Rozhodla jsem se každý rok rodit!

Ta se úplně zbláznila. Určitě vás napadlo při přečtení nadpisu. Upřímně, při představě, že bych měla každý rok rodit dítě, se trochu orosilo čelo i mě :-).

Po naprosto úžasném zplození „projektu“ naší dcery minulý rok, který nám krásně roste, nesmírně nás obohacuje a moc nás baví :-), jsme se rozhodli, že abychom v životě udrželi toto tempo a dále nás to takhle bavilo a posunovalo, je třeba každý rok „vyplodit“ ze sebe něco nového – projekt, činnost, firmu, … další dítě? :-)

Jeden úspěšný český podnikatel, který je pro nás velkým vzorem, kdysi řekl, že aby v životě rostl a posouval se dále, tak buď zakládá novou firmu anebo plodí děti. V tuto chvíli tuším, že má 6 firem a 7 dcer :-). Noo, úplně jeho příkladu se držet nebudeme…:-).

Ale projekt „Rodina jako firma“ je naše další dítě. Zatím není tak živé jako to první, ale všechno chce svůj čas (i to první na začátku pouze plakalo) a my doufáme, že nám bude dělat takovou radost jako to první.

Každý rok rodit

Proč to vůbec děláme?

Vždyť můžeme být v klidu a nemusíme se o nic a nikoho starat, ostatní nám přece můžou být jedno. Proč trávíme noci a každou chvilku, kdy malá spí nad tím, abychom dali dohromady smysluplné věci pro ostatní?
Proč trávíme spoustu víkendů tím, že se dále vzděláváme?

Protože nám to prostě a jednoduše jedno není. Není nám jedno, jak žijeme my jako rodina a není nám jedno, jak žijeme jako společnost. Trápí mě, když kolem sebe slyším pořád:

„Nestíhám. Nemám čas.“

„To je moc drahé, na to nemáme.“

„Žijeme od výplaty k výplatě.“

„Musím si půjčit.“

„Pořád se hádáme.“

„No jo, kdybychom nežili v ČR. Tady je to hrozné.“

„Až bude nahoře jiná vláda, to pak bude jiné.“

 

Dětem neustále předáváme: „Dobře se uč, měj dobré známky, najdeš si práci v dobré společnosti a budeš mít jistotu.“

Uff, a ono to nefunguje… Děsí mě, že takové věty slyším od mladých lidí a naprosto mě děsí, že to slyším od dětí!!!!

Nejsme naivní, a rozhodně tady nechceme spasit svět a naši zemi, ale… Abychom se mohli posunout jako společnost a mít se lépe, musíme se posunout jako jednotlivec a jako každá rodina. Jestliže děti slyší rodiče říkat tyhle věty a vidí u nich určitý model života, je jasné, že budou žít velmi podobně.

Proto všechna naše činnost v tomto projektu směřuje k vytvoření silné skupiny lidí – rodin, rodičů, dětí, budoucích rodičů, kteří mají chuť si měnit život k lepšímu a navzájem se podporovat. Naším cílem je vytvoření uceleného programu, skrze který byste se v jednotlivých tématech mohli inspirovat ke změně a díky jednotlivým malým krůčkům, které začleníte do svého běžného života, se ve svém životě posunete o několik úrovní výše.

A hlavně… konečně se přetrhne ten generační přenos nefunkčních modelů a děti takhle budou žít automaticky. Vycházím z toho, že děti není potřeba nic učit!
Stačí, když tak budeme žít!

 Dětem je totiž úplně jedno, co jim říkáme,

oni se dívají na to, co děláme.

Víte, mohli bychom žít v tomto nešťastném a nespokojeném stereotypním životě jako většina, ale tak nějak máme pocit, že jsme tady od toho, abychom si ten život užili, a ne přežili. Věřte, že pro naši, založením spíše introvertní povahu, by bylo jednodušší si jen tak „v klidu“ žít a proplouvat, než jít „s kůží na trh“ a dávat na veřejnost svůj osobní život, své myšlenky, pocity,…

 

Učí nás to velké odvaze. Ale odvaha je žít život podle sebe a takový život my chceme!!!

 

© Lucie Valchařová – Rodina jako firma

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.