Informační dieta

Depositphotos_15535349_xsChceš být šťastná? Drž informační dietu alespoň po dobu jednoho týdne. Jestliže chceš být šťastná déle než týden, drž tuto dietu už napořád. Informační dieta spočívá v tom, že nesleduješ televizi, nečteš noviny a neposloucháš zprávy v rádiu. Bohužel většina lidí sleduje několik hodin denně televizi, televizní noviny, čte bulvár a tím si negativně programují své podvědomí. Doslova si nechávají vymývat mozek tím, že svět je opravdu hrozné místo, všude se jen krade, na každém rohu na Tebe číhá vrah, tam se stalo tohle a tam zase toto… Televize udržuje lidi ve strachu, což je skvělým nástrojem, jak je ovládat. Například Nova je proslulá tím, že její Televizní noviny jsou v 99% samé katastrofy, hrozby, vraždy, krádeže a daňové úniky. Pak aby se neřeklo, tak na konci ukážou, že se v nějaké zoo narodilo nové zvířátko… Skoro to vypadá, jako by na tomto světě nebylo skoro již nic pozitivního, nic skvělého, jen samá negativa. Ale to je omyl!

Já se na televizi nedívám už skoro rok a toho rozhodnutí, zříct se televize, bylo pro mě tím nejlepším hned po rozhodnutí, že na sobě začnu pracovat. Nevím sice kolik lidí kdo, kdy zabil, kolik se kde nakradlo, kolik katastrof se kde stalo, ale vůbec mi to nevadí. Stejně bych tím nic nezměnila, jen bych to věděla a řekla si „Uff, ten svět je opravdu hrozné a nebezpečné místo…“ Protože tak by mi to ukázali v televizi, a tak to musí být zaručeně pravda! Sleduji to v mém okolí. Kdykoliv chci jít někam po tmě, je mi řečeno, ať na sebe dávám pozor, protože nikdy nevím, jakého úchyláka kde potkám. Ale co by mi ten úchylák tak mohl udělat?

Všichni se strašně bojí zlodějů, násilníků, vrahů a podobných psychopatů. Ptám se proč? (Teď asi riskuji, že mě všichni zavrhnou, protože je lepší ukázat prstíčkem na druhého, než si přiznat, že by mohla být chyba na naší straně.) Tak tedy proč se bojí těchto lidí? Že by z nich lidé měli strach proto, protože by jim mohli udělat to, co oni denně páchají na sobě? Ano, opět mírně zajdu do tématu sebelásky. A ano, opět tady máme naše zrcadlo. Podle pravidla „Chovám se k Tobě, jak Ty se chováš k sobě“ mohou útočníci lidem pořádně natlouct tak, jak se oni denně tlučou sami ve svých hlavách za kdejaké malichernosti. Není aspoň tohle konečně důvod k tomu, proč se mít opravdu rád a zacházet se sebou jako s milovanou osobou?

A teď ještě zpátky k televiznímu negativnímu programování. Televize neudržuje lidi pouze ve strachu. Ale udržuje je také v chudobě. Programuje Tvůj mozek na vytváření chudoby. V lecjakých filmech vidíme stereotyp typu: bohatý člověk je namyšlený, arogantní a špatný. Bohatý člověk si jistě ty peníze někde nakradl. Jinak to není možné. Z toho usoudíme, že peníze jsou špatné. Myslíš si, že s tímto přesvědčením budeš mít někdy více peněz? Myslíš si, že s tímto postojem někdy zbohatneš? Když máš pocit, že bohatí jsou špatní lidé? No přece bys nechtěla být ta špatná že?

A tak moje rada na závěr zní – Popřemýšlej nad tím, jestli je pro Tebe sledování televize prospěšné. Pokud usoudíš, že ano a na řádky výše z vysoka kašleš, dívej se na ni z vesela dál! Pokud zjistíš, že ne, zkus alespoň týden držet informační dietu a zažiješ naprosto skvělý týden :)

Jana Czerneková

www.facebook.com/koucpromlade
www.koucpromlade.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Martina Langrová napsal:

    Ano, žijeme s dětmi bez médií už několik (asi 5) let. Sice jsem někdy za blázna, že nevím o kdejaké strašlivosti, ale je to opravdu velmi osvobozující. Televizi vlastníme, ale je na půdě. Svoboda myšlení, svoboda rozhodování, více času, to jsou argumenty, které stojí za tu zkoušku. Ale doporučila bych nejméně měsíc, aby se člověk opravdu dokázal myšlenkově oprostit od zpráv, které se na nás dnes a denně valí se záměrem nás paralizovat. Velkým bonusem je, že mé děti nevyrůstají v závislosti na reklamních zbytečnostech, bez kterých se „určitě nedá žít“. Ovlivnění přichází samozřejmě i z internetu, ale zde se dá volit, co chci sledovat a číst, stejně jako na jaký film a pohádku se děti dívají. Hlasuji za STOP MÉDIÍM.

    • Jana Czerneková napsal:

      Martino, děkuji za reakci. Také jsem na sebe slyšela věty typu, že jsem ignorant, když mě nezajímá dění kolem a že jak si to vlastně představuji takhle to sabotovat, vždyť to přece sleduje KAŽDÝ! Vždycky se pousměji a řeknu, že mám důležitější věci na práci – třeba práci na svých snech. :) A kolik mám najednou času, když netrávím průměrně 5 hodin denně u televize, jako ostatní, kteří pak všem říkají, jak nemají vůbec na nic čas… Vše je to o prioritách, je na nás, co si zvolíme. :)

  2. Bořislavka Kukolínová napsal:

    Jojo, takovou informační dietu si dopřávám poměrně často. Je to hodně super věc, protože člověk pak není přehlcen informacemi a myslím si, že žijeme v době, kdy s tímto opravdu bojujeme a vzniká potom zbytečný strach. K tomu všemu jsme si domu pořídili domu internetovou televizi z https://www.nej.cz/net-tv/ , takže si můžeme vybrat to, co chceme sledovat.

  3. Ivulí napsal:

    Já si myslím ale, že taková informační dieta nesmí trvat nějak moc dlouho, protože každý člověk by měl být nějakým způsobem informovaný, nebo ne? Já třeba narazila nedávno na tuto stránku zde – https://www.cerstvezpravy.cz/ , díky které se nechávám informovat o všem dění a jsem s tím docela dost spokojená… Je na člověku pak, jak s informacemi nakládá :)

  4. Ivanka082 napsal:

    Starej pořád jezdí někam na výlety s kamarádami a mě nechává samotnou doma s dětmi. Já se o ně starám ráda, to jako jo, ale hrozně mě to vysiluje. Někdy mi ani káva nepomáhá. Zelený čaj nic nespraví, ale jeho přítomnost mezi dětmi a mnou by určitě moc pomohla. On říká, že si potřebuje odpočinout od práce, ale já chci být s ním!

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. XLLXCO napsal:

    evolution korea
    684XLLXCO&/|

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.