První krok k báječnému životu

ODHODLÁNÍ je nejdůležitějším pilířem,
na kterém musíme začít stavět, pokud chceme žít šťastným a spokojeným životem.

Na internetu a všude kolem nás je velká řada možností, kde se můžete dočíst či se doslechnout o teorii, jak žít šťastně a spokojeně, avšak pokud se neodhodláte začít všechny získané informace přenášet taky do vašeho praktického života, tak zůstáváte pouze věčnými teoretiky.

Výzkumy potvrdily, že šťastní i nešťastní lidé mají podobné životní osudy.

Ti nešťastní se ale nepříjemnými událostmi zabývají několikanásobně déle, než lidé šťastní. Jsem přesvědčená, že to je jeden z hlavních důvodů, proč je na světě tolik frustrovaných lidí – je to stejné jako se skleničkou vody => někdo ji vidí z poloviny plnou, někdo jiný ji vidí zase z poloviny prázdnou => a o tom celý život je => vše je jeden velký úhel pohledu na to, co se kolem nás děje.

Společnost nás už od útlého dětství vychovává tak, že nesmíme chybovat (škola je jasným důkazem), učí nás bojovat se vším, co nám přijde do cesty velmi specifickým způsobem, učí nás soupeřit mezi sebou… To vše pak často vyvolává pocit frustrace, méněcennosti, strachu, lítosti, zlosti a jiných negativních emocí. Všichni víme, jaký dopad mají tyto emoce na náš nejen duševní, ale také fyzický stav, že?

První krok k báječnému životu

Není třeba se na společnost zlobit, ba naopak, přeci jen jsme všichni součástí tohoto jednoho velkého celku. Rozumnější je k tomu přistoupit tak, že nejdřív změníme sebe a s námi se začne měnit vše kolem nás! A ano, není to jen pouhá fráze, kterou jste jistě slyšeli už ve vašem životě několikrát;). Já sama mám toto ozkoušené v praxi a zjistila jsem, že opravdu jak se měním já, mění se i mé okolí.

 

Lidé se bojí změn a často se ptají sami sebe, jak je přijme okolí, když začnou přemýšlet a chovat se jinak než doposud. No nebudu Vám nic nalhávat… když jsem se před pár lety rozhodla začít na sobě pracovat, ve velké míře se změnil seznam mých přátel… Nejdřív odpadla velká část mých tehdejších přátel, poté jsem pocítila chvíle samoty a odcizení, ale protože jsem vytrvala, začali mi do života přicházet noví lidé – ti, co měli stejný či podobný pohled na život. Najednou jsem začala objevovat mně naprosto neznámé pocity radosti – když jsem byla s novými přáteli, trávili jsme spolu čas zcela jinak, než jsem byla do té doby zvyklá.

Najednou mě naše společná setkání opravdu vnitřně naplňovala a dobíjela mi baterky – byly to chvíle, kdy jsme si povídali o věcech, které se nám v životě podařily, vzájemně se podporovali a pomáhali si… a tenkrát mi došlo, že tenhle typ přátelství je naprosto úžasný, a věděla jsem, že to je to, co mi v mém životě chybělo! Do života mi postupně začalo přicházet víc a víc lidiček; někteří mi prošli životem krátce, jiná přátelství přetrvávají stále a jsou velmi silná.

Moře odhodlání - k báječnému životuTeprve teď si zpětně uvědomuji, jak moc pro mě byl důležitý první krok, sebrat vnitřní odvahu a odhodlání a vystoupit z řady, přestože začátky nebyly snadné. Ale jen díky tomuto rozhodnutí jsem měla možnost kolem sebe vytvořit úrodnou půdu, ve které dál mohu zasévat malá semínka, z kterých postupně rostou velké radosti, úspěchy a nová přátelství!

Pokud si chceme kolem sebe vytvořit úrodnou půdu, je potřeba minimálně zpočátku změnit prostředí a lidi, které do našeho života silně zasahují a ovlivňují nás. Ze zkušenosti vím, jak je obtížné přejít na „pozitivní stav mysli“, pokud jsou kolem lidé, kteří stále na všem hledají chyby, pomlouvají a čiší z nich negativní energie.
Od těchto lidí je potřeba se minimálně dočasně odstřihnout (až se Vám některé zvyky pevně zaryjí pod kůži, tak Vás už tito lidé nevykolejí, ale věřte mi, že jejich přítomnost a jejich energii co vyzařují, nebudete do budoucna chtít vyhledávat!).

