Jak jsem to všechno už konečně pochopila

Jak jsem to všechno už konečně pochopila

Když mi bylo osmadvacet, cítila jsem se fantasticky. Čerstvě jsem odpromovala s červeným diplomem, měla jsem báječného partnera a jen několik málo dní nově zrekonstruovaný dům od sklepů až po komín. V práci jsem excelovala jako stavební inženýr a projektant technického zařízení budov se zaměřením na tepelně technické vlastnosti staveb. Do toho všeho jsem s mým už nynějším mužem otěhotněla a svět se zdál fantastický. Pak přišla ta rána…

V pátém měsíci jsem o miminko přišla, aniž by mi kdokoli z lékařů dokázal říct, co se vlastně stalo. Říkali mi: ,,Nic se nestalo, na nic jsme nepřišli, všechny testy máte v pořádku, to se prostě někdy stává.“

Jak se s tím vyrovnat?

Asi to sami znáte, ale s takovými slovy se nelze jen tak jednoduše smířit a nechat být. Tak jsem začala hledat odpovědi na otázky sama. Čím vším jsem si prošla shrnu jen v krátkosti. Byla to homeopatie, autopatie, bylinné kůry proti parazitům, čínská medicína, akupunktura, bachovy esence, modlení, mandaly, harmonizovaná voda a další jiné podobně zaměřené léčebné alternativní metody. Prošla jsem si skutečně vším a jsem za to velmi vděčná, protože kdybych to neudělala, nedokázala bych dnes srovnávat.

Co tím myslím? Nic z toho výše vyjmenovaného ve finále k životu nepotřebujete. Z mého pohledu, jsou to jistě vše zajímavé techniky, které člověka dokáží nasměrovat tím správným směrem, ale v mnoha případech tyto techniky dokáží člověku také pěkně zamotat hlavu a to ještě více, než ji měl původně zamotanou.

Jak jsem to všechno už konečně pochopila

Když si vzpomenu na svůj vlastní případ, nedělala jsem po ztrátě těhotenství nic jiného než to, že jsem svůj čas věnovala všemu výše zmíněnému a doslova nadávala na všechny ty lidi, kteří o popsaných metodách píši tak oslavně. Pořád jsem nerozuměla tomu, proč jsou všechny tyto alternativy takříkajíc vynášeny do nebe, když u mne nic z toho nefunguje, tak jak bych si představovala. A proč? To jsem zjistila až po nějakých letech, kdy jsem se začala stravovat syrovou rostlinnou stravou.

Co mě uzdravilo?

Po všech těch klikatých cestách jsem v roce 2012 narazila na možnost vyčištění svého těla pomocí živé rostlinné stravy. Hltala jsem o tomto tématu každou zmínku, v té době byly o živé stravě na českém internetu v celku tak dvě nebo tři videa, tak jsem se zaměřila na odbornou zahraniční literaturu, která se stále více rozšiřovala a mne přesvědčovala, že je to to pravé ořechové pro mne, co zrovna hledám.

Do raw food jsem tedy skočila na sto procent přímo po hlavě a na plný plyn. Po několika měsících jsem zjistila, že už nemám bronchiální astma, že už můžu všechny kortikoidy zanést zpátky do lékárny. Několikrát jsem to testovala odvážným během kolem rozkvetlých kopřiv, které mi kdysi způsobovaly největší potíže.

No a všechno bylo v pořádku. Zjistila jsem, že už netrpím záněty močového měchýře a to vám povím, byly doby, kdy jsem i na dovolené u moře ve 40°C seděla na pláži a pila urologický čaj a do toho polykala antibiotika. Zjistila jsem také, že dokáži uběhnout daleko více kilometrů, než kdy dříve aniž by mne u toho bolelo a píchalo v kolenou, jak tomu bylo dříve v mé minulosti.

Jak jsem to všechno už konečně pochopila

Na to všechno jsem znovu otěhotněla a dnes máme nádherné a zdravé dítě. I když ani druhé těhotenství nebylo bez zdravotních komplikací, dopadlo více než milionkrát lépe, než to předchozí.

Co tedy bylo příčinou všech těch nemocí a ztráty těhotenství v roce 2012?

Dnes už to vím a ráda Vám to povím. Byla to vnitřní dobře ukrytá a dávno zapomenutá krutá bolest, která se nepodařila vyléčit žádnou z výše uvedených technik a metod. Nepodařila se vyléčit žádným alternativním specialistou, nepodařila se vyléčit žádnými alternativními medikamenty.

Většina z nich se podařila vyléčit, jen vlastním uvědoměním, co vše předcházelo tomu, než nemoc propukla.

Ve svých čtyřech letech v letním období se u mne začaly projevovat alergie na seno, trávu, zvířata, prach a vše vyústilo v bronchiální astma, na které mi řada doktorů dala razítko se sloganem „nevyléčitelné, nutno brát po zbytek života kortikoidy“.

Co se stalo na emocionální úrovni mého života?

