Můj 7denní citronový úklid

V květnu jsem se zamilovala na 7 dní do citronů, kajanského pepře a agávového sirupu. Zbláznila jsem se? Ne, ale prožila jsem krásné dny bez jídla se spoustou energie. Jak to všechno začalo? Tak postupně…

V únoru mi zavolala kamarádka Marta: „Oli, v květnu jedu na 4 dny do Jizerek na detox. Jedeš se mnou?“ Odpověděla jsem automaticky bez váhání JEDU. I když jsem vůbec v tu dobu ještě netušila, co mě čeká. Několikadenní půst jsem do té doby nedržela, jen občas na krátkou dobu nějakou stravu vyřadila z jídelníčku.

Tak jsme v květnu vyrazili do Jizerek, kde mě na místě čekal balíček s čili, agávovým sirupem, solí, zeleným ječmenem a 16 citrónů.

Wow, moje strava na 4 dny!

DSC_0116

Citronový detox? Vyzkouším to!

Nejdřív jsem na tento balíček koukala a nevěřila. A pak si řekla, že to vyzkouším.

Den začínal na lačno sklenicí se solí a během dne jsme vypili několik litrů vody, zeleného ječmene, čaje a speciálně míchaných citronád. Užívali jsme si ranní jógu i procházky přírodou. Smáli se na celé hory, relaxovali v sauně a vířivce, večer ještě jedno cvičení, před spaním čaj a spánek jako med.

Po tuto dobu, kdy jsme nejedli, jsem měla přesto spoustu energie a jídlo mi nechybělo. První den byl náročný, bolela mne hlava a tělo si zvykalo pouze na pití. Ale ostatní dny už byly v pohodě. Po návratu domů jsem ještě 3 dny za pracovního režimu držela tento detox. Zkouškou byl nákup v obchodě, vaření večeře pro rodinu, pekla jsem moučník a nic neochutnala. Další důkaz, vše je v hlavě! Ale už mě postupně začínaly chutě, tak původní plán 10denní očisty jsem zkrátila na 7denní, protože i návrat je třeba udělat pozvolný. A citronády vystřídaly fresh džusy.

Co bylo zajímavé, byly reakce lidí kolem mne, když jsem držela půst.
Dostávala jsem otázky typu: Proč nejíš? Jsi nemocná? Co to děláš? Proč hubneš, co blbneš?

Ano, po tu dobu jsem zhubla 2 kila, ale hlavním důvodem bylo „uklidit“ svoje tělo zevnitř a úžasně se mi pročistily myšlenky a hlava.

Najednou jsem viděla jídlo a situace z jiného úhlu pohledu.

Dostávala jsem skvělé nápady a přicházela na zajímavé řešení. Vše bylo najednou rychlejší a jednodušší. Když totiž jíme, tak naše tělo nestíhá vše nepotřebné vylučovat a zbavovat se nežádoucích toxinů. A tyto věci ukládá. Je super neuklízet pouze domov a čistit tělo zvenku, ale občas uklidit i zevnitř. Tam, kde ani netušíme, co vše máme navíc a může mít vliv na naše zdraví a psychiku.

Chcete znát kouzlo svého vylučování? Otestujte se! Vezměte si hrst vyloupaných slunečnicových semínek, co nejméně je rozžvýkejte a pak je spolkněte. A čekejte, kdy se objeví na druhém konci.

Pokud jim cesta zažívacím traktem trvá cca 10 hodin, je to dobré. Pokud déle, je dobré pročistit střeva a zbavit se nánosů. Někdo čeká 3 nebo 4 dny, než se semínka objeví. Někdo uvidí semínka dříve už po 12 hodinách, ale pak se s nimi setkává ještě další 2 dny.

Očistu těla je dobré dělat 2x ročně.

Už teď se těším na podzimní citronový úklid.

 

Mějte báječný den

 

Olga

olga

 

www.olgabu.cz

Chcete udělat změny ve svém bydlení, abyste se cítili lépe, ale nevíte jak? Inspirujte se a rezervujte si své místo na některý z workshopů co nejdříve: Olomouc 14. 6. nebo Praha 21. 6.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Valounek napsal:

    S tímhle úklidem bych asi byla trochu opatrná. :D Stačí mi klasický úklid, i když ten si taky snažím ulehčit, takže jsme pořídili třeba robotický vysavač. Je to mimochodem šikovný pomocník. Citronová dieta, nebo jak to nazvat, by pro mě jako pro člověka, který nesnáší kyselé, asi nepřicházela v úvahu. :)

  2. Úklid napsal:

    Zajímavé,

    moc děkuji za článek :).

  3. Ivanka082 napsal:

    Děkuji za tipy. Naštěstí partnera už mám. Jmenuje se Belatrix a je TOP https://www.svetrelaxu.cz/info/belatrix-virivky/. Velmi přítulný, něžný, slušný a dokonce mi (a to ani příležitostně) neleze na nervy! Vždy se s ním náramně uvolním. Dámy, doporučuji, výborná alternativa!)) S vínkem nebo dobrou knihou, nebudete litovat!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.