Příběh Češky žijící v Řecku aneb Vztah se psem na 100 %

žena a pes

Vyprávím příběh, jak jsem se ve svých 30 letech otevřela možnosti pracovat se psy a jak jsem vykročila tímto směrem.

Netušila jsem, že mě čeká postupné skládání dávno zapomenutého obrazu. Hledání jednotlivých dílků, které do sebe zapadají jako puzzle, mě nepřestává fascinovat. Práce se psy je pro mě najednou pochopitelná a jen znovu objevuji schopnosti, které už vlastně dávno mám.

Začala jsem od naprosté nuly, v cizí zemi, bez zkušeností a dlouholeté praxe na cvičáku. Bez jasné představy, kde vlastně začít. Celý příběh o tom, jak jsem v Řecku s kynologií začala, si můžete přečíst zde…

Nový život v Řecku

Jmenuji se Pavla Polymnia Chocholoušová. V Řecku jsem začala nový život, který mi dovolil splnit si můj dávno zapomenutý sen – pracovat se psy. Žiji v Athénách v Olympijské vesnici blízko Thrakomakedones a kvůli příbuzným se pohybuji i na severu Řecka v Naouse. Mám 6letou dceru.

DínoDinosaurus býval pouliční pes, který se stal tváří mého webu a mým průvodcem na cestě za kynologií nejen v on-line světě. Právě poslední 3 roky jsem pracovala na projektu, ze kterého se nakonec vyklubal on-line kurz na vztah se psem.

Dostala jsem se tak do zajímavé patové situace, kdy Češi chtěli, abych byla více v Česku, a Řekové zase chtěli rozumět článkům, knihám a kurzu, který jsem pro české pejskaře vytvořila. Dříve mě to hodně trápilo, ale nyní vím, že tohle je právě má cesta. Řecko mi dalo něco, co by mi Čechy nikdy neumožnily. Čeští klienti mi naopak rozumí tak, jak mi Řekové rozumět nemohou. Oba národy jsou tak rozdílné. A já věřím, že mohu svým vhledem pomoci na obou stranách. Postupně tak propojuji nemožné s možným.

Přála bych si být prospěšná všem, kteří touží být ve vztahu se svým psem spokojení. Kurz jsem vytvořila pro ty, kdo vnímají, že mají na chování psa zásadní vliv. Pro ty, kteří mají odvahu skrze sebe pomoci svému psovi a naopak skrze svého psa pochopit lépe sami sebe.

V Řecku, ale i v Čechách nabízím osobní konzultace. V on-line světě nabízím mimo zmíněný on-line kurz také e-book ke stažení zdarma a nabízím psí Skype konzultaci. Na svém webu mám taktéž zřízený blog, kam vkládám články na téma vztahu se psemMým posláním je předávat ve vztahu se psem neviditelné. Pomocí on-line kurzu jsem vytvořila celek, díky kterému uvidíte všechny souvislosti.

Pavla Polymnia Chocholoušová

Proč psí souvislosti?

  • Věřím, že je vše se vším propojené.
  • Nic neexistuje jen tak, samo od sebe.
  • Vše má své opodstatnění a vysvětlení.
  • Ne vše je ale rozpoznatelné hned a ne na vše najdete odpovědi snadno.

Věřím, že to, co se nám děje, má své důležité poslání. Každý pes je na správném místě a ve správné rodině. Že pes je pro každého z nás osobní výzvou stát se lepšími. Záleží jen na nás, zda svou výzvu od života přijmeme a vyřešíme ji.

„Pes se pro mne stal takovým nástrojem neboli médiem. Skrze psa vám dokážu pomoci. Ano, vám. Jste to totiž vy, kdo vztah se psem řídí a může ho ovlivnit nebo změnit.”

Pokud s pejskem máte trápení, musíte nejdříve porozumět tomu, co přesně od něj sami chcete. Jaké jsou vaše představy a přání. Jsou totožné s realitou? Co vám přesně vadí a jakým způsobem to můžete změnit. Co jste ochotni ve svém životě změnit, abyste našli společnou řeč? Co už ne? To jsou otázky, na které byste měli znát odpovědi.

Je velmi důležité správně rozumět psí řeči, abyste se s pejskem mohli férově domluvit. To je ve vztahu naprosto základní a zásadní. Porozumění řeči nádherně vysvětluji v kurzu pomocí autentických videí s pouličními psy.

Pes je lidmi často polidšťován. Člověk se pak může sám dostat do nesnází, když se mu vztah vymkne z kontroly a pes začne být útočný nebo nezvladatelný. Změnou svého postoje vůči psu měníte chování svého psa. To jsou souvislosti, které vidím a které lidi učím.

