Máte chlapa?

Napadlo Vás, proč tomu tak není?

Proč se chcete seznámit a potkáváte samá podivná individua, zadané muže a nebo mamánky? Mohu to shrnout do jedné věty – Potkáváte neperspektivní muže pro vztah, kteří vztah nechtějí s Vámi a nebo vy s nimi.

Byla jsem několik let vdaná

Po rozvodu jsem měla jednu vážnou známost, která zhynula na úbytě. A pak už jen takové krátké románky, pokud možno bez lásky a emocí. Až jsem potkala mého bývalého přítele. Na dovolené. Romantická láska, procházky po pláži za svitu měsíce. A vztah na dálku.

I přes všechna úskalí fungoval, tak proč se nevzít a nebydlet spolu. Vše jsem nechala a odešla do zahraničí, za svým osudem, jenže můj osud si po čtyřech měsících našel pro něj osudovou ženu a mne vykopl na ulici…

A i já jsem potkala svého současného přítele…

Mého největšího učitele a lásku. A díky němu jsem pochopila jak jsem na tom se vztahykde je zakopaný pes. Ještě než jsem došla k mému poznání, obviňovala jsem je, muže, že oni jsou příčinou rozpadu našeho vztahu, že oni jsou vinni. Já jsem přece bezchybná. Jenže –

Já se vztahu vlastně bojím.
Bojím se milovat, cítím se nemilovaná.

Bojím se té šílené bolesti, kterou bych cítila, kdyby mě partner opustil. Paradoxně jsem vždy dělala vše pro to, abych byla opuštěna. Ve vztahu jsem totiž raději nebyla, emocionálně jsem si jej nedovolila. Svoje city jsem skrývala, nebyla jsem upřímná a neprojevovala lásku ženy.

K mužům jsem se chovala spíš jako matka, s odstupem. Dávalo mi to moc a kontrolu. Nad vztahem a nad mojí případnou bolestí. Při každém sebemenším problému jsem balila kufry a odcházela. Odmítala jsem lásku, kterou mi moji partneři dávali, a ani jsem neviděla kolik mi ji dávali.

Až došlo k velkému poznání, že jsem se chovala jako rozmazlené děcko, čekající na velká gesta a projevy lásky, avšak sama zavřená v ulitě, nevystrčíc ani nos. Jako princezna, která čeká na prince na bílém koni a ještě ho pořádně zpéruje, jak přijel, co měl udělat a neudělal a pak se naštve, nemluví a nikdo neví proč. Docela tristní, že?

  • Když chci být chtěná, a jen dostávat: Mám muže, který mě nechce a ve vztahu jen bere.
  • Když odmítám lásku i vztah: Mám muže, který mě nechce.
  • Když nejsem rozhodnutá pro vztah: Nemám vztah.
  • Když nedávám lásku: Mám muže, který také neumí dávat.
  • Když ve vztahu dělám maminku: Mám syna místo muže.
  • Když neriskuju a mám strach: Mám muže, který se bojí.
  • Když se chovám jako malá holčička: Mám malého chlapce.
  • Když se chovám jako kráva: Mám vola.

S tímhle uvědoměním jsem protrpěla víkend. Zažívala bolest z odmítnutí. Přišla jsem na to, co mi vlastně náš vztah ukazuje. Kdo je ve skutečnosti můj přítel. A jak jsem zodpovědná za to, co se mi děje.

Máte chlapa?

 

Za to, jaké jsou moje vztahy, si vlastně mohu sama

A já se rozhodla! Rozhodla jsem se stát se z malé holčičky dospělou ženou.

Všechna naše bolest, které se bojíme v souvislosti se ztrátou milované osoby, je mnohem starší než náš vztah. A vůbec se netýká vztahu jako takového, partnera. Je to bolest, kterou jsme zažily jako děti a celoživotně ji potlačujeme, děláme, že neexistuje a bojíme se k ní jen na krůček přiblížit. A partner ji jen probudí. Je to jeho dar, abychom se mohly podívat, co se v nás vlastně děje.

Že je to jen a jen na mne jak se k tomu postavím. Jestli si donekonečna budu hrát na malou holčičku – v mém věku dost infantilní, a nebo konečně budu dospělá zodpovědná žena. A pokud chci plnohodnotný vztah, nemohu sedět se založenýma rukama a čekat, ale něco proto udělat. Rozhodnutí stát se tvůrcem svého vztahu. Přestat být obětí a skuhrat na osud, na to, že nemám toho pravého, že … bla bla bla.

S tímto vědomím jsem mého muže odprosila a požádala ho o odpuštění.

I jemu jsem způsobovala bolest svým odmítáním. Šíleně jsem se bála, že mě pošle k šípku, protože moje neustálé odchody, návraty, ultimáta, by přestaly bavit úplně každého.

Nevyhodil mě. A já si teď dám pořádného majzla. :-)
On je totiž ten nejlepší chlap na světě. A s ním chci zestárnout. A sdílet s ním vše, co nám život přinese.

A že to někdy bude bolet? No a co, mnohem víc by mě bolelo, kdybych ho neměla, byla sama.

