Sebeláska? Najdu to ve slovníku?

Sebeláska

Moje nejdražší,

již několikátým měsícem sleduji stránku Ženy ženám a není to tak dávno, co jsem se probudila s tím, že už dále nechci být jen pozorovatelem, ale chci se s Vámi podělit o svůj příběh a životní poznatky. Na začátek jsem byla požádána, abych připsala i pár věcí o své osobě – tak tedy: jsem studentka vysoké školy, moje oblíbené počasí je kterékoliv (hlavně, že je nějaké, den bez počasí by byl prazvláštní) a neobešla bych se bez procházek a toulek přírodou.

Na začátku konec

A jak jsem se k tématice osobního rozvoje dostala? Měla jsem těsně před maturitou, když jsem se rozešla se svým prvním přítelem, se kterým jsem byla téměř 3 roky. Při loučení mi řekl, že by náš vztah stejně asi moc do budoucna neměl smysl, když se stále jen obětuji pro druhé a nemyslím na sebe. Tenkrát jsem to zastrčila hluboko do jednoho ze šuplíků v mé hlavě, protože jsem si myslela, že je to tak správné, že to tak má být. A začala jsem se místo toho radši pořádně věnovat přípravě na maturitu.

sebeláska

Co jsem to udělala?

Naše mysl je opravdu zázračná – když se potřebujeme na něco plně soustředit, ostatní věci jdou stranou. Až po maturitě jsem si začala uvědomovat, co jsem vlastně udělala – fakt, že jsem se rozešla s někým, s kým jsem si malovala budoucnost. V tu chvíli se mi hroutil svět a myslela jsem si, že už nikdy nikoho takového nepotkám. Možná ses v této situaci ocitla i ty, nebo jsi v ní dokonce teď. Nezapomínej na to, že nakonec je vše dobré a pokud to není dobré, ještě to není konec.

Sebeláska? Najdu to ve slovníku?

Stále jsem však nemohla přijít na kloub tomu, co myslel tím, že se obětuji pro druhé a nic pro sebe. Nechápala jsem, co je na tom špatného. U nás v rodině se to vždy chápalo jako věc pozitivní… V tu dobu jsem narazila v knihkupectví na knihu Učebnice sebelásky od Lucie Kolaříkové a po přečtení anotace jsem si řekla, že by mi možná mohla pomoci v hledání odpovědi.

Vše je jinak

Tenkrát to byla Učebnice sebelásky a film Divočina, které ve mně odstartovaly velké změny. Uvědomila jsem si, že moje tehdejší nejlepší kamarádka velmi čerpala z mého neštěstí a využívala mé nejisté povahy k tomu, aby mi podsunula svoje negativní názory na svět kolem mě. Tak se ze mě stal také velmi negativní člověk, ačkoliv jsem vždy bývala (a jsem) povahy hravé a veselé.

Vysvětlila jsem jí, jak se věci mají a ukončila jsem s ní kontakt. Také mi došlo, jak moc dávám na rady okolí o tom, jak se chovat a oblékat – hlavně nikdy nevybočovat. Zjistila jsem, že jsem obětovala své opravdové já, abych ho nahradila jinou „společensky přijatelnou“ verzí. Odjakživa ve mně pěstovali myšlenku, abych se chovala podle norem a neodlišovala jsem se, ale, moje milá, tudy cesta nevede, pokud chceš žít svůj jedinečný nezaměnitelný život a být v něm šťastná.

Sebeláska

Když je cesta cíl

Začala jsem více naslouchat svému srdci a to již delší čas toužilo vyrazit někam do přírody – jen s batohem na zádech. Tuto touhu jsem konečně poprvé realizovala letos v létě společně se svým přítelem. Mám pocit, že mě tato cesta naučila spoustě věcem a dala mi i odpovědi na otázky a pochyby, které jsem měla.

Děkuji ti, že sis udělala trochu času a přečetla jsi má slova až na konec. O cestě a hlavně o tom, co jsem si na ní uvědomila, ti toho chci říct mnohem víc, ale to až v dalším článku.

Opatruj se a měj se ráda,

Karolína K.

karolina foto

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. jcenyV napsal:

    evolution casino
    314jcenyV*‘]

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.