Proč mi to podnikání nefunguje?

Představte si, že právě teď máte k dispozici všechny odpovědi, informace a nasměrování ohledně svého podnikání, které potřebujete. Jen se k nim dostat. V tomto článku bychom s Vámi chtěly sdílet skutečný příběh jedné podnikatelky.

coffee-1284041_1920

Představte si, že podnikáte již několik let. Své podnikání milujete. Cítíte, že jste na správném místě. A cítí to i Vaši klienti. Vaše služby jsou opravdu nadstandardní a dopřávají si je rádi. Vaše kapacita, tak jak jí máte k dispozici, je vždy vyčerpaná. Pracujete s radostí a nadšením a je to znát i na zpětné vazbě, kterou na své služby dostáváte. Klienti si Vás doporučují mezi sebou.

A jednou přijde nápad na nový projekt.

Úžasný nápad, který Vás naprosto pohltí a nadchne. Projekt, pro který od prvního okamžiku dýcháte. Věříte mu. Víte, že bude úžasný. Díky němu se Vaše služba dostane a pomůže mnohonásobně většímu počtu klientů, než je teď ve Vašich možnostech. Projekt Vás ráno nenechá dospat a s radostí na něj myslíte, kudy chodíte.

Proč mi to podnikání nefunguje?

Nějaký čas ho necháte zrát ve svých vizích. Ladíte ho, promýšlíte a trochu váháte, zda do toho máte jít. V ten správný moment se rozhodnete. Jdete do toho. Od té chvíle vše běží jako na drátkách. 100 % flow. Ti správní lidé v ten správný čas.

Užíváte si proud nekonečné tvořivosti, který se přes Vás a tým přelévá a s lehkostí překonáváte drobné výzvy na cestě. Plníte si sen. Každá Vaše buňka cítí, že se vše děje správně, že máte podporu vyšších sil. Že máte správné načasování.

Žijete svůj sen

První vlna tvořivosti je spolu s první částí projektu za Vámi a Vy usilovně pracujete s celým týmem na spuštění projektu a jeho představení veřejnosti a klientům. Najednou se začíná vytrácet lehkost. Termíny se prodlužují, komunikace už není tak hladká.

Ale pořád máte ten správný drive a vezete se na vlně setrvačnosti a nadšení. Všichni se těšíte, až to bude venku. Až o tom úžasném projektu všem řeknete. Ale jak to tak vypadá, hned to nebude, protože posouváte už asi pátý deadline a spuštění projektu se neblíží.

Naopak narážíte na víc a víc komplikací, nepřesností, nedorozumění.

Vše se zpomaluje. Ale ne Vy. Vy věříte, že jste vše udělala správně. Že už vše dávno mělo být. Že tak úžasný projekt poběží stejně, jako jeho první část. A tak bojujete. Sama se sebou i s kolegy. Za Váš vysněný projekt. Tlačíte na všechny a na všechno.

A pak přijde ten moment, kdy projekt konečně spustíte. Ten sladký moment, na který jste čekala tak dlouho. Tadááá! Čekáte mnoho, ale ne to, co nastane pak…

Proč mi to podnikání nefunguje?

Nestane se totiž vůbec, ale vůbec nic

Projekt nemá absolutně žádnou odezvu. Jako by byl někde za zrcadlem. Málokdo s ním přijde do styku (nehledě na investice do placené reklamy) a když už na něj někdo narazí, tak ho vůbec nechápe. A Vy nechápete proč? Tak skvělý projekt?

Vše nasvědčovalo tomu, že to bude fungovat po všech stránkách. Potácíte se mezi frustrací a vztekem a mezitím projekt vylepšujete. Přidáváte a ubíráte. Doplňujete a vysvětlujete. Předěláváte a vyčítáte si, že jste zničila tak skvělý projekt. Protože to bylo dle Vás jasně komunikováno. Měl obrovskou podporu a tohle selhání musí být dané tím, že jste něco udělala špatně. Že jste něco zanedbala nebo nezvládla.

Dva roky s tím bojujete a dřete sebe i okolí do úmoru.

Dva roky se snažíte přetlačit osud a přesvědčit ho, že teď už jste to, co chybělo, doplnila a může to konečně začít fungovat. Zcela bez úspěchu a jakékoli odezvy. Kolegové na projekt již dávno zapomněli. Kromě toho jste také o statisíce lehčí a nevypadá to, že by se měly vrátit.