Stejně tak jsem napsala dopis i mému bývalému příteli. I jeho jsem poprosila za odpuštění. A mně se nesmírně ulevilo. Konečně jsem náš vztah ukončila.

 

Ella Hrubá
Ella Hrubá

Motivační kouč

Chcete-li znát sama sebe a svoje vztahy, můžete se inspirovat v semináři – Je to jen Tvůj příběh.

Více na www.ellahruba.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Míša A. napsal:

    Mám muže ale zamilovala jsem se do ženatého muže. Vždycky když někoho najdu tak mám pokaždé smůlu. Pokaždé zjistím že je bud zadaný nebo ženatý. Stále nedokážu pochopit proč zrovna takový muže mě vyhledávají. Já si přeju stálý vztah s mužem, nechci dělat někomu jen milenku. Opravdu nechápu proč.

  2. Iva napsal:

    Někdy může strach z opuštění vzniknout na základě zážitku v dětství. člověk ztratí blízkého člověka (nejde o úmrtí)a jako dítě si to nedokáže vysvětlit, čas plyne a na špatné věci se „zapomíná“, ale ono se to pak nějak objeví. Pořád se podceňuji a bojím se, že mě manžel také jednou opustí. Ale je skvělý a snáší mé občasné úlety a já ho miluju.S tou minulostí se pomalu peru a věřím, že jsem na dobré cestě si to vyřešit :-)

    • Ella napsal:

      Vzdy je to zazitek z detstvi, kde jsme uvizli, Ackoliv dospeli, chovame se jako deti. Vylecit minulost jde a tim se osvobodite. :-)

  3. Ysadora napsal:

    Kez by vsechny problemy zacinaly a koncily jen na nasi strane. Jenze ve vztahu jsou vzdycky dva. Je celkem bezna praxe, ze jeden dava a druhy bere. Nase chyby nekdy spocivaji i v tom, ze se moc davame, omlouvame a odpoustime. Tohle totiz na druhe strane vyzaduje zralou osobnost. Obcas clovek proste hazi perly svinim a pak mu zbydou jen oci pro plac, kdyz je „po pravu“ opusten. Jsou lidi, co se vam nikdy neomluvi, protoze ten co se ma omlouvat, jste prece jenom vy.

    • Ella napsal:

      Hazet perly svinim, to je priznacne. Nekdy je potreba sebrat prave vsechnu odvahu a rict si – a dost a proste odejit, protoze nekde ceka nekdo jiny. Ukol stavajiciho skoncil, naucil nas mit se rada. Za to mu patri velky dik.

  4. Sona napsal:

    No tak po přečtení článku nějak nevím. Je jasný, že každý člověk dělá chyby, tudíž i ženy i já, ale bojím se, že platí pro dobrotu na žebrotu. Když chci dávat a dávám, ale chlap to nepříjmá, nebo přijme,z vypočítavosti a neváží si toho a ještě to dá najevo, že si neváží. Lásku a vztah neodmítám, ale přesto vztah ani lásku nemám. Maminku nedělám, protože chlapa si představuju, že ochrání on mě a přesto mi chlap vyčítá, že mu nedělám babičku a totální služku. Nelžu a přesto se setkávám jen s chlapama, který lžou a podváděj na všech frontách. Za co se mám omluvit chlapovi, kterej mi na seznamce napíše, že by za mnou přijel a nejradši měl hned sex, jen v úterý nemůže , to veze přítelkyni do porodnice. Mám spíš pocit, že ti fajn a solidní chlapi jsou ženatý a bohužel se kvůli mně nerozvedou a je jich opravdu málo a těch nevhodných je velká většina nejen pro mě, ale pro všechny trochu solidní ženy. Příčin je mnoho, chtějí jen příležitostný sex zadarmo, nemají peníze a chtějí sponzorku, jsou skrytí homosexuálové a chtějí to utajit, chtějí pečovatelku k dítěti, přestátlému rodiči a taky k psovi.

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. BbwFpq napsal:

    evolution korea
    657BbwFpq!%‘

  7. Monika napsal:

    Já nemám chlapa, ale mám psa. Jsem dva krát rozvedená a dalšího chlapa už nechci. Toho zklamání už bylo dost… Mám bígla a je to miláček. Má všechno, na co si jen pomyslí. Pamlsky, spoustu hraček, pelech , obojek, postroj, ale hlavně paničku jenom pro sebe a toho si oba ceníme nejvíc :-) .

  8. Lenka napsal:

    Mám chlapa a dokonce toho nejlepšího! :) Jsme spolu už 5 let a máme fakt parádní vztah. Konečně můžu říct, že jsem v tomto ohledu spokojená. Třeba oproti bývalému je to neskutečný rozdíl. Ten se choval jako ha**l do poslední chvíle. I během rozvodu se ze mě snažil udělat tu nejhorší. Naštěstí ale rozvod dopadl v můj prospěch za což jsem moc ráda. Velkou zásluhu na tom ovšem měl i můj skvělý právník https://www.cikr.cz/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.