Žena a podnikání aneb proč podnikáme?

Žena podnikatelka – spojení sice stále častější, ale přesto zahalené jakýmsi závojem nedůvěry, strachu, pochybností ze strany společnosti – mužů i žen samotných. Překonáváme mýty – překračujeme hranice, když chceme víc než jen to, co se očekává? Ano, tak to je. A tak by to i mělo být, pokud to chceme, pokud to tak cítíme.

Chtěla jsem zjistit pohled na vlastní byznys expertek v projektu Ženy ženám, na přístup k jejich vlastnímu podnikání, co jim přináší a umožňuje a získala jsem odpověď na otázku:

Jaký význam má pro váš život vlastní podnikání?

 

Alice KiršPodnikání je pro mě cestou svobody. Ještě před pár lety jsem si myslela, že nikdy podnikat nebudu. Mě přece vyhovuje, když mi někdo říká, co mám dělat a dává mi práci. Zpětně vidím, jaký to byl nesmysl. Vyhovovala mi ta jistota: práce a peněz, ale já odmalička žila pro svobodu. Rebelovala a dělala si věci po svém.

Žila jsem však v pocitu, že nevím v čem mám podnikat. Že nic super nevymyslím, že na TO nepřijdu. Moje kreativita byla hodně potlačená. Nevím jestli je to tak na 100%, ale v době, kdy jsme po 10 letech vysadila antikoncepci, se TO rozjelo. Tím TO myslím obrovské množství nápadů, snů, věcí, které bych mohla a chtěla realizovat. A já řekla ANO. Šla jsem do toho a začala své nápady zhmotňovat. Postavila jsem si web, začala s prvními konzultacemi, malým online prográmkem pro ženy a nakonec i s projektem Ženy ženám®.

Čtyři roky podnikám a už bych neměnila. Miluju fakt, že jsem svým pánem, miluji i spolupráci, bez které by to prostě nešlo. Nejsme kytičky samosprašné a je bláhové si myslet, že tady na světě všechno zvládneme samy (a ještě nejlíp :)). Podnikání jsou křídla mé duše, která pak může letět kam se jí zlíbí.

Přeju si, aby tato křídla vyrostla, co nejvíce ženám. A právě proto pořádám seminář Milionová žena. Rozjeďte svou kreativitu a pojďte do akce!

Alice Kirš – www.zenyzenam.cz

 

Dana Sofie ŠlancarováMoje podnikání je důležitá součást mojí realizace na tomto světě. Umožňuje mi tvořit, hrát si, zkoušet, užívat si, učit se, vydělávat peníze, zhmotňovat svoje nápady a vize, potkávat úžasné lidi, spolupracovat s lidmi, dávat lidem, co jsem a co jim můžu dát, pomáhat jim na jejich cestě ke šťastnějšímu životu – a mnoho, mnoho dalších věcí.

Moje vlastní podnikání mi dává svobodu. Být sama sebou i v práci, a to naplno. Nemuset dělat kompromisy. Není to vždycky jednoduché, ale nesmírně mě to baví, protože mi to neustále přináší další a další možnosti růstu, nové a nové výzvy. Zaměstnaná jsem byla v životě asi dva roky a pak jsem utekla na volnou nohu – a neměnila bych ani za nic. Víc o tom píšu v tomto svém blogovém článku nazvaném „Vydělávat peníze z domu a s dětmi“ a taky ve své nové e-knize 7 návyků efektivní Cyklické ženy.

Takže pokud v sobě taky cítíte touhu začít se realizovat, začít jít za svými sny a rozjet svoje vlastní podnikání, pusťte se do toho, protože jak píšu v tom výše zmiňovaném blogovém článku: „Vesmír posílá znamení, pokud následujeme volání své duše, a nezdráhá se dělat zázraky…“

Dana-Sofie Šlancarová – www.cyklickazena.cz

 

Barbora NádvorníkováMožnost seberealizace a svobody. Miluji, když mohu tvořit v souladu se svou duší a svým životním záměrem. To, že jsem začala podnikat, bylo mé nejlepší životní rozhodnutí. Dává mi to možnost plně vyjádřit svou kreativitu a učit se v té nejlepší škole života. Chce to ode mě, abych nezlenivěla a dala ze sebe to nejlepší.

Učím se, že abych mohla podnikat a dělat to, co miluji, potřebuji pečovat o svůj kreativní proud, ale také odpočívat. Udržovat onen plamínek neustále živý. Podnikání mi umožnuje žít ve vlastním rytmu, který si udávám já sama.

Se svou prací mohu cestovat po celém světě a sbírat tak inspiraci a nápady. Setkávám se také s velmi zajímavýma lidma, zakouším zcela novou formu spolupráce a spolupodnikání a smím si u toho všeho hrát! A ten pocit, když se něco rodí, šimrá v bříšku a já vím, že brzy spatří světlo světa nový projekt, nový seminář, další nápad na rituál, je oblažující.

