Přibalte si na dovolenou knihu…

Prázdniny jsou čas odpočinku – máme to tak nastaveno, ještě z dětských let.

Prázdniny jsou chvíle, kdy děláme věci, na které přes rok většinou nemáme tolik času. Taky spousta věcí chutná v čase dovolených úplně jinak. O to víc si to pak můžeme všechno užít. A jestli existuje na světě něco šikovnýho, co byste si měly kromě plavek, opalovacího krému a letních šatiček přibalit do kufru na dovolenou, tak je to kniha. Skladná zábava nebo vzdělávání? To už nechám na vás, ale posílám pár tipů, jak to vnímáme a máme my, v Ženy ženám.

Jakou knihu bych si vzala na dovolenou a proč?

 

Snímek obrazovky 2015-07-01 v 20.34.53Já si s sebou do Thajska na dovolenou beru knihu: Zlatá vstupenka od Brendona Burcharda. Brendon mě obrovsky inspiroval na mé podnikatelské cestě. Jeho životní příběh je fascinující. Na svých seminářích a workshopech v USA učí lidi, jak objevit svou hodnotu, své poslání a přetavit je do úspěšného podnikání moderní doby s chytrým využitím technologií a internetu.

Zlatá vstupenka Brendon BurchardVidět Brendona naživo je jako vypít lahev hopsinkové šťávy :), nabíjející, nakopávající, prostě WOW a tak jsem vděčná, že se naše země konečně dočkala českého překladu jedné (určitě ne poslední) z jeho knih.

Co kdybyste… dostaly zlatou pozvánku, která by vám umožnila začít nový život? Začtěte se :)

Alice Kirš – www.alicekirs.cz

 

Dana Sofie ŠlancarováKdyž jsem byla malá, tahala jsem s sebou na každou dovolenou s rodiči aspoň pět knih – zabíraly mi vždycky polovinu tašky – a všechny jsem je za ten týden nebo čtrnáct dní opravdu přečetla.

Když jsme jezdili k babičce (a později tetě) na Valašsko, tam byla knihovna obrovská, takže tam jsem si nic nevozila, protože jsem tam pokaždé našla něco starého oblíbeného (Děti z Bullerbynu nebo Gabru a Málinku nebo Kalle Blomkvist zasahuje nebo Poklad v jediné růži) nebo něco nového objevného (později zejména Ludvíka Součka nebo Arthura C. Clarka). Tyhle knížky si často vozím na dovolenou i teď, jen s tím rozdílem, že si je čteme s Tobiášem:-))

No a moje vášeň pro knihy pak v mém pozdějším životě nabrala ten směr, že jsem jim začala pomáhat na svět – nejdřív jako korektorka a překladatelka, pak jako vydavatelka a nakonec jako sama autorka. A navíc se mezitím proměnily formáty, ve kterých je možno si knihy číst, takže většinu svých oblíbených knih mám u sebe v mobilu nebo v počítači a stále se k nim vracím – a taky šetřím místo v tašce :-))

Ovšem teď, když píšu tyhle řádky, tak jsem na takové polodovolené a knihu jsem si nevzala žádnou. A to zejména proto, že si chci po delší době zase vydatně číst z knihy přírody a z knihy vlastního srdce. V zahradě tu máme v jezírku dvě nádherné žabky, chodím je pozorovat. V korunách stromů nám neustále zpívají ptáci. Naslouchám jim. Na listy navíc padá déšť a také mi něco vypráví. A uvnitř vytrvale mluví moje srdce. A i tomu chci vydatně naslouchat, protože někdy jeho zprávy ve víru vnějšího dění a neustálého připojení na všechny externí a virtuální sítě prostě neslyším nebo jim nevěnuju dostatečnou pozornost.

Tuhle knihu bych doporučila, protože nic neváží, je hluboká, moudrá a zábavná – a máme ji všichni neustále s sebou;-))

Dana-Sofie Šlancarová – www.cyklickazena.cz

 

barbora_nadvornikova_portretVzala bych si knihu Vědomé milování od Diany Richardson, kterou jsem s partnerem zrovna četla na našich prázdninách na Krétě a jsem jí naprosto okouzlena.

Autorka nás zve do světa pomalého milování, zcitlivování, uvědomování si velmi jemných pocitů v těle a prožívání rozkoše úplně jinak, než jsme zvyklé. Bez neustálého zaměření na výkon, cíl, orgasmus. Učí nás velmi jednodušše těšit se z našeho těla, které je studnice moudrosti a využít milování jako nástroj uzdravování a prohlubování lásky i v dlouhodobých vztazích.

