Miláčku, zapni mi prosím šaty …

Vector Illustration of Beautiful Woman with Butterfly DressKdykoliv vyslovím tuto prosbu směrem k svému manželovi, dostane osypky. Je to pro mě zcela nová informace, kterou teprve pomalu zpracovávám.

Rok od roku je má příprava na nějakou slavnostní akci delší. Kdysi mi stačilo obléci si dva titěrné kousky oblečení – mini kalhotky a šaty a byla jsem oblečená. Vlasy jsem prohrábla rukama a přetřela pusu rtěnkou. A šlo se. Postupně se doba úprav prodlužovala. Přibyla podprsenka a punčocháče, z mini kalhotek se staly stahovací. Jemné nylonky vystřídaly tvarovací punčocháče, které mě stahují od kotníků k zadku. Z vlasů je potřeba udělat účes a obličej namalovat zcela jiný. Základní base, rozjasňující krém, vypínací make-up, tužka na obočí, matné stíny, tvářenka …. Je toho spousta.

Můj poslední úlovek, do kterého se soukám asi hodinu, je ZEŠTÍHLUJÍCÍ a ZPEVŇUJÍCÍ body. Je to spodní prádlo vyrobené nejspíš z neoprenu, které začíná u kolen a končí pod podprsenkou. Ta nejlepší mají i ramínka, aby vše drželo tam, kde má. Já ho mám.

V pátek jsem se do něj natáhla a požádala manžela, který už asi dvě hodiny významně sledoval čas, aby mi zapnul šaty.

„Co sis to zase na sebe navlíkla?,“ zeptal se mě, když jsem se k němu otočila zády. Vím, že jsou určitá tajemství, která by muž neměl znát, jenže – nikdo jiný nebyl doma.

Velký prudký výdech a potom pomalý, opatrný nádech. Hotovo. Zip na zádech krásných černých šatů byl zapnutý.

“ To chci vidět, co budeš dělat, až praskne,“ konstatoval. “ Můžeš dýchat? “ staral se.

Bez problémů. Vyrážíme.

Dýchat jsem mohla. Dokonce jsem se odvážila si i sednout (opatrně, ale šlo to). Co jsem nemohla, bylo jít čůrat. Když už jsem prostě musela, nezbývalo mi nic jiného než vyrušit manžela z družného rozhovoru s přáteli a poprosit ho, aby se mnou šel k toaletám. Náš dialog přepisovat nebudu. Musel na mě před nimi i počkat a šaty zase zapnout. Čekal tam dost dlouho, protože já ze sebe musela kromě šatů svléci i ten neopren a hlavně – což bylo nejhorší, zase ho na sebe natáhnout. Funěla jsem u toho tak, že si ženy v sousedních kabinkách myslely, že “ tam někdo š-ká,“ což začaly komentovat před mým čekajícím mužem.

A tím se dostávám k věte o osypkách, kterou mi můj manžel řekl po příjezdu domů.

Miluje mě, ale mou posedlost zjevem nechápe. Nechápe, proč si prostě neoblékám něco pohodlného. Proč si vždycky beru ty strašně vysoké podpatky, když vím, že mě pak budou týden bolet záda. Nerozumí tomu, proč nenosím něco, v čem se můžu normálně pohybovat. Něco, v čem nemusí hlídat, jestli sebou seknu. Něco, co on nemusí zapínat.

Nechápe, že to dělám kvůli němu. To přece nemusím.

„Ale po ženských, který jsou v narvanej šatech a v jehlách čumíš,“ přešla jsem do protiútoku a k citovému vydírání.

“ Jo, ale protože jsou cizí,“ konstatoval.

Nakonec jsem slíbila, že příště půjdu v něčem jiném. Pořídím si nové šaty. Co na tom, na nakupování se těším. Ale velikost, tu si koupím stejnou ….

Marcela Tobiášová

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Sapicek napsal:

    Jojo, o to prosím manžela docela dost často. Kor teď, když jsem si nakoupila spoustu nových šatů ze stránky https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske-saty-kratke/c-13 , což je takový eshop second hand, kde si mohu koupit spoustu levného oblečení, které je podle všeho vykupováno od lidí :)

  2. Bořislavka Kukolínová napsal:

    Ahojte ženy, pokud byste si také nějaká přála, aby Vám manžel zapínal, respektive měl co zapínat, zkuste ho nalomit a nechte mu Vám koupit nějaké to spodní prádlo třeba ze stránek https://lanotte.cz . Je to můj oblíbený obchod na tento typ oblečení, tak jen posílám dál :)

  3. ivulenka napsal:

    Já tedy nevím jak vy, ale já na toto vůbec upřímně nejsem. Daleko raději si pořídím nějaké to vlněné oblečení nebo třeba nějakou pořádnou teplou kožešinu na sebe, ale toto je prostě dle mého jen takový přežitek a mělo bys se to nějak změnit… Kdyby náhodou někdo chtěl také, tak se mrkněte třeba na https://www.vlnenezbozi.cz/kozesiny-kuze/ a dejte mi vědět, jak se líbilo :)

  4. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  5. IqbYlb napsal:

    evolution korea
    739IqbYlb/\)

  6. Ivanka082 napsal:

    Já si kvůli tomu mému milému beru také čas od času letní šaty i když vím, že nebude zrovna dvakrát velké teplo. Ale zase co bych neudělala proto, abychom spolu vypadali krásně jako pár. On je na mě tak hodný, že si někdy říkám, že si jej vůbec nezasloužím. Tak nějak mně přijde ale, že si prostě jsme souzeni.

  7. Džejn napsal:

    Tak chápu, že jestli manžel zapíná svoji ženu jako do neoprénu, tak z toho má různé pocity. :-D Ale tak zase na druhou stranu, když jste spolu dlouho, nejspíš jste viděli horší věci. To já jsem teda zatím ještě pořád ve fázi sexy mini kalhotky, většinou bez podprsenky a šaty jen takové, aby to zakrylo to potřebné. :-D Ale už se děsím toho momentu, kdy budu muset obměnit šatník. :)

  8. Galetta napsal:

    Tak jako můj manžel by mě zapínal i rozepínal hned. Hlavně jedny bio šaty, které mi dělají poměrně pěkná záda. A já to mám teda taky ráda. On mě většinou rozepne a pak prostě obejme. No, asi si to každá dovedete představit, jak to občas dopadá, nebo ne? :-) No, pokud ne, tak vás docela lituju. :-D

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.