Tancem se dotknete života v jeho plnosti a kráse

Vnímajíc hudbu, tlukot svého srdce a radostné vibrace těla se žena od pradávna oddávala tanci. Pohyby, které v dobách smutku, radosti, extáze, divokosti, síly, slabosti i touhy vyjadřují příběh těla, jež má vlastní děj i rytmus.

To, co vzniká skrze tanec, je vlastně život sám v jeho plnosti a celistvosti.

Učíme se žít pravdivě a naplno. Učíme se oddat životu, jít více do srdce a přestat se bát. Občas však zapomínáme na jednu důležitou, řekla bych stěžejní, věc a tou je odvaha ODHALENÍ se

 

Žít život v jeho plnosti a lásce

Jak se oddat životu v lásce, pravdě, plnosti a celistvosti, když se stále budeme držet jakési „obranné“ skořápky, masky a bariéry. Naše hlava velice rychle zjistí, jak by to mělo být a co „teoreticky“ potřebujeme k tomu, abychom se od všech nezdravých nastavení osvobodily. Dokonce je schopná to vysvětlit i našemu srdci.

Ale ono to doopravdy „nechápe“, dokud to necítí a autenticky neprocítí.

A to lze jen skrze naše tělo, pocity, všechny naše buňky, proudící energii, vibraci potěšení, ženského pohybu, rozkoše, cítící svou nejhlubší podstatu a vše, co se v ní ukrývá. Je třeba se odhalit, přestat se ukrývat a vyjít z kukly – jako ten motýl, který v pohybu jakési „smrti“ oživne, ucítí svá křídla a letí do světů, jež se mu jako housence skrývaly. :)

Odhalení jménem tanec

 

Miluji TANEC

Už jako malá holka jsem se nejraději vyjadřovala buď psaním anebo tancem. Nejlépe však obojím… :)

  • Kdy žena přestala tančit?
  • Kdy přestala vnímat sílu a moc své dokonalé pánve a boků?
  • Kdy se začala stydět za svou smyslnost?
  • Kdy se začala obávat projevit se skrze své tělo a vzrušení z pohybu?
  • Kdy uvěřila, že hodná holka boky nevrtí? ;)

Nikdo vám pravděpodobně neřekne, kdy to přesně bylo, a přesto to každá žena ve svém nejhlubším nitru cítí a ví…

Zejména žena s ryze ženskou podstatou potřebuje tanec, vnímat své tělo prostřednictvím hudby, rytmu nejpřirozenějšímu právě pro její tělo a vnímání, dýchat s její pulzující vášní a citlivostí zároveň, jež plynou v jejím tančícím těle při „psaní příběhu“ jejího těla…

 

Miluji INTUITIVNÍ TANEC

Zahalení se do barevného šátku dle barvy, kterou právě ten den cítím, jako tu nejlepší, zavřít oči, dýchat s hudbou, splynout s tlukotem srdce a tančit s plynoucí energií v těle. V kruhu ostatních žen a zároveň sama za sebe. Vedle radosti, odhalení sebe samé pro sebe samou i obrovské vnitřní naplnění, které vždy přinese do života něco nového a odnese cosi starého. Jedním slovem osvobození.

Probuzení jménem TANEC je bezpečný, odhalující proces ženské duše i těla, kterého se nelze nikdy nabažit, vždy přináší něco nového, svěžího, hlubokého a ojedinělého.

Je-li mezi vámi žena, která má problém milovat své tělo, zavřete oči a tančete. Vnímejte pohyby svého těla zevnitř, oddejte se jeho rytmu a vaše vnitřní krása jako kouzlem vyjde i ven… Po takovém tanci se budete vidět v zrcadle vždy jinak.

Jiná, krásnější, svůdnější a více sama sebou.

Užijte si to.

 

S láskou a úctou,

Jana HruškováJana Hrušková
lektorka, celostní terapeutka, tvůrkyně, mentorka

www.vivaenergia.cz

facebook/uzivejme.si

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Veronika napsal:

    Já také ráda tancuji. Ne, že bych si doma jen tak tancovala, to ne, ale na nějaké oslavě jsem první, kdo to tam rozhýbe :-D . V létě jsem dělala velkou oslavu a aby to stálo za to, tak jsem se rozhodla pro pronájem aparatůry od https://rental.economic-service.cz/pujcovna-aparatury/ , takže jsme to mohli večer parádně rozjet :-) .

  2. Ivanka082 napsal:

    Také mám moc ráda tanec. Aby se mi hudba co nejvíce rozprostírala do prostoru, pořídila jsem si na https://www.topmuzika.cz hodně kvalitní reproduktory. To je úplně jiný požitek z tance když máte vedle sebe, za sebou, u nohou hudbu jako kdybyste byli na koncertě. Stála jsem jednou s přítelem na pódiu před 20 tisíci lidmi. Něco nepopsatelného.

  3. Hanka napsal:

    Tanec je boží. Zrovna nedávno jsme si domů pořídili nové reproduktory z https://vseprohudbu.cz/ a to je úplně jiný zážitek. S přítelem si vždycky po večerech pouštíme hudbu a hopsáme po bytě jak blázni. Tyhle chvíle miluju :)

    • Poly napsal:

      To my bohužel doma moc hudbu poslouchat nemůžeme. Máme doma sice reproduktory, ale bydlíme v paneláku a už jsme kvůli tomu několikrát měli problémy se sousedy. Já si teda hudbu vždycky nejvíc užiju v autě. Tam máme taky super audiosystém. Nedávno manžel dokonce do auta dokoupil i subwoofer z https://www.2din.cz/subwoofery/ takže od té doby tam člověk tu hudbu opravdu cítí.

  4. Jana napsal:

    Abych pravdu řekla, tak já třeba k tanci nikdy moc vztah neměla. Co mě ale hodně baví je nasadit brusle a jít si „zatancovat“ na led. Bruslení mě bavilo už jako malou a ani v pozdějším věku se mě nepustilo. Jen teda v poslední době tady u nás nebyla skoro otevřená žádná kluziště, tak nebylo moc kde bruslit.

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. valis napsal:

    Tak to já třeba hrozně ráda tančím ve vodě. Plavání mě bavilo už jako malou. Kousek od vesnice kde jsem vyrůstala bylo jedno hrozně pěkné přírodní koupaliště a pamatuji si, že jsem tam jako malá chodila pořád. Ráda si ale zaplavu i dneska. Třeba na zahradě ted‘ máme takový plastový bazén od https://www.albixon.cz/bazeny/ takže díky tomu to je celé trochu jednodušší. Nemusím nikam chodit nebo jezdit. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.