Barbora Nádvorníková – www.barboranadvornikova.cz

 

Bohdana KabátováJako první mě napadlo, že žádnou :) Totiž… Vyzkoušela jsem si před nedávnem, jaké to je být několik dní sama se sebou, bez připojení na internet, bez spojení s okolním světem skrze telefon nebo jiné vymoženosti moderního světa, samozřejmě bez televize, kterou nesleduji už několik let, zkrátka bez všelijakých „vyplňovačů“ mého času. Kvalita těchto dnů a úroveň mého vnímání sebe sama i dění kolem mě byly o několik úrovní vyšší, než obvykle. A až pojedeme s mým mužem a dětmi na dovolenou, ráda bych, aby tato kvalita byla s námi také přítomna.

Kdybych se ale měla přeci jen zamyslet nad nějakou knížkou, kterou bych doporučila čtenářkám, byla by to kniha Leadership challenge autorů J. Kouzes a B. Possner. Název zní sice pracovně, ale je to skvělá kniha i pro život, ve které najde inspiraci úplně každý. Aktuálně se hodně věnuji tématu vědomého ženského leadershipu. Tato knížka by proto v mých zavazadlech (pokud bych si tedy četbu balila) rozhodně nemohla chybět.

Bohdana Kabátová – www.bohdanakabatova.cz

 

A jakou knihu přidáte do kufru vy?

 

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. Iveta napsal:

    Vzít si knihu na dovolenou, budu moct tak leda v důchodu :-D . Mám dvě malé děti a jezdíme na dovolenou pod stan, takže si asi dokážete představit, že na odpočinek tam moc času není :-D . Manžel se ale dětem pěkně věnuje :-) . I tak mám ale hodně práce. Musím jim chystat jídla, udržovat ve stanu alespoň trochu pořádek a taky trochu odpočívat :-) . Ještě že máme velký stan, který manžel objednal z https://armik.cz/ , do kterého se nám toho tolik vejde :-) .

  2. Damka napsal:

    Já se chystám na dovču už příští týden, kdy jedeme s přítelem na dobrodružnou výpravu do přírody, nakoupili jsme si tedy výbavu z outdoorového internetového obchodu https://www.naturehikecz.cz/ – tedy stan, spací pytle a různé nádobí a neuvěřitelně se těšíme! :-) Knížku by mě asi nenapadlo si vzít, ale je to podle mě skvělý nápad, určitě nechám doma mobilní telefon.

  3. Libuše napsal:

    Jestli se chystáte letos někam na dovolenou, doporučuji se podívat na ubytování Pavlov. My jsme s manžílkem našli nějaký pension florian – https://www.pensionflorian.cz. Tak se mrkněte i vy na něco podobného. Ono v okolí Pálavy je takových ubytovacích zařízení hromady, tak je těžké si někdy vybrat. Podívejte se na recenze a vyrazte podpořit tuzemskou ekonomiku letos i vy!

  4. Mirka napsal:

    Já jsem už poněkolikáté, co čtu nějaký váš článek s tipy pro lepší životní styl a celkově svobodnější mysl, dala na Vaše rady a opravdu jsem za to moc vděčná! ;-) Na dovolenou jsme v červenci vyrazili s manželem, oba dva pracovně velice vytížení – tak jsme si dali týden v klídku na pláži v Řecku s CK Monoi: https://www.monoi.cz/recko a s knížkou u moře to byl ten nejlepší možný relax od pražských stresů ;-)

  5. Tomáš napsal:

    Jakoby z jedné stránky to chápu, ale jedu na dovolenou si užít a odpojit se od reálného života, nebo si jdu číst? Číst si přece mohu v klidu i doma. Jakoby nevidím v tomto význam no, ale to jsem asi jen já. Každopádně, ukončíme to pozitivně, objevil jsem stránku, která vám poradí, kam na dovolenou https://tripradar.cz/. Tak doporučuji. Vypadá to zajímavě

  6. Magda H napsal:

    K tomu kdybych přišla o měsíc dříve. My se zrovna vrátili z Itálie https://www.cklub.cz/pruvodce/italie a řeknu vám, bylo by příjemnější tam trávit čas, kdybych k sobě měla nějakou podobnou knížečku. Takto jsem musela trapně poslouchat hudbu, což mi přišel vyloženě jako zabitý čas. A na dovolené jsem ten čas úplně zabíjet nechtěla. Příště už sebou nějakou nezapomenu přibalit.

  7. Valis44 napsal:

    Dobrá kniha by určitě měla být v základní výbavě na dovolenou. Taky jsem jich na té letošní přečetla hned několik. Byli jsme se podívat u jednoho jezera v Rakousku s karavanem, který jsme měli půjčený od https://www.karavany-strakonice.cz/ Trochu mě překvapuje, že Rakousko není jako destinace pro dovolenou populárnější. Bylo tam vážně krásně. Na druhou stranu je to možná dobře, protože takto jsme tam měli klid a pohodu.