Na začátku léta v mých skoro čtyřech letech mi zemřel můj milovaný otec. Byla to velká rána, kterou se mi podařilo rozklíčovat až téměř po dalších osmadvaceti letech v souvislosti se zdravotními komplikacemi v roce 2012. O první těhotenství jsem přišla přesně v tom ročním období, kdy zemřel můj otec.

I v dalším těhotenství se ve stejném ročním období děly podobné zdravotní problémy, ale díky živé stravě i studiu o psychosomatických příčinách nemocí a také díky už opravdu daleko většímu nadhledu nad celým mým životem se podařilo přivést na svět krásné, moudré a zdravé dítě.

Na toto téma bych dokázala psát hodiny a hodiny. Možná příště, snad také v mé nově chystané knize. Nyní Vás tím však nebudu zdržovat.

Kdybych to měla nějak celé uzavřít, napsala bych snad už jen toto.

Vnímejte své tělo, vnímejte svou mysl, zařaďte opět do svých jídelníčků ve většinovém množství přirozenou, celistvou rostlinnou syrovou stravu a to v podobě těch nejčerstvějších potravin, jaké dokážete sehnat. Slovo „přirozená“ se odvíjí od slova „Příroda“.

Věřte znovu v léčebné vlastnosti nutričně bohatých divokých zelených bylin, věřte znovu Přírodě, jako živé bytosti, která pro vás stvořila to nejlepší jídlo pro vaše těla. Všichni lidé máme hmotné tělo, potřebujeme tedy skutečně zdravou, energeticky čistou a nutričně bohatou a kvalitní hmotnou výživu.

Vyhýbejte se už jakkoli se zdravě tvářícím zdravým potravinám zabaleným do designově přitažlivého obalu, u kterých se vám jejich složení skutečně jako „přirozené“ nepozdává. Kolikrát narazím sama na různé weby či obchody propagující zdravý životní styl a po přečtení složení některých jejich produktů se nestačím divit, jak je možné toto zboží zařazovat pod kolonku „zdravá výživa“.

„Raw food jako zážitek“

Čím více budete konzumovat rostlinou stravu v její přirozené podobě (ovoce, zelenina, ořechy, semena, řasy, obilniny, luštěniny, traviny i divoké byliny), tím více se napojíte na doslova komunikační kanály jež spojují vaše tělo, mysl a Přírodu. Záměrně píši slovo Příroda s velkým „P“, protože ji skutečně vnímám jako živou bytost.

A věřte mi, ještě před několika lety jsem se sama podobně smýšlejícím lidem a hlavně veganům smála a považovala je za „blázny“. To však jenom proto, že mne tomuto přístupu naučila společnost, ve které jsem vyrůstala a hlavně také veškerá média, nejvíce ta televizní.

Televizi už nesleduji, rádio poslouchám, jen když si chci zatančit v kuchyni u přípravy večeře. :) No a  vidíte, dnes jsem jedním z těch „bláznů“. Jím maximální množství přirozené syrové rostlinné stravy s občasným doplněním šetrně vařených bezlepkových obilovin a luštěnin.

Jak jsem to všechno už konečně pochopila

To vše jenom proto, jelikož jsem si uvědomila, že toto je ta skutečně pravá a přirozená výživa pro lidská těla. Více na toto téma si můžete přečíst v mé knize „Raw food jako zážitek“ vydané pod ještě mým svobodným jménem Eva Peršinová. Najdete ji na mých stránkách nebo také v mé nyní nově chystané knize s fantastickými raw dezerty, vegan obědy a večeřemi, svačinkami, mlskami, s fitness cvičením a dalšími úžasnými kapitolami.

Při většinovém množství syrové rostlinné stravy v té nejpřirozenější podobě a v té největší možné míře, jakou si dokážete připravit sami doma, ve své vlastní kuchyni, svýma vlastníma rukama, se vám skutečně ozdraví a vyčistí vaše tělo, ale i vaše mysl.

Začnete mít najednou větší nadhled nad jakoukoli životní situací i zkouškou a začnete být více napojeni na Přírodu s uvědoměním si toho, že je třeba ji chránit, pečovat o ni, hledět i více na regionální produkci a čistotu potravin bez GMO plodin a chemické zátěže z pesticidů a ve finále i třeba sázet na své zahradě i ve volné přírodě keře, byliny i stromy. Například takové pecky broskví, zasazené téměř kdekoli začnou po cca třech letech plodit šťavnaté broskve.

Můj článek se blíží ke konci.

Jen poslední věc, kterou chci zmínit je to, že živá strava, čistá mysl, nadhled a napojení se znova na podstatu a sílu Přírody, mi odkrylo dávnou skrytou vášeň pro to, co mne skutečně baví a naplňuje. Tím vším je tvorba RAW FOOD DEZERTŮ, DORTŮ, CUPCAKES a drobného cukroví i slaných dobrůtek, ale také specialit a degustačních veganských lahůdek spojených do RAW / VEGAN MODERNÍ GASTRONOMIE.

