Nenechte si vzít Vaši jedinečnost

Jsi jedinečná!

Nikdo na světě není stejný jako ty!

Nikdo neumí to, co ty!

Jsi nenahraditelná!

Nikdo Tě nemůže zastoupit!

Věříte těmto prohlášením? Cítíte se jedinečné? Nezastupitelné?

Celý výchovný systém nám od dětství vtloukal do hlavy, že jsme všichni stejní, uniformní.

Ani naši rodiče v mnohých z nás nepodporovali jedinečnost, talent, nadání. Ne, že by byli tak zlí, ale jednoduše to neuměli, nikdo je to nenaučil.

Nenaučil, protože to je výhodné, když jsou všichni stejní. Jsou lépe ovladatelní a manipulovatelní. A kdo nás ovládá? Systém společnosti přece, a také naši blízcí, zaměstnavatel… Ti všichni chtějí profitovat na Váš úkor. Nejde jim o Vaše blaho, ale o jejich vlastní pohodlí, zisk.

Když si nejste vědomé své jedinečnosti, výjimečnosti, své hodnoty a ceny, je velmi snadné Vám vnutit, že –

  • jedině štíhlost Vám zajistí štěstí – super byznys, že?
  • jedině vdaná po celý život a udržet rodinu za každou cenu z Vás udělá dokonalou manželku – jsme nemilované a nevážené od mužů, jimž jsme porodily děti
  • jedině poslušnost a příslušnost k systému je zárukou spokojeného života – Hlavně nevybočovat!!!
  • jedině mlčet a nechat si vše líbit, z Vás udělá dokonalou a nenahraditelnou pracovnici – Také pracujete za šéfa, kolegyni a máte skoro nejnižší plat z kanceláře?
  • potají se vybrečet a neprojevovat emoce – pak jste dokonalá žena, která se umí za každých okolností ovládat, nicméně se dusí vlastními emocemi a není sama sebou
  • jedině být skromná a nic nechtít Vám zajistí lásku a přijetí okolí – Pamatujete kam se dostanou hodné holky a kam potvory?
  • po světě běhá plno takových jako vy a když se budete vzpírat a chtít být sama sebou, jste lehce nahraditelná… v práci, ve vztazích…

Tohle je lež jako věž!!!!

Nikdo není stejný!!!

Jste jedinečná žena, dcera, matka, manželka, milenka, kamarádka, hospodyně, pracovnice, vědkyně, uklízečka, utěšitelka, léčitelka,

Nikdo nemá takové kvality, vlastnosti a nadání jako vy!!!

Jste výjimečná žena.

Napište si seznam toho co umíte, v čem jste dobrá, co jste dokázala, kdy jste překonala sama sebe,čeho si na sobě ceníte.

Nebuďte skromné, pokud jste vychovala děti, možná, že i sama, napište to, jste skvělá. Pokud umíte péct dorty, napište to. Pište všechno a nezoufejte, že nejste tak dobrá, že jste třeba nevylezla ha osmitisícovku. Nevadí, takových žen mnoho není a ony zase neumí to, co vy. Pište všechno!!!

Seznam si dejte do kabelky. A čtěte si jej při každé příležitosti. Cestou do práce, na rande, na schůzku s kamarádkou, cestou na jógu. Čtěte si jej pořád a stále dokola!!! Až uvěříte, že to všechno o Vás je pravda, že jste skutečně jedinečná, výjimečná. A já Vám věřím.

Je lepší být jeden rok tygrem než celý život ovcí.

Ella Hrubá

Mým posláním a vášní je inspirovat ženy být šťastné, spokojené a milované.

www.ellahruba.cz

 

Ella Hrubá

Motivační a transformační kouč žen. Skrze vlastní prožitky pomáhá ženám objevit jejich příběh života, aby se cítily milované, přijímané a byly šťastné. Více na www.ellahruba.cz, kde si také můžete stáhnout ebook Jsem žena!?! aneb jak pochopit sebe sama. Na workshopu My story pracuje s metodou Princip života, jejíž je autorkou.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. LdGFDj napsal:

    evolution casino
    762LdGFDj'{‚

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.