Kdy budete žít? Kdy začnete dělat to, co vás baví?

Až příliš mnoho lidí dělá práci, která je nebaví, ve které nevidí smysl. Dělají práci jen pro peníze, aby mohli zaplatit hypotéku nebo nájem. To, co vydělají, utratí za něco, co jim do života přinese zdánlivý pocit štěstí – novou televizi, nové auto, dovolenou u moře, značkovou kabelku…

Žijí jen o víkendech a o dovolených a někdy ani to ne. Ve strachu před ztrátou zaměstnání často pracují i ve svém volnu, místo toho, aby trávili svůj čas s rodinou…

A KDE JE ŽIVOT? Kdy budete žít? AŽ … KDY?

Život nezačíná až někdy… ŽIVOT JE PRÁVĚ TEĎ. ŽIJEME KAŽDOU VTEŘINU, V KAŽDÉM NÁDECHU A VÝDECHU.

Jsme to, co děláme

Každý z nás přišel na svět s posláním. A s talentem. Když jsme byli děti, dělali jsme některé věci naprosto přirozeně. Něco nám šlo snadno, něco jsme se rychle učili. V něčem jsme uměli pomoci druhým a být jim prospěšní.

Pak přišla výchova a vzdělávání a my jsme zapomněli, co vlastně umíme.

Pracovali jsme na tom, co nám moc nešlo, aby nám to šlo lépe. Vybrali jsme si svoji práci z různých důvodů. Málokdo si vybral jako svoji práci to, co ho opravdu baví a co umí nejlépe. A tak dělíme svoje činnosti na práci a na koníčky. Žijeme v přesvědčení, že tím, co nás baví, se nemůžeme uživit…

A tak jsme ztratili svoji vizi a svoje poslání. Neděláme to, co jsme, co je pro nás přirozené, pro co máme talent. Nedáváme celku svůj přínos, svůj příspěvek, nejsme užiteční tak, jak můžeme být.
A nejsme šťastní…

Máte v sobě svůj diamant…

Umíte a znáte toho opravdu hodně. Máte v sobě svůj talent. Hodně jste se toho v životě naučili. Je toho hodně, co můžete nabídnout světu, jak můžete být prospěšní. Máte v sobě diamant.

Objevte ho a vyneste ho na světlo.

Použijete ten skvělý potenciál, který máte v sobě. Dělejte to, co vás baví a co umíte nejlíp. Tak budete šťastní a s vámi spousta lidí, které tak obohatíte.

Možná, že teď máte pocit, že v sobě žádný diamant nemáte. OMYL. Každý ho má. Jde jen o to ho najít, vynést z hlubin na světlo, vybrousit a rozzářit.

Podléháte pochybám…

Rozumím vašim pochybám a nedůvěře. Také jsem je měla.

1. Jak můžu dělat, co mě baví a zároveň si tím vydělávat?

Za to, co baví mě, mi nikdo nezaplatí!
Ale zaplatí. Pokud budete dělat to, co máte rádi a co umíte, lidé poznají hodnotu, kterou jim dáváte. Jde jen o to, najít cestu, jak se začít živit tím, co máte opravdu rádi. Vy teď tu cestu nemusíte znát…

I já měla strach, když jsem dávala výpověď v zaměstnání a vyměnila jsem práci pro prestižní značku za svůj vlastní projekt. Ale měla jsem cíl a plán, jak k němu dojít… Můj projekt je tady už rok. Moje práce pro vás mě nesmírně baví a vy, za což děkuji, vidíte hodnotu v tom, co vám dávám. A je vás mnoho, kdo jste mi za moje služby zaplatili. Díky tomu mohu dělat svoji práci naplno a pomáhat dalším lidem. Děkuji!

2. Celý život jsem dělal/a něco jiného, nemám vystudovanou žádnou školu, aby mohl/a dělat, co mám rád/a…

Nevadí! Budete překvapeni, co všechno o svém oboru, který máte rádi, víte a znáte! Co všechno umíte! Co všechno už v sobě máte proto, abyste mohli začít! A to, co vám chybí, se rychle naučíte, když jde o věc, která vás baví.

A že nemáte papír? Často žádný nepotřebujete a pokud ano, najdeme spolu cestu, jak ho získat!

Nestudovala jsem personalistiku a ani jsem nepracovala jako personalista. A přesto jsem za 15 let praxe vedla stovky výběrových řízení, viděla tisíce životopisů, setkala se se stovkami kandidátů na pohovorech.

Sama jsem byla mnohokrát uchazečem. V obou případech jsem se učila především ze svých chyb a stále se zlepšovala a zlepšovala natolik, že teď mohu to, co vím, dávat dál. A dál se učím – vzdělávám se u nás i v zahraničí, spolupracuji s odborníky v oboru…

3. Už jsem moc stará/starý na změnu!

NE! Nikdy není pozdě! Váš věk může být dokonce i vaší výhodou! Máte daleko víc zkušeností, znalostí…

Ryamond Albert Kroc založil v 52 letech Mc Donalds’, do té doby byl obchodním cestujícím. Mary Kay Ash byla do 45 let podomní prodavačka knih a domácích potřeb, ve 45 letech založila úspěšnou kosmetickou firmu. Colonel Sanders založil KFC ve svých 62 letech. Christian Dior měl první módní přehlídku své značky ve 42 letech. Co si asi tihle tři a mnozí další mysleli o „svém věku“?

Opustila jsem zaměstnání a spustila jsem svůj projekt ve 40 letech…

Začněte svou změnu hned…

Můžete objevit svoje poslání a najít v sobě svůj diamant, svoji vnitřní hodnotu. Existuje řešení pro KAŽDÉHO z vás. Ale ne KAŽDÝ má tu odvahu.

