Jak pocítit vlastní hodnotu?

žena sebevědomí

Připadáte si občas jako zbytečná lidská bytost? Pak si tedy vzpomeňte na to, že jste BOHYNĚ. Bohyně si je vědoma své hodnoty. A proto se nemusí snažit dělat na někoho dojem, nemusí čekat na to, jak ji okolí ohodnotí, nemusí se s nikým srovnávat nebo s někým soupeřit. Je tady, aby zářila, tak jako šperky, které ji zdobí.

 Jak pocítit vlastní hodnotu?

Nesnažte se dělat na druhé dojem.

Dokud budete přesvědčená o tom, že o vaší hodnotě rozhoduje vaše okolí, budete dělat všechno jen pro okolí, abyste ho přesvědčila o tom, že máte svou hodnotu. Všechno budete dělat proto, abyste o sobě vyvolala dojem velkoleposti. Vše budete dělat pouze pro obdiv a potlesk publika.

Problém spočívá v tom, že NEJSTE SAMA SEBOU. Jste osobností, jaká je oceňována vaším okolím. Končíte ve stavu, kdy neděláte to, co chcete, a děláte to, co nechcete. Možná jste vždy chtěla být kadeřnicí, protože jste kreativní, ale děláte kancelářskou práci, která je nekreativní, abyste mohla budovat kariéru a ukázat lidem ve vašem okolí, že dokážete vydělávat peníze.

Problém spočívá také v tom, že je velmi vyčerpávající nepřetržitě držet pózu, která je pro vás nepřirozená. Jen se pokuste postavit do nějaké gymnastické pozice, která sice vypadá působivě, ale každý sval v těle je napjatý. Jak dlouho v té pozici vydržíte? Nakonec se složíte, sesypete.

Udělejte si čas na setkání se svou duší. Odpovězte si na otázku, zda naplňujete osud, který si vaše duše pro sebe vybrala. Uvědomte si, co považujete za svůj nejvyšší záměr. A slibte sama sobě, že budete žít život v souladu se svým nejvyšším záměrem. Když to uděláte, ucítíte svou skutečnou hodnotu. A nebudete k tomu potřebovat okolí.

Nesrovnávejte se s jinými ženami.

Přestaňte vnímat ostatní ženy jako svou konkurenci. Přestaňte se s nimi srovnávat a přestaňte s nimi soupeřit. Pochopte, že s nimi nemusíte bojovat o titul NEJLEPŠÍ ŽENA. Především však pochopte, že je to boj, který nemůžete vyhrát. Protože nikdy nebudete nejlepší ve všem. Kdykoliv se tady může objevit žena, která bude inteligentnější, atraktivnější, ambicióznější, talentovanější nebo aktivnější než vy.

Zbavte se vnímání a vyhodnocování žen v kategoriích LEPŠÍ a HORŠÍ. Protože není lepší a horší. Představte si ženy jako květiny. Každá květina je okouzlující ve své originalitě. Své osobité kouzlo má leknín, sněženka, sasanka, kopretina, tulipán, růže i orchidej. Dovedete si představit, jak by to vypadalo, kdyby květiny začaly soutěžit, která je LEPŠÍ a HORŠÍ? Květiny jsou však moudré. Ví, že stačí jen vyrůst a rozkvést. Neskončit jako semínko v hlíně, které se nestalo tím, čím se stát mohlo.

Stejně tak vaším úkolem je maximálně vyrůst a maximálně rozkvést. Prozkoumejte svůj potenciál, využijte jej naplno a staňte se tou skvělou osobností, kterou jste sem přišla být. Dosáhněte své osobité skvělosti. Nikdy nebudete NEJLEPŠÍ ŽENA. Ani nebudete NEJLEPŠÍ DESIGNÉRKA, NEJLEPŠÍ TRENÉRKA, NEJLEPŠÍ KUCHAŘKA, NEJLEPŠÍ UČITELKA. Ale můžete být skvělá designérka, skvělá trenérka, skvělá kuchařka, skvělá učitelka. MŮŽETE BÝT NEJLEPŠÍ VERZÍ SEBE SAMA.

Každá máme svou jedinečnou kombinaci talentů, kterou potřebujeme pro svůj jedinečný úkol. Když budeme každá následovat svou vizi a svou vášeň, nebudeme si vůbec konkurovat. Každá uplatníme svou kreativitu jinak.

Spojujte se s podobně orientovanými ženami, vzájemně se podporujte ve svých projektech nebo na nich spolupracujte. Jste umělkyně? Obklopte se ženami, které umělecky tvoří. Jste podnikatelka? Dejte dohromady síť žen, které podnikají. Nebo vstupte do ženského kruhu, v němž bude každá žena jinak naladěná, ale stejně hodnotná.

Ivana Molnárová

www.ivanamolnarova.com

Ivana Molnárová působí jako spisovatelka a ilustrátorka. Soustředí se především na psaní psychologických příruček pro ženy. Je autorkou knihy Sama sebou – Zrození sebevědomé ženy, v níž kombinuje teoretické statě s praktickými úkoly, které by měly vést čtenářky cestou sebepoznání a seberozvoje k dosažení seberealizace.

Zajímá Tě, jak objevit samu sebe, svoji hodnotu a jedinečnost? Svou jedinečnou kombinaci talentů, kterou potřebuješ pro svůj jedinečný úkol. Chceš pochopit, jaká je Tvá cesta a Tvé poslání? Chceš v sobě najít poklad a začít ho zářit do světa?

Právě pro Tebe jsme v Ženy ženám vytvořili spolu s Lilií Khousnoutdinovou unikátní online kurz

JAKÁ JSEM, TAK ŽIJU

 

Zajímá Tě to? Prozkoumej více ZDE. A pozor, už jen do dnešní půlnoci můžeš vstoupit za nejnižší možnou cenu, která se už nebude opakovat! Pospěš si a přihlas se ještě DNES!

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. mTMrxX napsal:

    evolution korea
    557mTMrxX{-^

  3. Ivetka2 napsal:

    Já se sama sebou cítím, když se správě a pěkně obleču. Většinou ještě outfit doplním vhodnými šperky. Momentálně nosím šperky, které si vyrábím v naší 3D tiskárně. Moc mě to baví. A jsou krásné. Je ale potřeba se o 3D tiskárnu starat, takže ještě musíme sehnat chladič 3D tiskárny. Zatím máme vybraný tady: https://eshop.sharplayers.cz/chladice-heatsinky.

    • Lenka napsal:

      Noo, tak to teda máte můj obdiv. 3D tisk je něco, co jde úplně mimo mě. Je ale pravda, že jsem už viděla nějaké šperky vytisknuté na 3D tiskárně a byly to moc pěkné kousky. Já osobně mám ale mnohem raději klasiku, tedy zlato nebo stříbro. Není to tak dávno, co jsem právě jako dárek dostala jeden stříbrný náhrdelník. Je překrásný. Mám pocit, že ho manžel objednával tady odtud – https://www.beny.cz/sperky/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.