Nenechte se nachytat

portrait of young lovely woman in spring flowers

Stále máme potřebu něčeho se držet. Informace, informace, informace. Vtipné je, že i duchovní svět stále zaměstnává převážně mysl. Jak odpouštět, propouštět, čistit. Návody, techniky, postupy meditací. Není jednoduché se vyznat ve všech radách a poučkách. Nakonec zjistíte, že jste totálně zblblí. Na všech frontách. Že nevíte, co jíst, protože každý považuje za nejlepší a zdravé něco jiného. Že nevíte, kterou techniku teď použít, protože doporučení jsou mnohá a jdou někdy proti sobě. Že nevíte čemu věřit…

Super. Skvělý stav…

Nezbyde vám nic jiného, než se všeho pustit a zůstat s tím, co je uvnitř vás. Se vším, co tam je.

Věřit „pouhé“ existenci sebe sama.

Propustit vše, co si myslím, že jsem.

Všechny představy o sobě, všechnu bolest, křivdy, strach, lpění – všechnu zátěž.

Je to chvíle obrovského chaosu. Může být až jako smrt, umřou všechny nesmysly, které jste si nastřádali v hlavě. Všechny postupy a doporučení.

Může se objevit silný odpor, mysl se brání a chce si udržet pozici.

Nejsem proti technikám, jsou chvíle, kdy mohou pomoci. Důležité je neztratit se v nich. Umět je propustit. Nechat je volně jít, když je váš čas. Když už chcete být skutečně svobodní.

Utišit svou mysl… Nechat ji odejít.

„Jak?“  Zeptá se okamžitě ona.

Nepotřebujete to vědět. Nechtějte TO dělat. Je to rozhodnutí uvnitř, které dozrálo. Touha duše být svobodná. Ochota pustit se utrpení. Vzdát se sebe sama. Odevzdat se čiré existenci. Vzdát se.

Možná zemřete, ale spíš ne.

Zůstanete v „pouhém“  JSEM. Jsem toto všechno. JSEM TO VŠECHNO.

 

Magda Křepelková

www.zenyvpohode.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Monika napsal:

    Krasne napsany a hlavne momentalne totalne rezonujici i se mnou.presne k tomuhle jsem dosla pred par tydny kdy uz jsem byla tak zahlcena vsemi informacemi,seminari a knizkama,ze jsem se zastavila a uvedomila jsem si ze uz me nepomuze zadny dalsi seminar ani kniha,ze uz vsechno mam v sobe a je potreba z toho cerpat a proste zit nejlip jak umim.a tak to delam den po dni,nekdy to jde lip a nekdy hur-:)ale ziju!-:))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.