Ano, možná se to někomu zdá radikální rozhodnutí, ale pokud chcete opravdu změnit váš život, je důležité změnit zpočátku některé zvyky. Například už na oběd nepůjdete s kolegou, který po celou dobu vypráví jen o tom, kdo ho zase naštval, jak má málo peněz a jak celý svět může za jeho neštěstí. Ba naopak můžete jít na oběd s knížkou osobního rozvoje, která bude vaši mysl stimulovat k pozitivnějšímu přístupu. Mohu Vám zaručit, že Vám velmi rychle přijdou do cesty noví přátelé, kteří budou společně s vámi vaší novou životní cestu sdílet! Opravdu!

 

Pokud se rozhodnete udělat první krok – vědomě se rozhodnout, že chcete změnit Váš život, protože chcete dlouhodobě cítit uvnitř sebe naplnění a spokojenost – je potřeba se také vědomě odhodlat. Pokud se opravdu odhodláte a nasměrujete Vaší energii směrem k transformaci, tak mi věřte, že nebudete litovat!

Ano, začátky jsou občas obtížné, stejně jako u všeho s čím začínáme, ale výsledky jsou naprosto úžasné, a až se po čase ohlídnete, a uvidíte ten velký kus cesty, který jste ušli, tak se usmějete a budete neskutečně vděční sami sobě, že jste tento důležitý krok udělali ;)

 

S Láskou

Anička StahlováAnička

masérka, terapeutka a lektorka v oblasti intimity
Certified sexological bodyworker
www.anickastahlova.cz

 

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. shortstoproot napsal:

    Lunch with a coworker who spends the whole time complaining about who has offended him again, how little money he has, and how the entire dordle world is to blame for his misery will no longer be an option for you.

  3. HIprKi napsal:

    evolution casino
    710HIprKi*|‘

  4. pPVOHG napsal:

    evolution korea
    333pPVOHG?+,

  5. vxauMP napsal:

    evolution korea
    583vxauMP],+

  6. quordle napsal:

    This is so amazing, great minds think alike I just wrote a similar post on this topic! You should check it out.

  7. poppy playtime napsal:

    You’ve made so many great points here that I’ve read your post a few times. Much of your point of view is in line with mine.

  8. Jana napsal:

    Super článek. Mockrát díky. Já osobně si myslím, že pokud člověk chce žít spokojený život, tak je důležité mít nějakou jistotu. Já jsem se třeba teď začala hodně zamýšlet nad tím, co by bylo s mou rodinou, kdyby se mi něco stalo. Právě z tohoto důvodu jsem se rozhodla pro to, že si konečně uzavřu životní pojištění. Nakonec jsem zvolila https://www.metlife.cz/individualni-pojisteni/zivotni-pojisteni/ V dnešní době totiž člověk nikdy neví a takto aspoň vím, že o moji rodinu bude postaráno. Alespoň finančně.

  9. thomasfrank napsal:

    The definition of a good existence is one that is self-fulfilling and satisfying. Personal happiness, contentment, quordle, and enjoyment of life’s little joys are its defining characteristics.

  10. dordle napsal:

    Great article! I think this is one of the best articles ever written.
    poppy playtime

  11. emilycandy napsal:

    You can simply determine the fastest route, obtain turn-by-turn directions, and even examine satellite photos of your location using driving directions mapquest.

  12. Since I’ve never heard of this subject, the knowledge you give in the post is extremely new to me. I anticipate using this information to my advantage.

  13. fnaf napsal:

    This is the day’s best article, and I appreciate you sharing it. I will frequently visit your website.

  14. moto x3m napsal:

    The information you share is great, please continue to write about this topic regularly

  15. quordle game napsal:

    I appreciate your posting. I’ve read about a lot of related subjects! Contrary to other articles, yours left me with a really distinct impression. I hope you’ll keep writing insightful posts like this one and others for us to everyone to read!

  16. dordle napsal:

    Welcome to the game, fall guys will be a good way for you and your kids to have some downtime and relax. There are thousands of fun and interesting games for you to try.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.