuan, dan lain-lain … visit https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-shower-box-pinang-tangerang-1.html for detail.

  13. Jana napsal:

    Aby žena byla magicky krásná, tak jí ještě k zmíněným 15 minutám denně stačí i nějaký ten parfém – https://www.stylero.cz/kategorie/parfemy-kosmetika-01449/, kterým by oslnila svého partnera, a když žádného nemá, tak minimálně pro svoje sebevědomí a ženskost. Pěkná vůně se líbí drtivé většině lidí bez ohledu na pohlaví. Na výběr je v odkazu mnoho takových ženských doplňků.

  14. Fialka napsal:

    Podle mě mi k mé „magické ženskosti“ stačí, abych se hezky oblékla a nějak nalíčila a učesala. To je podle mě celé kouzlo. Nemusím si o tom číst žádné knihy. Nedávno jsem si třeba pořídila krásné šaty na tomto webu: https://www.onlinesekac.cz/. Je to eshop second hand a zároveň tržiště s oblečením. Mají super ceny a veliký výběr! :-)

  15. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  16. Iva napsal:

    Já to s líčením nijak nepřeháním. Líčím se jen trochu, nic výrazného :-) . Mám tekuté linky na oči, které jsem si vybrala z https://zivotavyziva.cz/linky-na-oci/ , se kterými si obtáhnu horní víčko, použiju řasenku a je hotovo. Žádný make-up, pudr, atd. Naštěstí mám zdravou pleť, takže nepotřebuju nic schovávat :-) .

  17. Olga napsal:

    Když už nevím opravdu jak ven z depresí, tak si sednu do křesl, zapnu si nějakou příjemnou oddychovou hudbu a jen tak přemýšlím o životě. A nebo úplně nejlépe vlastně vůbec nepřemýšlím a snažím se tak nějak být sama sebou a vypustit veškeré myšlenky z hlavy.

  18. Frederica Dockter napsal:

    Ideal in addition to Least expensive Jabodetabek Exclusive Coaching, our workers in addition to teachers occur to your property, collection your very own analyze routine which enable it to decide on every area connected with examine … go to https://privat-inggris.netlify.app/kursus-bahasa-inggris-pesanggrahan.html for further

  19. Gianna Bluemel napsal:

    Executive-Education.id is a private teacher provider site in Jabodetabek that is just about to help parents to seek out tutors for their children according to their wishes… go to https://privatmurah.vercel.app/les-privat-tebet-murah.html for more information

  20. Natacha Bachicha napsal:

    Maybe you will find a cheaper fee versus table above, make certain again concerning the qualifications with the teacher / Kindergarten teacher recommended to your account … click for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-matematika-terdekat-di-tebet.html

  21. Sally Jarvis napsal:

    Join our esteemed foreign language course at Executive-Education.id and set about a linguistic adventure of any lifetime. Immerse yourself within the richness within your target language, guided by expert instructors who be aware of the nuances and intricacies of effective language acquisition. Whether you’re a beginner or a complicated learner, our tailored curriculum will empower anyone to navigate diverse cultures with finesse and flair. Go to https://kursus-spanyol.github.io/kursus-bahasa-spanyol-cengkareng.html for further.

  22. If you’re looking for a night of fun and excitement in Noida, then you’ll want to consider meeting with one of our Noida escorts. Our Escort Service In Noida are well-versed in the art of seduction and know how to make your time together unforgettable. To help you get the most out of your night with our Noida escort, we’ve put together a few tips. First, be sure to communicate your expectations clearly. Our escorts are eager to please, but they need to know what you’re looking for. Next, be respectful and courteous – our escorts are professionals, and they deserve to be treated as such.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.