Silně vnímám, že je vše se vším propojené. Proto psí souvislosti. Když porozumíte vztahu se psem, přijde klid, pochopení a nadhled v situacích, které jsou pro vás hůře zvladatelné. Pochopením souvislostí pro vás nic nebude překážkou, protože budete rozumět nejen svému psu, ale i sami sobě ve vztahu s ním.

„Pes je zrcadlem vašich vnitřních nastavení.”

Pavla Polymnia

Mým posláním je předávat ve vztahu se psem neviditelné. Hledám souvislosti a pravé příčiny vzniku problémů a učím vás vidět řešení.
Vytvořila jsem pro vás jedinečný on-line kurz, díky němuž se stanete přímo EXPERTY na vztah se psem a nic vás v něm už nezaskočí. Vztah se psem na 100 %.
Napsala jsem pro vás zábavný ebook zdarma o psí řeči z pohledu psa Jak vyzrát na páníčka (návod pro psa)

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. recolor for pc napsal:

    Recolor is an application with which we can color mandalas and other relaxing figures, from the comfort of our Android device.

  2. Geoffrey Brandeis napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini ialah berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. segera kunjungi http://boxculvertmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-box-culvert-megacon-di-kaliwungu_13.html

  3. Vivan Waldbauer napsal:

    Website perusahaan kontraktor kolam renang berpengalaman dan terpercaya. Terbaik dalam pembuatan, instalasi, renovasi, koreksi, perawatan …. kunjungi https://hargaperawatankolam.blogspot.com/2019/09/jasa-perawatan-kolam-renang-banjarbaru.html untuk info terbaru

  4. Agnus Swinson napsal:

    beton cor untuk keperluan konstruksi bangunan anda. Klass B-0 Diterapkan untuk dasar atau sebagai pengeras … selengkapnya https://harga-pipa-drainase-megaconperkasa.blogspot.com/2019/08/harga-pipa-drainase-1-blitar-0852-1900.html

  5. Graig Dobey napsal:

    Jual Beton Instan dari beraneka merek terbaik harga murah dari distributor legal di indonesia. Tersedia Ready mix concrete kemasan ataupun kendaraan beroda empat truck beton … info lebih lanjut https://tiangpancangmegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-tiang-pancang-megacon-sidorejo.html

  6. Arlene Alghamdi napsal:

    Jasa truk towing betul-betul dibutuhkan dalam keadaan darurat dikala berkendara, melainkan masih banyak yang tidak tahu ragam contoh dan harga … info lebih lengkap https://carcarrier.netlify.app/car-carrier-pekanbaru-batam.html

  7. Jenae Villifana napsal:

    Kaca tempered harga murah untuk dinding, pintu, partisi, canopy produk dari KacaTempered.co.id tersedia disini dengan jasa pasangnya.Kaca Tempered yaitu … selengkapnya https://kontraktorcurtainwall.blogspot.com/2019/11/jasa-pembuatan-curtain-wall-1-di-manado.html

  8. Reid Josich napsal:

    Epoxy is a lasting adhesive used on various types of surfaces, from plastic to metal. … Epoxy starts in a fluid state. As it is mixed, the substance’s heat heats… tap https://injeksibeton.jabodetabek.my.id/2020/08/jasa-injeksi-beton-1-ciputat-tangerang.html for more offers.

  9. Hyman Swedlund napsal:

    PabrikPintu.co.id can be a uPVC door manufacturer and also fabricator, giving you products that fulfill excessive degrees of quality. Perspective our own collection of high efficiency doors on the internet, click https://pabrikpintuharmonika.blogspot.com/2019/12/jual-pintu-harmonika-dumai-harga-per-m2.html for detail.

  10. Carisa Gerace napsal:

    Cubicle Kamar merupakan salah satu ialah toilet berkesan modern dan elegan yang terdiri dari partisi-partisi yang terhubung dengan aksesoris … kunjungi https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/10/jual-shower-box-pondok-melati-bekasi-1.html for detail information.

  11. Anna napsal:

    Taky už mám nějakou dobu psa, stejně jako paní ze článku a nedokážu si už představit život bez něj. Je to můj životní parťák a dodává mi hodně sil a energie každý den. Proto si ho i rozmazluji dobrůtkami z https://www.domacizoo.cz/kategorie/pamlsky-pro-psy-187/ , které mu moc chutnají a i cenově jsou dost výhodné.

