Vztahy

Navštívila mě velmi zajímavá klientka. Žena v mém věku, s manželem přestáli oboustranné nevěry a nyní po více jak dvaceti letech zažívají vztah, který je jiskřivý, pravdivý a moc krásný. Jedna její informace mně velmi zaujala. Když jsme se dotkly toho, jak obtížná je někdy komunikace mezi partnery, svěřila mi, co používají oni dva. Je to rozdělení na já, ty a vztah.

Tyto složky vnímají jako rozdílné věci a tím se mohou lépe domluvit. Každý máme svá osobní témata, která zpracováváme celý život. Náš partner nám je velmi často nádherně připomíná a vytahuje, působí jako spouštěč (pak to báječně umí děti), ale ve skutečnosti se ho to vlastně netýká.

Právě ženy mají velmi často sklon k tomu, stát se „pouhé“ my. Někdy se proberou až po letech, protože v nich roste vnitřní nespokojenost, které samy ani nerozumí. Během doby mateřství, soužití, přestaly vnímat sebe a totálně se sžily s rodinou. Poté většinou začíná proces, který bývá velmi kostrbatý, a někdy je také začátkem konce manželství. Žena začne hledat sebe.

Po letech různých pro rodinných návyků je někdy obtížné rozlišit, co ve skutečnosti má ráda, co nedělá jen ze zvyku či z domnělé povinnosti.

Muži bývají v tu chvíli překvapeni, zaskočeni, co najednou jejich žena řeší. Je moc důležité, aby tuto chvíli nepodceňovali, protože jinak se může stát, že jeden den bude prostě jejich žena pryč. Žena se v tomto hledajícím období nedokáže vyjádřit tak přesně a jasně, často sama neví, co hledá. Takže těžko dá svému muži informaci, která je pro něj srozumitelná. V tuto chvíli bych muži doporučila, aby její boj neshazoval, aby zůstal v klidu a pouze dal najevo, že tam pro ni je a nechal jí prostor na hledání. Ono- stejně, pokud bude chtít odejít, tak odejde a každý si stojíme za to, abychom žili s tím, kdo s námi být chce. To je samozřejmě oboustranné. Nedoporučuji ji ve všem vyhovět, jen kvůli tomu, aby byla spokojená. Je důležité, aby si muž zanechal svoji autentičnost, také rozhodnost a přitom byl otevřený možným změnám. Pokud se ale muž stane příliš tvárný, přestane ženě imponovat. Jasné, že proměna jedince se dotkne i vztahu. Muž má dle mého pocitu, rád svůj klid. Ovšem je třeba si uvědomit, že tento klid může brzy zavánět páchnoucí mrtvolností, že žena, se svými poznatky může vztah velmi oživit a posunout na jinou úroveň. Je nesmysl se domnívat, že něco (žena, vztah) zůstane stále stejné. Můžete se toho bát, ale nemá smysl se to snažit zastavit. To je – jako snažit se přehradit řeku.

Pro ženy bych doporučila toto – přestaňte mlžit, vytáčet se. Pracujte na své autentičnosti a hlavně pravdivosti. Tím se se svým mužem domluvíte daleko snadněji. Vaše řeč bude jasnější a také se Vám velmi uleví. Trénujte pravdivost neustále, na drobných prkotinách. Není proč cokoliv zahalovat do závoje omluv, vytáček, domnělých ohledů, abyste někomu neublížily.

Nejdůležitější a to pro oba je – pravdivost k sobě. Pokud muž tvrdí ženě, že je s jejich sexualitou vše ok a přitom se nemilovali už měsíce, muž má pravidelně problém s erekcí nebo naopak žena má blok se muži odevzdat, a stále se doma hraje na to, že je vše ok – tak nemůžete čekat nějaké zlepšení. Přiznat si, že něco nefunguje úplně dobře, je velmi úlevné a tvůrčí. Pak si lze v páru promluvit o tom, jak si můžete navzájem pomoci. Právě na intimní půdě je možnost obrovského růstu, posunu i léčení. Pokud parterka není sexuálně spokojený,á a chce to s Vámi řešit, máte nádhernou možnost nejen problém odstranit, ale také velmi prohloubit a oživit Váš vztah. Velmi často vzniká situace, kdy jeden z partnerů se nedokáže uvolnit, a tím je z intimního milování pouhý sex. Se vším lze pracovat, pokud k tomu oba přistoupí hravě, léčivě a moudře. Důležitá je ochota obou. Vědomý přístup. Kdo jiný může nejvíce pomoci své ženě se sexuálním blokem než její muž? On se může stát jejím ochráncem i léčitelem. A opačně. Popírání, ignorování skutečnosti, strkání hlavy do písku Vám klid nepřinese. Vztah je práce.Každý se v něm můžeme mnoho naučit. Je jen na Vás, jaký vztah chcete žít. Jestli se budete vyhýbat problémům, neharmoniím nebo jich využijete k tomu, abyste Váš vzájemný kontakt posílili a prohloubili.

Pro páry svoji práci otevřu během září. Moc se těším na všechna nová poznání, i prima lidi.

Magda Křepelková

www.zenyvpohode.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. věra napsal:

    Já jsem teď v tom hledání sama sebe a co je pro mne důležité. … a nevím si s tím rady.

  2. Lida napsal:

    Áno je to presne tak, žena ak zistí, že po toľkých rokoch nie je sama sebou, začne hľadať samu seba, a ak má partnera, ktorý vôbec nechce a nerozumie jej duši, opustí ho aj napriek všetkému bohatstvu :)

  3. Ella napsal:

    Souhlasím s tím, že by žena měla zůstat sama sebou i ve vztahu, protože pak to bude ku prospěchu oběma stranám. Je krásné být ženou a umět si vychutnat ten pocit, nicméně, mám pocit, jestli některé články nejsou až moc feminizující..

  4. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  5. lfWBCK napsal:

    evolution korea
    741lfWBCK;)-

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.