Jak jsem se (ne)stala součástí Ženy ženám

Vzpomínám si, jak jsem začala hledat sebe sama ještě v posledních ročnících vysoké školy. Končila jedna etapa studentských akcí, sešlostí v takovém kolektivu spolužáků a kamarádů, který nám mnoho vrstevníků závidělo. Byli jsme skvělá parta. Jenže pro mě se začala čím dál více vzdalovat.

Jedna nesložená důležitá zkouška a já doslova vypadla z celého dění. Měla jsem jiný rozvrh, jiné předměty a tím pádem i jiný čas. Do té doby bych nevěřila, že nás může spojovat hlavně škola.

Ale jak se říká, vše zlé pro něco dobré. 

Začala jsem díky této ztrátě hledat sebe sama. Prošla jsem si těžkým obdobím mimo milovanou Olomouc a vrátila se blíže k mému bydlišti a tomu, co mě začínalo čím dál více zajímat. Nalezla jsem v sobě neprobádanou studnici.

Začínám s osobním rozvojem

Když se vydáte na tuto cestu, najednou zjistíte, že je v ní tolik možností. Tolik toho, co vás na sobě zajímá a tolik toho, co máte s někým společného.

Začnete si všímat věcí, které jste do té doby brali jako samozřejmost. Z čista jasna vám vše do sebe začíná zapadat. Uvědomujete si, co jste si sami způsobili, kam jste sami došli a také to, proč se vám děje zrovna vaše realita. Začnete se poznávat.

Adéla3

Vzpomínám si, jak jsem jednoho dne objevila na Facebooku stránku Mám se ráda. Bála jsem si ji označit. V hlavě mi běhaly různé myšlenky… Co na to řeknou přátelé? Mám se skutečně ráda? Nebude to znít namyšleně? Co si asi pomyslí?

Jenže já docela ráda provokuju. Myslím si, že celkem zdravým způsobem. Neškodím nikomu, občas sobě přidělávám komplikace, ale každopádně je to má vlastnost, které jsem si začala vážit a cenit.

Provokuji tím, že jsem sama sebou.

Chci ukázat to, po čem toužím a do čeho se chci pustit. Navíc odvaha mi kolikrát opravdu nechybí. Spíš naopak. :)

Kdo za tím projektem stojí?

Začala jsem sledovat, kdo za tou FB stránkou stojí a jakmile jsem to zjistila, domluvila jsem si Skype s Alicí Kirš. A od té doby se všechno obrátilo vzhůru nohama. Alička mě pěkně posunula dopředu, ukázala mi i to, co jsem si sobě bála přiznat.

Časem jsem změnila prostředí, zaměřila se více na to, co mě těší a kdo mi přináší dobrý pocit. A těmito všemi okolnostmi a lidmi jsem se začala obklopovat více.

Jedno mi ale zůstalo. Stále mě přitahoval příběh Mám se ráda. Co se z takového počinu vyklubalo, mi dodávalo naději, že každý sen se může stát skutečností, pokud vytrváte, ujasníte si, co chcete a dáte prostě sobě i lidem kolem sebe šanci.

Když vznikl projekt Ženy ženám, hltala jsem téměř každý záznam a mnohokráte jsem toužila účastnit se všech seminářů a online programů. Jako studentka jsem se stále hledala a na některé věci zatím ještě neměla finance.

Ovšem i tak jsem si ušetřila penízky i čas na kurz Miliónová žena, díky němuž jsem se stala málem majitelkou jedné cykloturistické firmy. Ponořila jsem se hlouběji do meditací, moc se mi zalíbilo CD – Hladina alfa a letos jsem si pořídila úžasné dechberoucí meditace Sebeláska.

Jelikož mě uchvacují knihy a ráda čtu především ty, ve kterých se sama nacházím, tak do mé knihovny přibyl příběh Alice Kirš – 17 tváří ženy, Stáni Mrázkové – Plážové podnikání a má učebnice, kterou jsem měla mít už při narození – Učebnice sebelásky.

Ani nevíte, jak mi všechny pomáháte! :)

Ááá, já tam chci!

A jak plynul čas, Ženy ženám se staly firmou, která začala hledat do svého týmu další ženy. V ten okamžik mě napadlo, že jsem neviděla Aličky inzerát jen tak. A ještě na pozici Facebooková a webová královna! Miluji komunikaci, miluji sdílení a to také on-line, protože psaní si začínám čím dál více oblibovat a hlavně v něm umím předat to, co předat chci.

Tak tohle byla pravá zkouška.