Proč mi to podnikání nefunguje?

Vaše podnikání už Vás tolik netěší. Jste zklamaná. Ze sebe, z projektu i ze zrady, kterou na Vás osud tak trochu upletl. Bylo přece jasné, že to je úžasný projekt. Měl pomoci tolika klientům. Byl součástí Vašich vizí a poslání. Cítila jste ho. Tak proč? To je otázka, která Vás nepřetržitě provází.

Jednoho dne se probudíte a prostě to vzdáte

S obrovskou lítostí to pustíte. Lehkost se Vám pomalu začne vracet do života. A s uvolněnou kapacitou přichází i uvědomění toho, co se stalo, proč to nešlo. Záměr projektu byl úplně jiný než ten, se kterým jste pracovala. Stejně tak jeho načasování. Základním záměrem bylo zviditelnění Vašeho podnikání a spojení Vás jako osoby s tématem.

A najednou to jde, když tak s projektem začnete zacházet.

Nervete tu puzzle kostičku to špatného okýnka, ale tam, kam patří. Najednou ho lidé vidí a rozumí mu. Nestačíte se divit, jak lehce projekt funguje a navíc bezvadně doplňuje a podporuje Vaše podnikání, protože i to se, stejně jako Vy, v průběhu vyvinulo. A teď, právě teď, do něj projekt skvěle zapadá.

A to načasování?

Kreativní fázi bylo potřeba připravit v době, kdy se realizovala, kdy přišel ten drive. Ale vše ostatní mohlo počkat. Nebylo třeba to nikam tlačit a ztrácet sílu a naději. Bylo třeba dát prostor Vašemu vývoji a vývoji ostatních částí Vašeho podnikaní. Aby tam projekt zapadl a podnikání doplnil. Aby byl pro něj podporou.

Proč mi to podnikání nefunguje?

Představte si, kolik volného času během uplynulých dvou let jste mohla získat! A kolik frustrace, naštvání a zoufalství si mohla daná podnikatelka ušetřit. Stačilo by jen být v souladu sama se sebou a s vyšším záměrem. Vědět jaký záměr má projekt od začátku, vše mohlo probíhat jinak. Bez ztráty lehkosti.

Věříme, že když se spojíme se svým podnikáním na hlubší rovině a podíváme se na něj z vyšší perspektivy, v kontextu celého našeho života, objevíme ty nejcennější odpovědi a nasměrování. Rády bychom svými zkušenostmi, vhledy a moudrostí pomohly všem ženám podnikatelkám a i těm, které podnikání teprve zvažují, být v souladu se svým životem a podnikat s lehkostí.

Pokud Vás tento příběh oslovil nebo jste si některou fází případně i sama prošla, rády Vás uvítáme na našem Business workshopu pro ženy podnikatelky (nebo ty, které podnikání zvažují).

Vyzkoušeno na nás i našich klientkách.

Přijďte také podpořit své podnikání na lednový workshop.

Těšíme se na Vás!
S láskou

Žaneta a Jana

zaneta a jana

Žaneta a Jana

Jsme průvodkyně na cestě zpátky k sobě, ke svému potenciálu. Podporujeme ostatní (i samy sebe), aby skrze vědomý přístup k životu žili naplno a v harmonii. Rády se dělíme o moudrost a poznání, které máme na sobě vyzkoušené.

Ukazujeme snoubencům, že svatbu jde vnímat i jinak než je běžně zažitý koncept. Vytváříme prostor pro více lásky, krásy, radosti a štěstí. Náš příběh si přečtěte zde >>

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. I love this article and saved your website for daily update.

  2. Faustino Norrod napsal:

    Adanya kolam renang pada rumah akan membikin Anda dapat berolahraga renang kapan saja. Kontraktor kolam renang adalah suatu perusahaan atau jasa … kunjungi https://perawatan-kolamrenang.netlify.app/perawatan-kolam-renang-denpasar.html untuk info ter-update

  3. Pearl Hool napsal:

    Harga beton pracetak terupdate 2020 terlebih tempat di seluruh kota dan sekitarnya. Kami supplier beton cor pracetak murah dan … info lebih lanjut https://harga-u-ditch-beton-megaconperkasa.blogspot.com/2020/03/harga-u-ditch-beton-1-prabumulih-0852.html