Pokud vás můj příběh zaujal a chtěli byste se o mne dozvědět více, pravidelně pořádám ve špičkovém gastrocentru Slezské univerzity v Opavě RAW/VEGAN zážitkové akce, rauty, večery, workshopy, přednášky a hlavně celodenní živé kurzy.

Nově jsem s mým milovaným mužem otevřela nový eshop Papej Zdravě.cz zaměřený jen na kvalitní a zdravé potraviny.

Celé toto téma mne maximálně naplňuje a když vidím, že i ve fitness cvičení, kterému se často ráda věnuji jsou při mém stravování vidět krásné výsledky, tak si říkám, že mám i přes počáteční zdravotní komplikace skutečně štěstí a radost ze svého života.

Přeji Vám nádherné dny a budu ráda, když zůstaneme v kontaktu.

Eva Benek

www.vitarianstyle.com

www.papejzdravě.cz

Pro nejnovější čerstvé novinky z hlediska raw food i fitness navštivte můj instagram: https://www.instagram.com/evabenek_raw_vegan_food/

Děkuji vám.

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. viviv napsal:

    Krásný článek. Každý z nás hledá také hlavně to, co mu bude vyhovovat. Nejdříve jsou mýty o tom, jak jíst jenom jednou denně pak že 5x denně. Tak kdo se v tom už má vyznat že? Snažím se jíst hlavně tak, abych se cítila dobře a ne těžce. Třeba ráno do svého jídelníčku často zařazuji chia semínka. Je to super potravina a hlavně je to dobré třeba jenom tak do vody, když jste například v horách, kde už nemáte odkud vzít energii tak chia semínka vždy pořádně nakopnou.

    • Valiska222 napsal:

      Chia semínka znám moc dobře. Sama je jím už poměrně dlouho. Četla jsem, že je to dobré prakticky na všechno. S tou energií s vámi taky souhlasím. Obecně si myslím, že je dobré jíst semínka. Já mám třeba ještě hodně ráda lněná semínka. Ty většinou kupuji od Araxu, viz https://www.potravinyarax.cz/seminka/ Znáte?

      • Lenka napsal:

        Arax znám. Dřív jsem vůbec nevěděla, že tato značka existuje. Až od té doby, co jsem se začala trochu zajímat o své zdraví a o to, co jím. Začala jsem se asi před rokem stravovat vegetariánsky a musím říct, že zatím mi to opravdu vyhovuje. Cítím se mnohem lépe. Je ale pravda, že pokud člověk najede na tuto stravu, tak je určitě dobré brát třeba i nějaké doplňky stravy pro vegetariány.

  2. Ivanka082 napsal:

    Jak tak koukám, tak mi tady asi nikdo nevíte, kde se dají koupit dobré příchytky kabelů, že? Mně manžel řekl, že mu s tím mám prý pomoct, že toho má moc. Tak jsem to napsala do Googlu, ale ten mi teda moc neporadil. Naštěstí mám kamarádky, jejichž partneři dělají něco s barákama a tak mi říkali, ať se podíváme na https://www.schnabl.cz/

  3. Tomáš napsal:

    Já jsem býval využíval k uzdravení mysli a k relaxaci moji zahradu, ale poslední dobou mě fakt zaujal chov koní, o kterém jsem si přečetl na webu https://www.equichannel.cz/chov-koni. Je strašně pěkný mít nějakého kamaráda, kterému můžete vše říci a máte 100% jistotu, že to nikomu nevyžvaní. Teda, možná nějaké klisně, ale to už mě netrápí :D. Takže, pokud se vám nápad líbí, zkuste taky a třeba se vám koně zalíbí.

  4. Ivanka082 napsal:

    Také jsem si dříve říkala že to snad nemůže být pravda s tím, že jenom zdravou stravou se dá docílit vnitřní krásy a harmonie, ale ono to tak opravdu je vážení. Známá mi doporučila vilkakoru na zlepšení imunitního systému, a tak jsem si objednala prášek a s užíváním jednou denně mně to opravdu zlepšilo psychiku.

  5. bTLZhZ napsal:

    evolution casino
    693bTLZhZ}‘;

  6. nEZoBm napsal:

    evolution korea
    426nEZoBm’&}

  7. Věra888 napsal:

    Také mně konečně došlo, že jestli se chceme odpoutat od toho ďábla, který ničí životy a rodiny, tak bychom se měli zaměřit na alternativu ve smyslu najít jiný zdroj tepla. Proto jsme na jaře neotáleli a už si objednali firmu, která provádí montáž krbových kamen, ať se dostaneme do jiného světla.

  8. Olga napsal:

    Před časem jsem pochopila že kupovat si běžné mléko od kraviček a nebo z kozy není to, co v životě chci. Nechci totiž aby ta zvířata byla týrána. Proto jsem přešla na obyčejné rostlinné mléko, které mně chutná a přitom nepřišlo do kontaktu s žádnou chemií.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.