Když nevíte, kam jít, jak tam můžete dojít?

Frustrace. Nespokojenost se svým životem. S čím vlastně?

Možná i vám je známý ten pocit. Znala jsem ho i já. Pocit, že musíte něco ve svém životě změnit. Co vlastně? Proč vlastně? Možná jste nevěděly, nepřemýšlely. Jen jste ho cítily. Neodbytný, dotěrný pocit, že takhle už nemůžete dál. Že musíte něco změnit. Něco se přece musí stát. Co jste v tu chvíli udělaly? Pustily uzdu svých obsesí? Více se do nich zavrtaly? Daly jste průchod svým emocím? Křičely, dupaly, třásly se vzteky? Něco si koupily? Zázračnou pilulku s příchutí hořkosti?

Chvilkovou akci, prvotní odhodlání a chuť něco změnit nejspíš vystřídalo zklamání. Zklamání z vlastního selhání, z neschopnosti věci změnit. Vše se pak pomalu vrátilo do starých kolejí. Znovu jste zabředly do starých, naučených stereotypů a vzorců, které vás frustrují, ale zároveň s nimi máte svůj život pod kontrolou, s nimi jste v pohodlí a bezpečí.

Chcete-li ve svém životě něco změnit, jen chuť vám na to nestačí. Musíte se také rozhodnout, znát svůj cíl a určit si směr, kterým se vydáte. Hledat odpovědi na všechny ty dotěrné, nepříjemné otázky. Odpovědi, které vám pomohou dostat se ze zapeklité smyčky, kde se oko stále stahuje, až nakonec hrozí, že udusí vás samé.

Nezáleží na tom, kolikrát na své cestě zabloudíte, kolikrát půjdete po cestě zpět. Důležité je vždy znovu najít cestu. Vzít si mapu a určit si směr. Pomalu, krok za krokem směřovat ke svému cíli. Možná se nakonec rozběhnout a v plné rychlosti přetnout cílovou pásku. S mapou se neztratíte. Vždy před sebou uvidíte cíl a budete znát směr.

Pamatujte si, že neexistuje žádný hloupý nebo nesplnitelný cíl, hloupý nebo nesplnitelný sen. Je to jen váš sen, vaše představy a vaše myšlenky. Váš život. A je jen na vás, jak ho budete žít.

Samozřejmě, že to bolí. Samozřejmě, že se vám emoce zpočátku vymykají kontrole. Samozřejmě, že překonáváte komfortní zóny a učíte se vyjadřovat samy sebe. Samozřejmě, že se nevyvarujete chyb a často to budete chtít vzdát. Samozřejmě, že pokud vytrváte, přijdete na způsob, jak zdolat všechny překážky, které se vám postaví do cesty. Samozřejmě, že potom objevíte svět, nad kterým se vám tají dech.

Není malých cílů. Není malých snů.

Martina Benešová

http://www.martinabenesova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.