  4. Dung Grierson napsal:

    Jual Beton Instan dari beragam merek terbaik harga murah dari distributor legal di indonesia. Tersedia Ready mix concrete kemasan ataupun kendaraan beroda empat truck beton … silahkan kunjungi https://pagarpanelmegacon.jabodetabek.my.id/2020/08/harga-pagar-panel-beton-megacon-di_21.html

  5. Geri Kozatek napsal:

    Dengan banyaknya pengiriman unit kendaraan ke kota kota hal yang demikian diperlukan pelayanan ekspedisi pengiriman kendaraan beroda empat yang professional … selengkapnya https://jasa-car-carrier.blogspot.com/2020/12/jasa-car-carrier-bandung-makassar.html

    • Ilona22 napsal:

      Dobrý den, před mateřskou dovolenou jsem pracovala jako rehabilitační sestra. Po mateřské jsem začala s masážemi. Vůbec se mi nedaří. Proto bych potřebovala radu co a jak mám dělat aby se o mých masážích vědělo. To vše jsem našla na webových stránkách https://kvalitni-tvorba-webovych-stranek-praha.cz/ , a mé podnikání se pomalu začíná rozjíždět. Přeji pohodový den.

  6. Scott Mcnealy napsal:

    Tegangan tekan pada permukaan kaca temper mengandung kekurangan, sehingga mencegah perambatan atau pemuaiannya, silahkan kunjungi https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2019/04/etalase-kaca-murah-cilegon.html

  7. Natalia Bachelor napsal:

    KontraktorEpoxy.co.id is an expert possessed business that proudly presents residential and professional epoxy floor services. With 24 time installment and lifetime warranties… Epoxy is designed for store homeowners, by store owners. … tap https://kontraktorepoxy.netlify.app/jasa-waterproofing-jambi/index.html for more detail.

  8. Sharan Crockarell napsal:

    Seeking a door manufacturer found in Indonesia? You generate aluminium doors on-page & supply swift delivery service circumstances, click https://pembuatanpintuflush.blogspot.com/2020/08/jual-pintu-flush-1-jakarta-pusat-0812.html for detail.

  9. Mose Chamberland napsal:

    We manufacture and supply toilet cubicle. Built to last with over 10 years of experience, get a quote for your next project … tap https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2019/06/cubicle-toilet-phenolic-lamongan-murah.html untuk informasi selengkapnya.

  10. Ivulí napsal:

    Mně také docela dost dlouho podnikání nefungovalo a tak jsem se rozhodla, že musím něco změnit a tak jsem i učinila… Začala jsem se finančně vzdělávat a pozvedávala jsem tak svoji finanční gramotnost… Dokonce jsem si na základě těchto stránek zde – https://www.investice.cz , začala investovat do zlata, což si myslím, že je veliké plus pro mne!

  11. Maci napsal:

    Suprově napsané. V mém případě to ještě před rokem vypadalo, že se mi mé podnikání zhroutí jako domeček z karet. Naštěstí se mi ale to nejhorší podařilo přečkat a teď se mé firmě opět začíná dařit. Dokonce jsme se letos v létě přestěhovali do nového, modernějšího sídla. Kanceláře už máme zařízené, ale třeba nábytek do zasedací místnosti nám stále chybí. Už ho mám ale vybraný z https://www.ajprodukty.cz/kancelare-a-zasedaci-mistnosti/nabytek-do-zasedaci-mistnosti/463672.wf

  12. Tomáš napsal:

    Tak já třeba vůbec nepodnikám, takže v tomto moc nevím, ale já po přečtení článku nejlepší investice na webu https://www.premiot.cz/2021/04/25/kam-nejlepe-investovat-penize/ jsem zkusil investovat do pár věci, a musím tedy říci, že supr. Takže možná zkuste najít nějaké investory, pokud si na to věříte a jste schopna lidi přesvědčit? To je asi tak moje jediná rada.

  13. Lenka13 napsal:

    Za sebe musím říct, že pokud chcete podnikat, tak je důležité mít prostě ve všem pořádek. Já mám třeba obchod, takže v mém případě to je hlavně pořádek ve skladu. Dřív jsem to neměla moc dobře zorganizované, takže mi vždy hodně dlouho trvalo než jsem tam něco našla. Teď už ale mají všechny moje produkty svůj vlastní čárový kód, takže díky tomu je to celé mnohem snadnější.

