Má cesta k sebe-přijetí

naplněná žena

Už jeden z velkých mužů, u kterého má cesta k seberozvoji začala (Don Miguel Ruiz), psal o ochočování planety, o sebe-ochočování, o ochočování druhých. Tenkrát jsem si to jen přečetla, řekla si, že má pravdu, a tím jsem to vzala jen za fakt…

Prošla jsem si mnoho let bolesti, lítosti, emocí, které se skrývají pod slovy soudce – odsouzení, posuzování, vina, stud, nedokonalost, nedokážu, nezvládnu… od toho se vždy odvíjel můj život – nahoru, dolů.

Kde je ta harmonie, kde je to štěstí…?

Poprvé před 10 lety jsem zkusila první semináře, navštívila kartářky, reiky, přečetla spousty knih, sledovala desítky webinářů… a právě teď, 3 dny po semináři na Hawaii, jsem si hluboce uvědomila, že ta pravda o ochočování platí i pro mne. Že se s tím stále ztotožňuji a jak mě to bolí, protože mé tělo opět onemocnělo.

Mám velké bolesti na pravé polovině těla… co jsem se dočetla, je to nepřijetí sebe sama v určitých oblastech života, strach ze života a hlavně stálá konfrontace s muži… a já nejsem uvolněná… Ten proud svobody, uvolnění, jsem poprvé zažila na Hawai, a to s naprosto otevřeným srdcem a pocity „Přesně taková, jaká jsem, se mám ráda“.

Sebepřijetí

A to nejen se ženami, ale především i s dvěma muži – Erikem a Johnem, kdy jsem poprvé v životě naplno sdílela emoce teď a tady, bez jakéhokoli studu, soudu a začala poznávat bytí. Že můžu, že nemusím nic skrývat, že si na nic nemusím zvykat… lhát… jednoduše odhodit všechny masky!!!

Každým dnem to byla úleva, a když jsem se necítila dobře, stačilo objetí nebo jedna věta… I takhle je to v pořádku. To sdílení a pocit, že nikdo nejsme víc a nikdo míň, je nepopsatelný… JE TO SVOBODA!!! Nikdy jsem to tak hluboce a intenzivně nezažila… Mahalo… / DĚKUJI /

3 dny před odjezdem mi začaly bolesti pravé poloviny těla, se kterými jsem měla problém už několikrát. Mé tělo už cítilo podvědomě návrat do reality, kde se sebeláska nepěstuje a pocity/programy/odsouzení v různých situacích jsou jako denní chleba…

cesta k sebe-přijetí

Ještě poslední den jsem si dopřála u ženy jménem Mokihana masáž Lomi lomi a jsem velmi vděčná za tento okamžik. Došlo k uvolnění, dopřávala jsem si těch nejlaskavějších doteků mého bolavého těla… Po masáži došlo u mě k rozpuštění emocí pomocí slz. Uvolnila ze mne pocit, který mnohé známe: „Nikdo si mě neváží“. U nás žen je to hodně často směřované k mužům. Je to silný program z dětství… můj otec si mě neváží… pak si jej neseme vždy v jakémkoli vztahu k mužům.

Když jsem odjížděla domů, byla jsem plná zážitků, legrace, hojnosti, sebelásky, moudrých vět… nekonečna… bolesti těla byly pryč…

První dny jsem si připadala jak z jiného světa

Chtěla jsem být sama, chvilku jsem byla teď a tady, a chvilku na Kauai, duše opravdu dobíhala tělo. Nastal čas uzemnit se, a tak Universum, vesmír či Bůh, který nás zná nejlépe, si nás chce vždy vyzkoušet.

PRAVDA – první střet s manželem. Nebyla to hádka, jen krátká komunikace a mé tělo opět přeplo do režimu ochočování. V ten moment mi došlo, že je to právě to, co mě bolí, svírá… problém, vina, vše, co se týká posuzování!!!
Celý den jsem pak brečela, ale už ne z lítosti – tak jako dřív, ale protože to tak mé tělo znovu potřebovalo.

Ten večer jsem si už vědomě uvědomila: „Nikdo nemá právo nás posuzovat, odsuzovat za nic… a zároveň to právo nemám ani já k ostatním.“ Teď a tady mám sice stálé bolesti těla na pravé straně, ale autenticky přijímám a vím, že už nikdy nechci opustit pocit SEBE-PŘIJETÍ a budu tvořit krásné myšlenky… MÁM SE RÁDA PŘESNĚ TAKOVÁ, JAKÁ JSEM, U SEBE JSEM DOMA A V BEZPEČÍ…

Jdu dál… aby má bolest ustala a já s celistvostí přijala sebe sama. :-)

„Zasloužím si lásku,
protože pro lásku…
jsem se narodila“

Veronika Rajská

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. PuepNJ napsal:

    에볼루션롤렛
    369PuepNJ;-‚

  3. RJVzIk napsal:

    evolution korea
    670RJVzIk^!#

  4. ieILQX napsal:

    evolution korea
    662ieILQX+’#

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.