Barbora Nádvorníková – www.barboranadvornikova.cz

 

Lucie KolaříkováMoje podnikání mi dává možnost projevovat sama sebe. Moje vášně, myšlenky a víru sdílím na seminářích i přes facebook a ta odezva mě nepřestává překvapovat. Každý den mám aspoň chvíli radost, že mám v životě co dělat, a navíc že je to služba lidem.

Jsem šťastná, že to také přináší peníze, protože muset je vydělávat něčím nudným by mi asi bránilo dělat to, co mě baví a co mi jde. Jinak se díky svému podnikání průběžně cvičím v sebedisciplíně, samostatném rozhodování a ochotě riskovat.

A musím na sobě pořád pracovat, abych nehlásala teorii, ale to, čemu věřím, co jsem prožila a třeba už i zpracovala.

Lucie Kolaříková – www.luciekolarikova.cz

 

Denisa Říha PalečkováMoje podnikání mi umožňuje svobodu dělat to, co mě v životě nejvíc baví a dává mi smysl. To je pomáhat lidem nalézt vlastní sílu, mít v životě víc radosti, štěstí a smyslu. Žít více radosti v osobním, partnerském i rodinném životě. Mít zdravější a vitálnější tělo. Zkrátka mým posláním je přinášet lidem do života víc štěstí a smyslu, a moje práce mi to umožňuje.

Další významnou výhodou mé práce je, že si ji mohu svobodně utvářet. Je to časová svoboda – to znamená pracovat ve svém rytmu, v pro mě optimální denní době apod. Také svoboda cestovat; kromě času, kdy vedu semináře, mohu díky internetu pracovat v podstatě odkudkoliv.

Denisa Říha Palečková – www.kurzypropary.cz

 

Stanislava MrázkováTři slova, která vystihují moji životní vizi jsou svoboda, radost a naplnění a podnikání je jeden z nástrojů, které mi pomáhají svobodný, radostný a naplněný život vést. Na otázku – jaký význam má pro můj život vlastní podikání – bych tedy mohla stručně odpovědět: Je to jedna z důležitých součástí mého života, díky které jsem šťastná.

Už na brigádách v pubertě jsem pochopila, že cesta ke svobodnému životu nevede skrze vyměňování mého volného času za peníze. V podnikání to může být jiné, přestože mnoho podnikatelů ještě toto neobjevilo a místo cesty svobody, radosti a naplnění vyměňují i ve svém byznyse svůj čas za peníze a dřou 12 hodin denně, často bez radosti a bez vize a mají se někdy i hůře, než jejich zaměstnanci. I to jsem si zažila a naštěstí jsem zjistila, že tudy cesta nevede. Na své cestě jsem zjistila, že to jde i jinak :)

Podnikání z pláže, to je dnes moje cesta podnikání a života a cesta, kterou nadšeně ukazuji i dalším podnikatelům. Podnikání, které přináší člověku svobodu. Svobodu dělat to, co milujete, s lidmi, které milujete, dělat to z místa a v čase, které si sami zvolíte a vyděláte díky tomu tolik peněz, abyste žili život dle svých představ. Tak vypadá moje podnikání a moje poslání je ukázat k němu cestu i dalším lidem.

Věřím, že když je člověk svobodný a plní si své sny, žije mnohem kvalitnější a smysluplnější život a je mnohem větším přínosem pro celou společnost. Každý další člověk, kterého inspiruju k tomu, aby se na cestu za svými sny vydal, je pro mě potvrzením toho, že to, co dělám, má smysl a že moje podnikání má význam nejen pro můj vlastní život, ale i pro životy ostatních.

V neposlední řadě je pro mě podnikání způsobem, jak vyjádřit sama sebe, jak tvořit a tomu, co vytvořím, dát větší smysl.

Stanislava Mrázková – www.stanislavamrazkova.cz

 

A čím je podnikání pro Vás?

 

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. Tereza napsal:

    My podnikáme s manželem společně. Máme vlastní hotel a o jeho provoz se dělíme. Je to tak ideální, protože jeden z nás je v hotelu a druhý s dětmi. Uměli jsme si to zařídit :-D . Já se starám o takové ženské věci, jako je úklid, vaření, atd. Také objednávám různé zboží z https://www.caretrade.cz/ a dalších stránek, aby bylo v hotelu všeho dostatek.