Jeden z požadavků zněl – natočit k této pozici minutové video. Tohle byla zkouška především našeho vztahu s přítelem… Baví ho videa a jejich natáčení, takže se mnou všechno trpělivě procházel, ukazoval, co rozhodně NE, no a pak mě v tom nechal. Prostě úžasný muž! :)

 

Adela1

 

Už jsem se viděla, jak měním prostředí a přibližuji si blíže ke své milované Moravě. Stěhuji se do Brna, vše se zklidňuje, s přítelem jsme si vzácnější a přes dálku se k sobě přibližujeme. To nám už několikrát hodně pomohlo. Realizuji své další sny a hlavně jsem ve velmi inspiračním prostředí.

Ale jak to tak bývá, když už máte něco naplánované, Vesmír vás nasměruje jinam. Tam, kde přesně máte být. A dá vám novou šanci.

Taky si vás prozkouší, jestli o své sny opravdu stojíte. :) A tak jsem se ocitla v dalším inspiračním prostředí, které smýšlí udržitelným způsobem a šetrným k životnímu prostředí. Je to práce s přípravou balíčků pro e-shop s ekologickým prostředky.

Našla jsem tam to, co jsem hledala.

Ruční práce byla jednou z těch věcí, která mi dost chyběla. Jelikož jsem měla za poslední rok celkem sedavou práci u počítače, tak jsem se pěkně rozhýbala, a to nejen fyzicky. I psychicky mi to hodně pomohlo. Začala jsem také realizovat touhy, které mě oslovují ve fázi čarodějka.

I díky Ženy ženám jsem poznala, že jsem cyklická a také, že je to úplně v pořádku, ba dokonce normální a přirozené.

Slovo přirozené jsem začala více zařazovat do svého životního stylu, trénuji zrak, a to už několik měsíců bez čoček i brýlí. Měním stravu za vyváženější a hodnotnější, mám větší radost z pohybu a hlavně si ho každý den užívám a dopřávám. S láskou.

 

Antikoncepce mi splnila sen

Časem jsem narazila i na to, kde jsem se ve svých studentských letech zasekla. Na dobu, kdy jsem ještě brala hormonální antikoncepci. Je tomu už pěkných pár let a jsem nesmírně vděčná za okamžik, kdy jsem jí řekla sbohem.

Před pár měsíci jsem narazila na facebookové skupiny, kde spousta žen řeší braní pilulek. Vrtalo mi to hlavou a také mi dost vadilo, že i mé kamarádky je stále ještě užívají a nejsou si vůbec plně vědomy toho, co všechno mohou způsobit.

Aděla4

Doslova jsem se na sebe naštvala, že to nedokážu předat okolí tak, aby uvěřilo, že tohle opravdu není TA cesta ke spokojenému životu.

A tak mnou projela myšlenka. Co tak předat ženám i mužům kolem sebe příběhy žen, které se rozhodly dělat to jinak? Buď vůbec HA neužívají nebo ji už nějakou dobu neberou a ukázat, jak se jejich život vyvíjí.

A v tom se mi to všechno spojilo.

Během pár dnů jsem založila skupinu, do které se začaly přidávat ženy se svými příběhy. Díky tomu, že jsem blíže poznala skvělou odbornici na toto téma a navštívila dokonce i s přítelem její semináře, jsem poznala i Symptotermální metodu a začala ji u sebe aplikovat. Je to jedna z přirozených možností antikoncepce, díky níž se žena poznává úplně dokonale. Katka mi dost pomohla v šíření mého mini projektu a taky v sepsání a vydání e-booku.

Teď už vím, že tohle bude mé první dílo, které pomůže ženám najít si svou přirozenou antikoncepci.

Jedna z nejlepších terapií je, vypsání se. Popsání svých zážitků a zkušeností na papíře. Ideálně rukou, ale přínos nese i psaní na počítači. A tak vznikají příběhy.

Postupně je sesbírávám a momentálně hledám nadšence pro ilustrace!

Příběh bez obrázků je jen řada pěkných písmenek, a tak velmi ráda přivítám pomoc, jejíž odměna je nevyčíslitelná. Kromě toho, že si příběhy čtou „zralé“ ženy, je velmi důležité o tomto tématu mluvit k mladší populaci. A to je nyní mým cílem.

Těším se, jak příběhy inspirují slečny, které uvažují, že si nechají hormonální antikoncepci předepsat a zjistí, že to není ta nejlepší možná cesta.

Cesta, která je sice jednoduchá, ale přináší spoustu komplikací.

Sebevědomá žena má na výběr.

Těším se na vás.

S láskou a vírou

 

Adéla Nováková

E-book život bez HA

adela.novak87@gmail.com

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.