  8. Jana napsal:

    Já se na dovolené bez knihy neobejdu. Odjakživa jsem spíše knihomol a většinou se potřebuji i nějak zabavit, protože mě až tak moc nebaví pouhé válení u moře či opalování na sluníčku. Proto mám radši zájezdy, kdy mohu něco objevovat a poznávat zdejší kulturu. Skvělá byla například návštěva Rakouska: https://attersee.cz/, kde jsem se přiučila hodně o jejich zvyklostech.

  9. Janka napsal:

    Bez dobré knihy bych na dovolenou určitě nikdy nejela. :) Jinak vzhledem k tomu, že už se zas to období dovolených blíží, tak bych měla jednu takovou drobnou radu. Pokud pojedete někam za exotikou, tak určitě nezapomeňte na očkování. Hlavně proti různým exotickým nemocem. Každá země má něco jiného. Víc se o tom dá dočíst například tady: https://www.ockovani-zahranici.cz/destinace

  10. Natálie napsal:

    Já si dovolenou bez knihy nedokážu představit, a to doslova. S rodinou pravidelně jezdíme k Atterskému jezeru, kde není moc lidí a mám tam i dostatek klidu, takže si mohu bez rušení číst. Je tam i hodně prostoru proto, aby si děti mohly hrát a vybít energii. Pokud tedy chcete vyrazit a opravdu si odpočinout vřele doporučuji.

  11. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  12. Terka napsal:

    Už se nemůžu dočkat, až konečně budu mít dovolenou. Teď jsem co se týče práce pořád v jednom kole a ten odpočinek už opravdu potřebuji. Vidím to tak, že se opět zajedu podívat na Pálavu. Byla jsem tam před dvěma lety a hrozně se mi tam líbilo. Povedlo se mi tam najít takový příjemný penzion, který byl evidentně čerstvě zrekonstruovaný, protože tam měli úplně nové hotelové vybavení. Doufám, že ještě někde najdu jak se jmenoval, ráda bych se tam vrátila.

  13. Oli12345 napsal:

    Já si dovolenou bez knihy nedokážu představit. Můj manžel mi vždy říká, že bych si knížky neměla brát s sebou na dovoleno, ale jinak nevím, co bych tam dělala. S kamarádkou se pokaždé dohodneme na tom, co si přečteme a pak si o tom povídáme, takže je jasné, že nemohu zaostávat :D.

  14. aaGLHF napsal:

    evolution korea
    515aaGLHF))“

  15. Marie napsal:

    No popravdě na dovolenou si moc knihy neberu, jelikož si vždy jezdím užít dovolenou, a číst si můžu kdykoliv, možná tak do letadla. Jinak co se týká našich dovolených tak vážně nemám moc čas když si foťák uvědomím. Už od tý doby co si nejsem nějaké to parkoviště tady https://parkingmate.net/ a jdeme na letištní terminál tak mám pak čas jediné v letadle si číst. Jinak na dovolená moc času nemám a to mi přijde sice trochu jako paradox ale je to tak.

  16. Monika napsal:

    Já přes léto přečtu nejvíc knih z celého roku. Ne teda na dovolený, ale doma u bazénu. Koupili jsme si velký plastový bazén z https://www.albixon.cz/bazeny/ , mám u něj rozkládací lehátko, takže se vykoupu a pak ležím na lehátku a čtu si. Přesně tak jsem si představovala letní pohodu, když jsme stavěli dům a nikdy jsem nevěřila, že se toho dočkám :-D .

  17. Olga napsal:

    Kdybych bydlela na Moravě, tak by pro mě termální lázně slovensko byly naprosto jasná volba jak někde strávit třeba víkend a nebo prodloužený víkend a přitom si u toho báječně odpočinout. A vzít si s sebou knížku je také dobrý nápad.

  18. NTX KETO napsal:

    This unique web site is awesome. We continually come across something new as well as various appropriate here. Thank you for that data. https://www.mid-day.com/lifestyle/infotainment/article/ntx-keto-bhb-gummies-reviews-alert-scam-or-legit-23307461

  19. věra napsal:

    Jakmile člověk jede někam na dovolenou a všichni se o něj starají tak krásně jako se půjčovna lodí https://www.pujcovna-lodi.com/vodacke-trasy-vltava/ tak má opravdu užitý strávený čas. Není to pravda jednoduché si s přáteli domluvit společný termín ale dá se to. Jen je potřeba mít dostatek hotovosti, protože u vody moc těch bankomatů není no.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.