Jak se zbavit pocitu, že nejste dost dobrá

štastná žena

Naštvat se. A pořádně. A uvědomit si…

  • co všechno jste dokázala
  • kam jste se ve svém životě dostala
  • co jste zvládla
  • co jste „vydržela“
  • že jste ve skutečnosti šťastná žena

Já sama jsem tímto pocitem dlouho trpěla. Mnohdy jsem měla dojem, že už mám takzvaně vyřešeno, ale pokaždé se mi to vrátilo jako bumerang. Pokaždé byl někdo lepší než já. Někdo vždy slízl smetanu za moji práci, mé úsilí.

Snažila jsem se všem zavděčit, dělala jsem i to, co jsem nechtěla, jen aby si někdo nemyslel, že to nezvládnu, že nejsem dobrá. Dovolovala jsem lidem, a sama sobě, aby se mnou zacházeli jako s hadrem. Žádná sebeúcta, sebehodnota. Potřebovala jsem ujištění ostatních, ale dostala jsem jen potvrzení mého programu – Ještě nejsi dost dobrá. Navíc jsem se ptala vždy lidí, kteří své sebevědomí mají hluboko pod zemí…

Vztek, bezmoc a bolest byly průvodním příznakem těchto situací.

A také mi je jasné, proč jsem to všechno dělala. Chtěla jsem uznání od mého táty. Pro něj je úspěšný jen ten, kdo má peníze a barák. Kdo dře jako bulhar, aby pak mohl říct, kolik vydělá a především kolik ušetří. Pohrdala jsem tomuto škatulkování, pohrdala jsem majetkem a penězi, pohrdala jsem svým tátou.

Jasný signál, že něco smrdí v království dánském. Takže se znovu ponořit do sebe. Jsem štír, tak si hloubám, přemýšlím, medituji, a pak najednou přijde ta chvíle, kdy prostě cítím, vím, jsem si jistá. Tyto AHA MOMENTY přichází nečekaně, o to s větší intenzitou.

Uvědomění, jak jsem skvělá, co všechno jsem dokázala, a že jsem sama na sebe hrdá, bylo velkou odměnou. Nemuset nikomu, především sama sobě, dokazovat, co všechno jsem dokázala a jak jsem dobrá, je hodně úlevné. Jsem svobodná, volná. Prostě jsem se zamilovala sama do sebe.

Teď mohu všechno, co chci

jsem dost dobrá

Chcete také zažít tento pocit?

Vezměte si papír a na jednu stranu napište, z čeho všeho se obviňujete a co děláte špatně, proč nejste podle Vás dost dobrá. Pak se zamyslete a najděte člověka, který Vám to neustále říká. Člověka, kterému chcete dokázat, že za něco stojíte, že jste právě vy ta nejlepší, abyste si zasloužila jeho pozornost a lásku.

Možná Vám to bude chvíli trvat, ale nepřestávejte pátrat v sobě.

Nepřestávejte si psát všechny ohavnosti, které si o sobě myslíte. Nepřestávejte, i když Vás bude Vaše EGO zrazovat a bude celý proces bojkotovat. Naše EGO je velmi vynalézavé, nenechte se odradit. Věřte, že dokáže vymyslet neskutečné kousky, jen abyste zůstaly tam, kde jste. Chrání Vás tím před bolestí.

Jakmile se objeví jakýkoliv pocit, nebraňte se mu, nechte jen volně plynout. Nebo jej vytančete, vyběhejte, vykřičte, jen ho nedržte sama v sobě.

Trpíš sebekritikou? 
Máš pocit, že nejsi dost dobrá?
Nevěříš si? Cítíš se neschopná?

To všechno jsou příznaky nízkého SEBEVĚDOMÍ
JE ČAS TO ZMĚNIT! ZBRUSU NOVÝ

3 TÝDENNÍ PROGRAM KE ZVÝŠENÍ SEBEVĚDOMÍ ZDARMA
TI K TOMU POMŮŽE:

 

KLIKNI A ZVYŠ SI SVÉ SEBEVĚDOMÍ JEŠTĚ DNES >>>

Jakmile budete hotové s touto první částí, přistupte k druhému úkolu. Napište si všechno, co umíte, co jste dokázala, co znáte, v čem jste dobrá, v čem nejlepší. Sepište si to a noste stále při sobě. A čtěte si to. V tramvaji cestou do práce, o přestávce v práci, před usnutím, po probuzení, na záchodě. Zkrátka všude, kde je to možné.

Vložte do čtení energii, čím víc ji dáte, tím rychleji změníte své smýšlení o sobě samé, tím rychleji budete svobodná. Tím rychleji budete sama sebou.

Ella

SAM_0988Ella Hrubá
www.ellahruba.cz

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Amálie napsal:

    Taky mám někdy takové pocity. Že mi nic nejde, nic nezvládám, děti špatně vedu… prostě je všechno špatně. Naštěstí manžel mi v tom pomáhá, vezme si děti, abych měla čas pro sebe a uklidnila se. Zalezu si do postele, pustím si audioknihu a načerpm psychickou a fyzickou sílu a pak to už zase nevidím tak černě :-) .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.