  2. Ivulí napsal:

    Ahojte, tak já hlavně podnikám proto, protože si myslím, že je to velice důležité a je pro mě daleko více vyhovující ten moment, že nemusím sloužit pro někoho a jsem pánem svého vlastního času… A třeba i s užitím rezervačního systému jako je tento zde – https://www.sdiary.cz si tak mohu i sama odbavovat všechny různé objednávky. Už nikdy více pod autoritou:)

  3. Ivulena napsal:

    Tak já třeba podnikám hlavně proto, abych se učila novým věcem, ale to často není úplně zase až tak jednoduchá úloha a je třeba to vyvažovat něčím, co člověka dokáže uklidnit… Mne třeba na vyklidnění docela dost dobře funguje cbd olej, který si pořizuji z těchto stránek zde – https://www.cibdol.cz/cbd-olej :)

  4. Mirka74 napsal:

    Děkuji moc za tento článeček. Sice mi neříkal nic o tom, v čem se pohybuji, což je robotizace výroby, ale to vůbec nevadí. Váš web je celkově hrozně dobře naladěný. Když se cítím blbě, čas od času se za vámi zajdu podívat abych zjistila, že se na světě nemám tak špatně jak se to někdy v krizi zdá být.

  5. Val napsal:

    Parádně napsané. Já si už nějakou dobu říkám, že bych se taky ráda pustila do vlastního podnikání. Úplně ideálně bych ráda pracovala na volné noze. Pokud vám něco říká pojem digitální nomádství, tak určitě víte o čem mluvím. Pokud nevíte, tak třeba tady https://hanadiary.cz/digitalni-nomad/ je dobře vysvětlené o co se jedná.

  6. emička napsal:

    Na založení firmy jsem nikdy nebyla dobrá. Já se spíše věnuji tomu, aby byl zákazník spokojený. V devadesátkách jsem se ptala po kamarádech, ale dnes bych si radši zaplatila profesionální služby, než abych pobíhala po knihovnách a ptala se o ostatních jak se to dělá. A otravovat známé po večerech? Tak to taky nepřipadá v úvahu.

  7. Val44 napsal:

    No, já začala podnikat hlavně z toho důvodu, že jsem se chtěla tak nějak vymanit ze svého bývalého zaměstnání a postavit se takříkajíc na vlastní nohy. Být prostě sama svou paní. Byla to sice strastiplná cesta, ale nakonec se mi to podařilo. Jsem ráda, že jsem se nebála a do podnikání šla. Teď mám pod sebou několik zaměstnanců. Zrovna nedávno jsme byli všichni společně na teambuildingu a musím říct, že to byl výborný zážitek.

  8. Janka napsal:

    Měla bych na vás ženy podnikatelky takový dotaz. Jaký máte názor na profesní vzdělávání? Já totiž docela dost uvažuji nad tím, jestli něco takového nezkusit. Hodně mě zaujalo například studium MBA. Koukala jsem, že škol je na to spousta, třeba https://cibe.cz/ Co si o tom myslíte? Budu ráda za jakoukoliv odpověď. Díky.

  9. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  10. Eliška napsal:

    Já začala podnikat s takovými malými věcmi už když jsem byla malá. Ale až tvorba e-shopu mě naučila, že člověk si musí udělat úplně všechno sám a také musí nad těmi věcmi nějak strategicky přemýšlet. Učila jsem se od tatínka, který vede velké firmy v zahraničí, ale neměl na mě často moc času.. náročná doba v dětství

  11. Magda napsal:

    Ahoj,pokud rozjíždíte e-shop, tak si hlavně nechte poradit od zkušenějších. Já jsem si pořídila e-shop s dětským oblečením. Začátky pro mně byly opravdu těžké. Na internetu jsem našla
    těchto webových https://zpetne-odkazy-praha.cz/ , tak bylo vše co chtěla a potřebovala vědět. Teď už skoro rok to probíhá podle mých představ a hlavně bez problémů. Přeji pohodový den.

    Odpověď

  12. Jana napsal:

    Hezký článek. Mně například impulz k tomu, abych začala podnikat dal můj manžel. Ten podniká už několik let a jeho firmě se velmi daří. V poslední době do firmy hodně investoval, mimo jiné do ní například naoupil nové šroubové kompresory za několik desítek tisíc. Mé podnikání je oproti němu zatím pořád v plenkách, nicméně doufám, že se někdy na takovou úroveň také dostanu.

  13. Tereza napsal:

    My jsme se pustili s manželem do podnikání společně. Oba nás to lákalo, ale nesebrali jsme odvahu, tak jsme do toho šli společně a navzájem se podporujeme, střídáme se doma u dětí a každý má na starost něco. Dokonce se nám firma slušně rozjíždí, takže už zvažujeme možnosti virtuální asistentky , protože by se nám další pomocná ruka hodila.

  14. Alena napsal:

    My podnikáme spolu s manželem a někdy mi přijde, že trochu lituje, že do toho se mnou šel :-D . Pořád mu do všeho kecám a baví mě to :-D . Jeho už moc ne. Dla mi proto na starost, ať najdu nějakou vhodnou investici pro naše peníze, tak jsem našla investice do půjček , tak to pozoruju a celkově jsme si líp rozdělili práci, takže už ho snad tolik neštvu :-D .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.