4 tipy na předsevzetí, která zaberou pár minut denně

Na Nový rok si lidé dávají mnohdy až nesplnitelná předsevzetí, u kterých nikdy moc dlouho nevydrží, protože si toho na první dny naloží přes příliš a pak to vzdají.
Klíčem k tomu, abychom u našeho předsevzetí vydržely, je dělat denně pouze malé krůčky, abychom nepřepínaly své síly.

Hodně lidí si dává do Nového roku předsevzetí, že chtějí být šťastní. Ale tak nějak netuší, co pro to udělat. Já vždy tvrdím, že aby byl šťastný den, měl by být šťastný hned ze startu.

Aby byl šťastný den, je třeba si kousek štěstí věnovat hned ze startu sama sobě.

My ženy máme tendenci vstát z postele a hned jdeme dělat něco pro ty druhé – připravovat snídani, svačiny dětem do školy, manželovi do práce, a pokud zbyde nějaký čas, tak teprve se zaobíráme samy sebou.
Je třeba to otočit – prvně dejte samy sobě. I kdyby to mělo znamenat, že vstanete o půl hodinky dříve. Půlhodinka nikoho nezabije, a může velmi změnit náš celý život.

Mám pro vás pár tipů, které můžete zařadit na skvělý start nového dne, a zaberou vám pouze pár minut. Uvidíte, jak jednoduché kroky to jsou a jak úžasné výsledky mohou mít :-)

Enjoy sun

1) Prokrvte svou pleť

Ihned, co vstanete, běžte do koupelny a omyjte si svůj obličej teplou vodou, měla by být teplejší, ale ne zase úplně horká, abyste se nepopálily (takhle skvělý start do nového dne opravdu nezačíná :-)). Po teplé vodě otočte kohoutkem na studenou vodu a omyjte si obličej studenou vodou, může být i ledová. Čím studenější, tím lepší pocit. Díky tomu si pořádně prokrvíte kůži, pleť se vám krásně vypne a vy se luxusně proberete.

 

2) Teplá voda po ránu

Poté vypijte sklenici teplé vody s citronem a medem po ránu. Nastartujete si metabolismus.

 

3) Vděčnosti

Dříve jsem psala vděčnosti každý večer před usnutím, ale zjistila jsem, že psaní vděčností do deníku hned po ránu, má úplně jiný náboj a skvěle nastartuje do nového dne. Zaměříte svou pozornost na dobré věci a tím pozitivně ovlivníte svoji mysl. Stačí 4-5 věcí, za které jste vděčné ve svém životě.
Úkol pro vás: Pořiďte si na psaní vděčností deník. Říkat si to v duchu nestačí, je třeba si je psát, má to úžasný vliv na naši spokojenost v životě.

 

4) Pohyb

Já osobně doporučuji tanec. Stačí tančit na dvě až tři rytmické písničky tak, jako by vás nikdo neměl vidět, pořádně se vyblbnout s úsměvem na rtech. Ty endorfiny vážně stojí za to!
Možná můžete namítat, že nechcete vzbudit celý barák, v tom případě existují mp3 a sluchátka do uší. Zkuste to, rozpohybujete celé své tělo, které bude nesmírně vděčné za pohyb, a vy budete mít skvělou náladu hned po ránu a dobrý pocit, že jste pro sebe něco udělala.

Mám pro vás tip na skvělou písničku, na kterou tančím já.

 

Udělejte si čas pro sebe každé ráno.

Bude to mít obrovský vliv na vaši spokojenost. A přece víte, že když je spokojená žena, je spokojená celá rodina. :-)
Tak šup do toho! Jste skvělé a zasloužíte si to!

 

jana_czernekova

 

Jana Czerneková

Kouč pro mladé

www.koucpromlade.cz

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Daniel napsal:

    Pěkný článek. Tady je pár tipů z psychologie k předsevzetím http://www.perkman.cz/jak-uz-konecne-dodrzet-ty-novorocni-predsevzeti/

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. IdOzyM napsal:

    evolution korea
    586IdOzyM;#_

  4. AnKgts napsal:

    evolution casino
    824AnKgts\!“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.