Tam, kde se schází dva světy…

Představíte-li si lidské energetické tělo a jeho provázanost s jednotlivými body (čakrami), jeden z nich je takzvaným místem, kde se schází dva světy. Jedná se o čtvrtou srdeční čakru, kde se spojuje naše vnímání hmoty a ducha. Je to centrum rovnováhy, jakékoliv emoce, stavu, vnímání okolí, avšak hlavně sebe. Cestou k dosažení této rovnováhy je láska k sobě, sebepřijetí, soucitu a odpouštění.

Jak byste popisovali sami sebe? Vnímáte se, jako krásnou výjimečnou bytost, na které byste nic neměnili? Anebo sami sebe spíše hodnotíte, kritizujete a chtěli byste se zbavit spousty chyb?

Nejkrásnější na tom všem je, že pokud jsme neustále ve fázi, že na sobě chceme věci měnit a jsme se sebou nespokojení, těch jakoby „chyb“ a „nedostatků“ vlastně přibývá.

Málokterá žena zhubla pokud zůstala v pocitu, že není krásná a že své tělo vlastně nemá ráda. Ve chvíli, kdy například začala cvičit, byla na sebe hrdá, začala se oceňovat a přijímat se, ubylo i na váze. A pokud se tak nestalo většinou to bylo zejména proto, že začala milovat své tělo, jaké bylo a podvědomě nic měnit nechtěla. Takto již byla sama sebou…

Dalším příkladem je mnoho žen, které si nemohou najít partnera anebo jim do života vchází stejný typ muže, který jim spíš bere než dává či ubližuje. Ve chvíli, kdy se ženy naučí být šťastné samy se sebou, už jen pro ten pocit, že jsou, plní si své sny, dělají s láskou každou činnost, pečují o sebe, až pak přijde ten pravý. Anebo konečně najdou toho pravého doma, ač ho tak několik let už neviděli ;-).

Vše je o sebelásce a sebepřijetí. Není sobecké milovat sama sebe a přijímat se se všemi „chybami“, jak nás to vždy učili. Až v momentě, kdy milujeme sebe, svou podstatu, duši, tělo, až pak může být láska šířena i do okolí. Partner, rodina, práce, domov začne vzkvétat. Vaše energie lásky tam proudí takovou silou, že to prostě nelze jinak, ale začít musíme od sebe milé dámy. Milovat se, vnímat své nádherné ženství, zbožňovat svou nedokonalost a hýčkat se. Poté již nepotřebujeme dokazování lásky a obdivu, máme ho samy k sobě a jsme schopni lásky bezpodmínečné, která prostě jen tak je a léčí. Léčí nás, léčí okolí. A opět paradoxně, jestliže jsme v tomto pocitu a již obdiv a uznání od okolí nepotřebujeme, protože ho máme od nás samotných, tak v tu chvíli přichází …

Než dnes usnete, zkuste si představit samu sebe kráčející po ulici v těch nejkrásnějších šatech, které máte, avšak vnímejte se, jako byste to nebyli vy, ale někdo koho pozorujete …

A najděte na této krásné ženě minimálně 10 hezkých věcí, popište je pozitivně a pochvalte se za své tělo. Posléze se jakoby vraťte do svého těla a totéž udělejte i se svými schopnostmi, najděte 10 úžasných dovedností a vlastností.

Dělejte toto cvičení každý den a uvidíte, že vy i svět okolo vás bude jiný. Láskyplnější k vám i vy k němu.

S láskou

Jana HruškováJana Hrušková
lektorka, celostní terapeutka, tvůrkyně, mentorka

www.vivaenergia.cz

facebook/uzivejme.si

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.