Je čas zeptat se sami sebe: Jaké je moje poslání? Dělám to, co je mým posláním? Jaká je moje hodnota? Dávám opravdu ze sebe to nejlepší?

Když budete znát svoje poslání, objevíte svoji hodnotu a hlavně, půjdete si za tím:

  1. budete dělat práci, ve které budete spokojení a šťastní, která vás bude bavit a naplňovat
  2. budete ve své práci úspěšní a prospěšní mnoha dalším lidem
  3. budete spokojeni ve svém životě, protože vaše spokojenost v práci ovlivňuje vaši spokojenost v dalších oblastech života.

Řešení existuje pro každého z vás, kdo chcete dělat něco, co má smysl, co vás bude bavit, v čem budete prospěšní světu a co vás uživí a navíc máte odvahu podívat se sami do sebe a udělat tu ZMĚNU!

A co vy, děláte to, co vás baví a naplňuje?

 

Jana Bártíková
Průvodce na cestě k dobré práci

Ebook, který vám pomůže najít vaši hodnotu – Objevte v sobě svůj diamant

www.ziskamdobroupraci.cz
www.lidejsouzaklad.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. valis44 napsal:

    No, já začala dělat to, co mě opravdu baví v momentě, kdy jsem začala podnikat. Obchody v poslední době šlapou a musím říct, že jsem konečně zase po dlouhé době se svým životem spokojená. Dokonce si teď můžu dovolit nějaké své peníze investovat, což jsem vždycky chtěla zkusit. Právě z hlediska investice se teď dost zajímám o různé drahé kovy, hlavně mě teda láká investiční platina. Myslím si, že investovat do platiny by mohlo být zajímavé.

  2. Jones Elizabeth napsal:

    This is truly a decent and useful, containing all data furthermore greatly affects the new innovation. A debt of gratitude is in order for sharing it Junk Hauling

  3. Jones Elizabeth napsal:

    I want you to thank for your time of this wonderful read!!! I definitely enjoy every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff of your blog a must read blog renting impresoras madrid

  4. Jones Elizabeth napsal:

    I truly awed after read this in light of some quality work and educational contemplations . I just wanna express profound gratitude for the essayist and want you to enjoy all that life has to offer for coming!. iqos 3 duo

  5. Jones Elizabeth napsal:

    It was extremely all around composed and straightforward. Not at all like different online journals I have perused which are truly not that good.Thanks a lot stuco painting contractors

  6. Jones Elizabeth napsal:

    I am all that much satisfied with the substance you have specified. I needed to thank you for this extraordinary article. Tier-Bestattungen

  7. Jones Elizabeth napsal:

    This is exceptionally instructive substance and composed well for a change. It’s pleasant to see that a few individuals still see how to compose a quality post! nangs delivery sydney

  8. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  9. muneer ahmed napsal:

    This is my first time visit to your blog and I am very interested in the articles that you serve. Provide enough knowledge for me. homeawesome.in Thank you for sharing useful and don’t forget, keep sharing useful info:

  10. Jituleeee napsal:

    Já si myslím, že tohle je fakt základ. Dělat co tě baví, s lidma co tě baví. :) Jak to zpívá Benny Cristo. ;-) Ale tak co, něco na tom beztak určitě bude. Já osobně se tímhle řídím už od školy. Sice mám vystudovaný gympl, ale vlastně hned jsem šla cestou OSVČ. Někdy to bylo náročné, pracovala jsem i jako virtuální asistentka, ale vždycky jsem si říkala, že je důležité, zda mě ta práce baví a chci ji dělat. ;-)

  11. Hana napsal:

    Moc hezký a inspirativní článek. Právě hned v tom prvním odstavci jsem se celkem našla. Také totiž máme hypotéku a to splácení je prostě takový nekonečný koloběh. Už se těším až to budeme mít celé zaplacené. Na druhou stranu teď tu na mě vyskočila jedna hypoteční kalkulačka, tak jsem to zkoušela a myslím si, že ty podmínky, za kterých jsme hypotéku získali jsou oproti těm dnešním velice výhodné.

  12. Shopping just got smarter! With Couponado, you’ll always have access to unbeatable deals and discounts on your favorite items. Find the best prices and coupons quickly, easily, and safely – right from the comfort of your own home! Forget about last-minute shopping hassles or expensive prices—Couponado has got you covered.

  13. Rosabella napsal:

    The article piqued my interest. It was quite valuable to me, and I’m sure to everyone else here Happy wheels!

  14. Ivana napsal:

    Dělat jenom to, co mě baví, to by bylo skvělý. Chodím do práce, která bohužel není mým koníčkem, ale beru ji jako dobrý zdroj příjmu, takže ji v nejbližší době měnit nebudu. Alespoň ve volném čase chci dělat to, co mě baví, a to je hraní online <a href="https://gamescenter.cz/"automatů , tak s do toho nenechávám od nikoho kecat :-D .

  15. There are numerous well-known video games today, but you might not be familiar with this one. Spend some time playing it to see how fantastic it is! word wipe

  16. Jana napsal:

    Já jsem měnila práci už 6x a konečně jsem našla takovou, která mě fakt baví. Máme dobrý kolektiv, peníze jsou super, je to kousek od domova, takže ideální. trochu jsem měla obavy, když po mě chtěl ředitel, abych mu sjednávala schůzky, ale rychle pochopil, že to není práce pro mě a radši si našel externí call centrum :-D .

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.