  14. Hanča napsal:

    No, já jsem teda ráda, že mně i navzdory všem překážkám, na které jsem za poslední dva roky narazila podnikání pořád funguje. Nebylo to jednoduché, ale z problémů jsem se vyhrabala a teď se mi daří. Dokonce si říkám, že by se mi možná mohlo vyplatit i založení s.r.o. Nemá s tím někdo náhodou zkušenost? Jak něco takového probíhá?

  15. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  16. Teri napsal:

    Tyjo, tak to třeba můj manžel si teď absolutně nemůže stěžovat na to, že by mu podnikání nefungovalo. Spíše naopak. Má to rozjeté velmi dobře. Teď ale do své firmy i hodně investoval. Mimo jiné tam nakoupil i takovéto šroubové kompresory – https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge což nebyla vůbec malá investice.

  17. Marina napsal:

    Zdravím, v dnešní době se může podnikání přece jenom zdát náročnější, než tomu bylo tak dříve. Na druhou stranu zase existuje toto poradenství jako je https://seo-konzultant-praha.cz/ , které vám poskytne kompletní řešení co a jak v e-shopu . Já tohoto využila a můžu říct, že mému prodeji v e-shopu s knihami velmi pomohlo. Přeji pohodový den

  18. Olga napsal:

    Nerozumím tomu, proč mně můj business nefunguje. Rozhodla jsem se začít prodávat zboží, které leží firmám na skladě. Tak třeba teď prodávám zahradní nábytek a nikdo ho ode mě nechce kupovat. Nevíte čím to může být? Přitom se jedná vlastně o slevy v řádu 40-70 %. Příští rok se zase všichni zblázní a budou chtít nové kolekce.. achjo.

  19. papa's pizzeria napsal:

    Never give up. It’s not an end if we know how to change the things.

  20. Maire Wykle napsal:

    Executive-Education.id is an academic institution providing you with tutoring services where tutors come to your house, in order that students can study … go to https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-pulo-gadung.html for more information

  21. Benton Dannels napsal:

    Best and Most affordable Jabodetabek Non-public Coaching, all of our personnel along with educators occur to your residence, fixed your own personal study program and can opt for any field connected with research … go to https://bimbel-calistung.netlify.app/les-privat-calistung-pasar-minggu.html for more details

  22. Kimberly Baurer napsal:

    We offer private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an integrated and accelerated method, it is hoped that this will be able to foster a generation of individuals with good morals… click for more information https://fisika-exed.blogspot.com/2022/03/les-privat-fisika-di-jagakarsa-temurah.html

  23. Jones napsal:

    You have a great sense of writing I must say. Your post has those facts which are not accessible from anywhere else. It’s my humble request to u please keep writing such remarkable articles Business solutions

  24. Jones napsal:

    Your blogs are easily accessible and quite enlightening so keep doing the amazing work guys. Office Furniture Manufacturers

  25. Jones napsal:

    Intriguing post. I Have Been pondering about this issue, so much obliged for posting. Really cool post.It „s truly extremely pleasant and Useful post.Thanks kickboxen

  26. Jones napsal:

    Regular visits listed here are the easiest method to appreciate your energy, which is why why I am going to the website everyday, searching for new, interesting info. Many, thank you wireless temperature monitoring

  27. Mitchell Roman napsal:

    Experience the strength of language and culture with the dynamic language you are studying course at Executive-Education.id. Through engaging classroom activities, virtual exchanges, and multimedia resources, you’ll produce a deep familiarity with your target language and cultural context. Expand your global perspectives, get connected to like-minded individuals, and unlock a whole world of possibilities. Go to https://kursus-arab.github.io/kursus-bahasa-arab-bekasi.html for latest information.

  28. Jones Elizabeth napsal:

    Thanks for sharing this interesting blog with us.My pleasure to being here on your blog..I wanna come beck here for new post from your site. baby jeeter

  29. I really enjoy reading through an article that can make people think. I also thank you very much for allowing me to comment on this article!

  30. diane sawyer napsal:

    Hey there! Understanding why a business isn’t working involves digging into various factors like market research, target audience, and perhaps refining your strategy. And hey, if there anyone student who wants to join an online academy ? for anyone who needs assistance with assignments or other academic problems, it sounds like this could be a great option to check out „take my online mathematics class for me

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.