Jak můžete myšlenkami vyždímat svou krásu

Jak myšlenky ždímají vaši krásu

Jak často se přistihnete, že myslíte na něco negativního?
Kolikrát se vám stávají situace, že někdo zmáčkne na malý červený knoflík ve vaší hlavě a váš mozek vám začne pěkně servírovat jednu negativní pochoutku za druhou?

Dneska jsem si užila svoji jízdu i JÁ. Naštěstí trvala jen krátce, ale i tak jsem po ní vyždímaná jak hadr. Dlouhá probdělá noc za námi, druhé očkování, pár negativních „proč“ u doktorky. A už to jelo. Už to začalo a pořádně mě to na chvíli smetlo…

 

„Nejsem dost dobrá…“

A někdy přicházejí další a další. Znáte to taky?Jak můžete myšlenkami vyždímat svou krásu
Mohou mít různou podobu:

Nemáš na to.
Ostatní jsou lepší.
Vypadáš otřesně… ostatní jsou hezčí.
Jsi tlustá, to máš z toho, jak se cpeš. Měla bys se sebou už konečně něco dělat.
Bože ty vlasy vypadají a pleť?

Odstartovat to může i naprostá maličkost. Zrovna jste se odhodlala třeba vyzkoušet novou rtěnku, někdo po cestě do práce se na váš divně podívá a vy už přemýšlíte, že vám to určitě nesluší a vypadáte blbě.

Nebo si koupíte nové šaty a sbíráte odvahu vyjít si jako dáma a váš partner jen tak mezi zuby procedí: „Co prosím tě blbneš? Od kdy nosíš šaty?“ A vaše mysl už to posílá… nesluší mi to, na co si vlastně hraju… A možná skončíte u oblíbených džínů a bavlněného trička.

Těch otravných černých myšlenek stojí někdy v naší hlavě doslova zástupy a křičí jedna přes druhou, předhánějí se, která vezme vedení a pořádně vás rozloží.

 

A co při tom děláte vy?

V hrudníku vám začne bušit srdce, začnete se cítit totálně nemožně, začnete se obviňovat ze všeho, co jste kdy udělala špatně. Nejraději byste si vlezla do černého sklepa a zavřela se.

A kdyby jen to! Možná si to uvědomujete, možná ne, ale hodně často tyto myšlenky neubližují jen vám samotným. Zkuste se podívat na to, jak se chováte k ostatním lidem, když těm myšlenkám věříte. Jak se chováte k partnerovi, ke kamarádkám, ke kolegům v práci?

Nevím, jak moc upřímné k sobě budete vy, můžu s vámi sdílet jen tu moji zkušenost. A ta je taková, že pokud se mi v hlavě tyto negativní myšlenky rozjedou a já je pustím, aby mi udělaly z toho dne peklo, tak dělám já peklo ostatním.

Pokud jim uvěřím a začnu se tím zabývat, jsem protivná, negativní, uštěkaná, neposlouchám. A mnohdy ještě víc. Umím křičet, plakat, litovat se.

A vaši krásu to ždímá a ždímá…

Nic z toho, co jsem napsala výš, rozhodně nepřispívá ani vnitřní vyrovnanosti, ani kráse. Rozhodně nejsem schopna se v takových chvílích usmívat, stát zpříma a myslet si o sobě, že mi to sluší.

Máte s tím taky zkušenost? Věřím, že v tom nejsem sama…
Ale naštěstí jsem se naučila pár fíglů, jak ty negativní myšlenky nakopat do p… (ehm odpusťte) – jak je poslat do háje.

Jak můžete myšlenkami vyždímat svou krásu

 

Co mi na to pomáhá?

Jednoduchá věc. Takové jednoduché uvědomění, že ty myšlenky NEJSOU REALITA.

Že je to pouze NĚCO, co mi moje mysl posílá a je jen na mě, jestli uvěřím nebo ne. Spousta myšlenek, které nám mysl každý den podsouvá jako na stříbrném podnose, pravdou nejsou.

Není to realita. Není to pravda. Jde to i jinak.

Je fajn si to uvědomit a pracovat s tím.
I když to možná na začátku není jednoduché. Zkuste jen pár dnů svoje myšlenky pozorovat. Můžete začít právě myšlenkami, které se točí okolo vaší krásy a vzhledu.

  • Co si myslíte, když se ráno vzbudíte?
  • Co vás napadne jako první při pohledu na sebe samotnou? Ať už v zrcadle nebo v jakémkoli odrazu.
  • Co vám v ten moment začne vaše mysl posílat za zprávy?

Pozorujte je. Vezměte si tužku a papír a začněte si ty myšlenky zapisovat.
Někdy stačí už jen fakt, že si je začneme uvědomovat a najednou zjistíte, že už k vám ty černé potvory nechodí tak často. Někdy jsou ukryté hluboko a práce s nimi je běh na delší trať.

Ale ať už to trvá, jak dlouho chce. Jisté je jedno. Nedovolte vašim myšlenkám, aby vám vzali krásu a vnitřní klid. Nevěřte vždy všemu, co vám říkají. Nedávejte pozornost všemu, co si na vás vymyslí. Netrapte se zbytečně těmi, které nejsou pravdivé.

 

Připomínejte si, že myšlenky NEJSOU realita

Myšlenky jsou jen myšlenky a je jen na nás, jestli jim uvěříme. Samozřejmě, že je těžké myšlenky kontrolovat a přestat si lusknutím prstu něco myslet. Ani si to neumíme zakázat. A to je v pořádku.

Jak můžete myšlenkami vyždímat svou krásu
Jen je dobré si svoje myšlenky začít uvědomovat a zkoumat, co za strachy se za nimi schovává.

  • Bojím se toho, že mě ostatní nebudou mít rádi?
  • Mám špatnou zkušenost a bojím se, že se bude opakovat?
  • Bojím se, že se mi budou ostatní smát a myslet si, že jsem divná?

Najděte ty svoje strachy a obavy

Zkuste je odhalit a sepsat na papír. Uvidíte, že jak je pojmenujete, bude vám líp. Nenechte si svoji krásu zkazit myšlenkami, které nejsou pravdivé.

A pokud chcete, ráda vám v tom pomůžu. Nenechám vás, abyste si o sobě myslela, že nejste krásná. Ukážu vám ráda cestu. Ať už chcete vaši krásu rozzářit pěkným líčením nebo hledáte, jaké oblečení vám bude co nejvíc slušet.

Držím vám palce, ať vás černé potvory nedostanou.
Budu moc ráda, když mi napíšete, jak to máte s negativními scénáři ve vaší hlavě vy, jestli na té palubě nejsem sama :)

Ať je pro vás péče o sebe a o svoji krásu radostí.

 

Michala MěřínskáMichala Měřínská

MakeUp Artistka a Stylistka – „Pomáhám ženám měnit pohled na jejich krásu“

 Autorka knihy Magicky ženská a ebooku Dokonalé líčení krok za krokem jak během 5 minut podtrhnout líčením svou krásu.

Autorka ebooku Kouzla oblékání aneb to nejdůležitější pro váš šik styling

michalamerinska.cz  /  www.makeupforyou.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Lea napsal:

    Dnes a denně se peru s černými myšlenkami. Je to zakotveno již z dětství, kdy mě shazovali rodiče, nebyla zde ta pravá rodičovská láska. Následně jsem se vdala a vzala si chlapa, který mě ponižoval, mlátil a urážel. Dodnes se neumím postavit a říct si, že černých myšlenek už bylo dost. Někdy to prostě nejde.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.