    • Lenka napsal:

      S tímto se ztotožňuji. Já se teda našeho psa snažím nerozmazlovat, ale jednoduché to není, to vám povím. :) Je to prostě mazel. Jinak díky za tip na ty mlsky. Já se třeba našemu psovi snažím kupovat co nejkvalitnější krmení. Je to sice docela velká finanční zátěž, protože toho spořádá šíleně moc, ale je vidět, že mu to svědčí. Teď například testujeme psí konzervy tady odtud https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/konzervy/ a vypadá to, že ty mu hodně chutnají.

  12. Miluška napsal:

    Já bych na dovolenou do Řecka jezdila klidně několikrát do roka. Je to hrozně krásná země, která se mi dostala do srdíčka asi před 7 lety, kdy jsme se tam s kamarády poprvé dostali. Je to úplně jiná kultura a mentalita lidí, ale jelikož já jsem docela cestovatelka, tak mi to vůbec nevadilo.

  13. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  14. Hanci napsal:

    Tohle je podle mě hodně inspirativní. :) Já taky na svého psa nedám dopustit. Je to opravdový kámoš. Vždycky mě hrozně mrzí, když ho musím nechat zavřeného doma, tak jsem to začala dělat tak, že když někam jedu na delší dobu, tak ho prostě beru s sebou. Koupila jsem mu právě i takovou tu tašku pro psy, viz https://hobbio.cz/tasky-na-psy/

  15. Gábina napsal:

    Pejska si bez psí boudy asi nedovedu představit. To že někdo dokáže takové plemeno vzít jen tak na výlet po Evropě je jistě vzrušující, no přijde mně to také docela nebezpečné. Vždyť se toho tolik může stát. Co když někoho pokouše?

    • Tomáš napsal:

      Já si třeba taky vůbec nedokážu představit, že bychom měli s naším psem cestovat nějakou větší dálku. Bohužel náš pes cestování moc dobře nezvládá, hlavně díky tomu, že musí být zavřený v přepravce. Někde jsem ale nedávno četl, že na toto prý pomáhá CBD pro zvířata, viz https://www.cbdcko.cz/cbd-pro-zvirata/ tak přemýšlím nad tím, jestli mu něco takového nekoupit.

  16. Eliška napsal:

    Mě by zajímalo, jaký je život v cizině a ještě u moře. Musí to být paráda. Já jsem byla u moře jen jednou. Nějak se nám k moři nechce. Koupili jsme si stan z https://www.naturehikecz.cz/ a objíždíme kempy v ČR. Třeba až děti povyrostou, tak se k moři pojedeme podívat, ale zatím nám to tady stačí.

  17. hurdle napsal:

    I have read a lot of other blogs, but the one you have written is the one that has convinced me. I hope that you will continue to write significant blogs in the future so that you can share them with your audience.

  18. Štěpánka napsal:

    Krásný příběh :-) . Taky mám psa a beru ho psa jako svého parťáka. Ne jen jako mazlíčka nebo hlídače domu. O to hůř nesu, když má nějaký zdravotní problém. Naposledy jsem řešila zubní kámen u psa , což naštěstí nebyl žádný velký problém. Začala jsem mu čistit zuby a má je teď mnohem čistší :-) .

  19. Anika Gathje napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers going to the house. More than a huge selection of active tutors will be ready to teach various skills and lessons for the children to adults … go to https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-cengkareng.html for more details

  20. Cammie Arredondo napsal:

    Best in addition to Most affordable Jabodetabek Private Lessons, all of our workers and teachers appear to your house, placed your individual examine routine and can select just about any industry of research … visit https://kursus-ekonomi.netlify.app/les-privat-ekonomi-duren-sawit.html for more information

  21. Brock Irby napsal:

    You can expect private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With an internal and accelerated method, it is actually hoped who’s will foster an era of people who good morals… click for more information https://matematika-exed.blogspot.com/2022/03/les-privat-matematika-terdekat-di-alam.html

  22. Jon Peters napsal:

    Experience great and bad language and culture with his dynamic language you are studying course at Executive-Education.id. Through engaging classroom activities, virtual exchanges, and multimedia resources, you’ll make a deep understanding of your target language as well as its cultural context. Expand your global perspectives, connect to like-minded individuals, and unlock a whole lot of possibilities. Tap https://kursus-arab.github.io/kursus-bahasa-arab-kemang.html for registration.

  23. Věra napsal:

    Jo tak to se už někdo musel ale teda úplně pomátnout. Já si myslím že kdyby si paní raději koupila třeba kurníky pro slepice a chovala nějakou zvěř, tedy vlastně drůbež a měla z toho ještě třeba vajíčka na jídlo, tak udělá pro dobro nás všech nejlíp.

  24. word wipe napsal:

    There are numerous well-known video games today, but you might not be familiar with this one. Spend some time playing it to see how fantastic it is!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.