Ella pije z křišťálu!!!

Nedávno jsem vyprávěla, že u mne byla na moje klientka, aby se pochlubila svými úspěchy a uspořádaly jsme malou oslavu. A šampaňské jsme pily z broušených skleniček.

Ona známá si povzdechla: Ella pije z křišťálu…. !!!!!

A proč ne?

Už jsem dost stará na to, abych věděla, že ve vitríně se na ně jen práší. Není nad pocit udělat sama sobě radost. Jsme naučené šetřit, za každých okolností a všechno. Pro mne byl mnohem důležitější ten okamžik, že se mohu těšit z úspěchů mé klientky. Užívat si radost. Vychutnat si chvíli, která se již nikdy nebude opakovat. To je pro mne hodnota, ne věci.

Zkuste se zamyslet, jak jste na tom vy?

  • Která z Vás má doma schované hezké oblečení jen pro sváteční příležitost?
  • Která z Vás nosí hezké spodní prádlo?
  • Která z Vás si škudlí drahý krém a maže se s ním jen někdy?
  • Která z Vás raději koupí dětem než sama sobě?

Milé ženy, je načase s tím přestat.

Odhoďte staré naučené pravidla co se má, nebo nemá. Zapomeňte na rady, které Vám dávaly Vaše babičky – jistě to s Vámi myslely dobře, ale doba se přece jen změnila. Přestaňte se chtít všem zavděčit, stejně Vás nebudou mít víc rádi. Nechtějte aby Vás všichni přijímali, protože není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Buďte samy sebou. Když něco uděláte, tak jen proto, že to tak skutečně chcete. Buďte na sebe hodné. Milujte samy sebe jako milujete své děti!!!

Už slyším Vaše námitky. Věřte, že je znám sama od sebe. Také mi dlouho trvalo, než jsem pochopila, že jedině já sama sobě mohu dát pochopení, lásku a přijetí. A když tohle zvládnu, pak to úplně klidně zvládne moje dcera, moje rodina, přátelé i kolegové v práci.

Oni se totiž ke mne chovají tak, jak se chovám já sama k sobě.

Můžete začít pomalu, krůček po krůčku. Od maličkostí. A každý pokrok, každé překonání sama sebe, každou změnu OSLAVUJTE ŠAMPAŇSKÝM :-)

Pro inspiraci Vám posílám dopis jedné starší dámy své kamarádce

Milá Berto,
více čtu a méně uklízím. Sedím na zápraží a obdivuji výhled bez ohledu na plevel, rostoucí na zahrádce. Trávím více času se svou rodinou a přáteli a méně času prací. Nic neschraňuji, používám svůj nejlepší porcelán a sklo při každé příležitosti, na nákup nosím své nejlepší sako. Neschovávám svůj nejlepší parfém a používám ho pokaždé, když chci. Slova jako je „někdy“ a „jednou“ se z mého slovníku vytrácejí. Pokud existuje něco, co stojí za to vidět, slyšet nebo dělat, chci to vidět, slyšet a dělat nyní. Všichni bereme svůj život jako samozřejmost. Nejsem si jistá, co by dělali lidé, kdyby věděli, že je nečeká žádný zítřek – myslím, že by volali svým rodinám a nejbližším přátelům. Možná by volali bývalým přátelům, omluvili se a zavřeli dveře za minulostí. Možná by byli naštvaní a bylo by jim líto, že svému manželovi a rodičům neříkali dost často, jak moc je mají rádi. Každé ráno, každá minuta, každé nadechnutí je opravdovým darem. Pokud obdržíš tento dopis, je to proto, že někomu na Tobě záleží. Pokud nemáš čas poslat toto poselství dál, mohlo by to být poprvé, ale ne naposledy, co odložíš nějakou maličkost, která by mohla změnit Tvůj život. Najdi si pár minut a pošli tento e-mail pár lidem kolem sebe, dej vědět, že na ně myslíš a že Ti nejsou lhostejní. Nevěřím na zázraky, ale spoléhám na ně.

Život možná není takový, jak jsme

doufali, ale pokud už jsme tady, měli

bychom žít naplno!!!

Ella Hrubá

Mým posláním a vášní je inspirovat ženy být šťastné, spokojené a milované.

www.ellahruba.cz

Nově můžete na mých stránkách zdarma stáhnout Ebook „Jsem žena?!? aneb jak pochopit sebe sama“, kde se dočtete o mé cestě a prožitcích.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivulí napsal:

    Tak já si myslím, že zrovna já jsem ta, která nosí to hezké spodní prádlo… Bodejť by ne, když nosím spodní prádlo, které jsem si pořídila na těchto stránkách zde – https://lanotte.cz/pyzama-a-zupany-nocni-kosilky , kde si pořizuji už několik let jak spodní prádlo tak i různá pyžama a župany :) Takže mrkněte.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.